Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gyereketeknek adnátok...

Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.

1. Nagyobbik

Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.

2. Kisebbik

Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.

2013. márc. 1. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
Igen ő is megkapta már. Végül is én is, ha nem is nagyobb összeggel, de besegítettek a havi kiadásokba régebben, vagy kisebb összegeket nekem is adtak. Ezzel, amit nekem raktak félre kb. "egálban" lennénk.
2013. márc. 1. 13:28
 32/61 anonim ***** válasza:
81%
akkor bizony neked jár
2013. márc. 1. 13:35
 33/61 anonim válasza:
93%
Szerintem ha egyiknek adsz akkor a másiknak is adj, mivel ha csak az 1 kap akkor a 2 ezt igazságtalannak érzi , és 2 azt hinne hogy 1 a kedvenc ...
2013. márc. 1. 13:36
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
En is ketteosztanam, de ha mindenkepp valasztani kellene, inkabb a nagynak. (bar nem tudom mennyire hasznalhato a kicsinel a furdo es a konyha) Nem tudom masok hol elnek, de az en vilagomban magyarorszagon 2013-ban, egy olcso kis nyaralot nem lehet ket het alatt eladni. A munka pedig gondolom fontos 2 gyerek melle. Mire eladnak, mar reg nem lenne aktualis a munka ugy. A kicsi viszont meg varhat, HA hasznalhato, csak esetleg regies a furdo.
2013. márc. 1. 13:47
 35/61 anonim ***** válasza:

Anya nem vagyok, de testvér igen.

Ha a nagytesó helyzetében lennék, biztos rábeszélném anyut, hogy a húgomnak adja a pénzt. Ennek a "fele-fele, mindkettőnek centire ugyanannyi"-nak szerintem csak gyerekkorban van jelentősége.

2013. márc. 1. 13:47
 36/61 anonim ***** válasza:
Egyformán segíteném őket.
2013. márc. 1. 13:53
 37/61 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha most a bátyádnak adnák a szülők, és ami marad a kocsi árából, félretennék neked és a tesódék is gyűjtenének, később beleadnának a felújításba?
2013. márc. 1. 13:53
 38/61 anonim ***** válasza:
78%
Csak elkezdtem elolvasni a hozzászólásokat, de én már azt sem értem, hogy ebben mi egyáltalán a kérdés?! Természetesen MINDKETTŐNEK EGYENLŐ arányban, feltéve hogy ez eddig is így volt. Ha a nagyobbiknak eddig pl. több lett adva, akkor természetesen a kisebbnek. Felfoghatatlan és undorító számomra, ha egy szülő kivételezik és nem egyformán támogatja a gyerekeit. Én 25 vagyok, édesanyám bizonyos összeggel tudta bátyámékat támogatni, amit később lakásvásárláskor én is megkapok (nem vagyunk gazdagok, nem nagy összegről van szó, de mindent meg kell becsülni, és hálát adni, mert magára is fordíthatná, nem lenne köteles támogatni, de nekem ő a leg leg leg mindenben).
2013. márc. 1. 14:20
 39/61 anonim ***** válasza:
96%
Vagy mindkettőnek vagy egyiknek sem. Bár én csak azt nem értem 2 felnőtt családos(!) ember, miért a szüleire alapozza a kocsit, meg a lakás felújítást. Szerintem nem fair, hogy még mindig tőlük vártok el ilyen jellegű segítséget. Ráadásul ha használtan vesz kocsit, lehet futna rá saját pénzből is. Nyilván nem egy tank kell neki. Ti meg építkezhetnétek apránként. Mindenki így csinálja.
2013. márc. 1. 14:22
 40/61 A kérdező kommentje:
Nem várja el egyikünk sem hogy támogassanak minket. Ők ajánlották fel a pénzt, illetve megmondták, hogy az összegeket nekünk szánták, rakták félre. Ezt az összeget nekem, de tudom, hogy ha most odaadnám a bátyámnak, akkor apránként visszaadná, vagy ha nem is, de annyira nem lennék megsértve attól hogy ő több pénzt kapott, mert semmi más nem utal arra, hogy ő lenne a "kedvenc", szóval nem bántana. Mint már azóta leírtam egy kommentben, én gondolkodok rajta, hogy mondjam e azt, hogy adják bátyáméknak.
2013. márc. 1. 14:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!