Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gyereketeknek adnátok...

Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.

1. Nagyobbik

Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.

2. Kisebbik

Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.

2013. márc. 1. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:

Én az egyik "gyerek" vagyok, Csak érdekelnének a vélemények, anélkül, hogy bárki nekem esne :)

Sértődés nem lesz amúgy a pénzből. Én meggyőzhető vagyok hogy a testvéreméknek nagyobb szüksége van rá, ez az egybehangzó objektív vélemény

2013. márc. 1. 12:43
 12/61 anonim ***** válasza:
87%

az erre szánt összeget ketté osztanám köztük.

mert hacsak nem iszonyatosan megértőek a gyerekeid, akkor ha csak egyiküknek adsz, előfordulhat, hogy a másikuk rossz néven veszi és megsértődik.

szóval vagy mindkettő kapna kisebb összeget, vagy egyik sem kapna.

viszont ha mindenképp egyet kell választani, akkor a kisebb gyereket választanám, mivel a nagyobbnak ott van a weekend háza, amit pénzzé tud tenni ha annyira kell neki a második autó, viszont a kisebbiknek nincs ilyen lehetősége így neki nagyobb szüksége van rá, mint az idősebbnek.

2013. márc. 1. 12:44
 13/61 anonim ***** válasza:
89%
Ha mindkettőnek nem megoldható, akkor összehívnám a családot, hogy megbeszéljük, mi legyen. Amúgy szívem szerint ebben az esetben a kisebbiknek adnám a pénzt, mert fontosabbnak tartom, hogy a lakásban normális fürdő és konyha legyen. Egy második autót én nagy luxusnak tartok, főleg úgy, hogy a másiknak az alapvető tisztálkodási és főzési lehetőségei nem megoldottak.
2013. márc. 1. 12:44
 14/61 anonim ***** válasza:
92%

Kisebbiknek. A nagyobbnak csak egy második autóra kell, manapság egy autó is luxusnak számít, plusz egy kis víkendet fenntartanak. A kisebbik viszont a lakását szeretné élhetőbbé tenni.

Egyik ismerősöm is úgy gondolkodott, hogy a gyerekei között mindent egyenlő arányban. Na igen, csak a két legidősebb a 90-es évek eleji káoszban megszedte magát, az egyiknek több százmilliárdot élő cége, 100 milliós háza van, családja, a másiknak egy kisvállalkozása, ami nagyon jól megy, terjeszkedik, és 3 hatalmas családi házat tartanak fenn. (Egy az övék, a másikban a fő üzletük van, a harmadikat megvették, hogy ne legyen szomszédjuk).

A két fiatalabb meg jóval később született, ezeket a lehetőségeket már nem tudta kihasználni, mindketten jól tanultak, van jó munkahelyük, de még mindig csak egy közepes lakásban élnek, holott lassan családalapítás, és szeretnének családi házat mindketten. A szülők is tehetősek, az idősebb testvérek méginkább, de a szülők úgy gondolták, hogy ugyanúgy jár a pénz az idősebbeknek is. Igazuk van, mert járni jár jog szerint, na de jóérzés, erkölcs szerint is? Az idősebbek erről lemondtak a kisebbek javára, és én úgy gondolom, hogy ez a természetes. A szülőknek kéne gondoskodni arról, hogy egyenlő esélyeket kapjanak a gyerekeik. A két idősebb saját maga is úgy gondolja, hogy hatalmas szerencséjük volt, hogy ez így bejött. Ezt a szerencsét a másik kettőnek a szülőknek kellett volna kompenzálni, ez az őfeladatuk lett volna. Én egyenlően bánok a gyerekeimmel, ugyanazt kapják, de ha az egyiknek egy saját vállalkozása szépen beindul, láthatóan jól megy, akkor a másik fog igenis többet kapni.

2013. márc. 1. 12:46
 15/61 anonim ***** válasza:
58%
Mindkettőnek. Bármekkora összeg jobb mint a semmi, de elég csúnya dolog lenne egyik gyereket a másik elé helyezni.
2013. márc. 1. 12:46
 16/61 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nem döntenék a két gyerek között vagy-vagy alapon. Mindkettőnek adnék, még ha így kisebb is az az összeg. Gyűjtsenek hozzá. Ahogy leírtad, egyik gyerek sem a csóróság szobra, és csak a kényelem miatt kellene mindkettőnek a pénz. Nem a szülő dolga, hogy teljes egészében finanszírozzon az egyiknek, vagy a másiknak valamit. Így is nagyon szép gesztus, hogy beszáll, de szerintem semmiképpen ne úgy, hogy az egyiknek mindent, a másiknak meg semmit.
2013. márc. 1. 12:51
 17/61 anonim ***** válasza:
78%

12:46-os: "A nagyobbnak csak egy második autóra kell, manapság egy autó is luxusnak számít,"

Ebben nincs igazad, mert egyrészt a kérdésben benne van, hogy munkábajáráshoz lenne rá szükség. Som olyan munkahely van, ahol kell az autó, de etöl függetlenül ha valaki vidéken (NEM Pesten) lakik, és másik helységben dolgozik, annak igen sok esetben nem megoldható másként, mert a tömegközlekedés vagy egyáltalán nincs, vagy csak naponta 2-2 járat reggel meg este, de általában nem jó idöpontban. (pl. ha 6-ra kell valakinek mennie, annak nem megoldható olyan járattal, ami 8-ra, illetve 16 órára ér oda.)

2013. márc. 1. 12:54
 18/61 A kérdező kommentje:

Akkor leírom konkrétan, mert az is-is, per pillanat nem kivitelezhető.

Én vagyok a kisebbik, gyakorlatilag a pénz nekem lett ígérve. Úgy gondolom eddig mindketten tettünk is azért amit elértünk, de a szülők is támogattak, nagyjából egyformán mindkettőnket. Bátyámék már több mindent értek el, ezt látom. Egyrészt idősebb, másrészt már régóta ketten vannak sógornőmmel. Míg mi pár éve kezdtük el a közös életünket a párommal. Tudom, hogy kellene nekik az autó, nem is akarom az unokaöcséimet megfosztani attól a helytől amit szeretnek, ahol van kinti kuckójuk stb. De már nagyon beleéltem magam abba, hogy fel lesz újítva a lakás. Ebben is lehet élni, nem olyan rossz azért sem a fürdő, sem a konyha állapota, csak már mindent kinéztem :) Nekem lenne adva a pénz, mert ideígérték, anno a bátyám is kapott. Nem tudom hogy önzőség lenne e nem lemondani róla, vagy végül is nekem "jár"

2013. márc. 1. 12:57
 19/61 anonim ***** válasza:
32%
a nagynak kocsira, és ha marad azt a kicsinek. az autó nekik fontosabb mint a kicsinek az álomkonyha álomfürdő
2013. márc. 1. 12:58
 20/61 anonim ***** válasza:
64%
17-es, tisztában vagyok vele, hogy sok munkához és lakhelyhez kell az autó, de akkor is luxus, mert nagyon drága egynek a fenntartása is, nemhogy kettőé. Ezek szerint jól kijönnek a fizetésből, és néhány hónap alatt egy használtat tudnának venni. Másrészt ott a kisház is, ami eladható. A kérdező érzésem szerint az idősebb testvér lehet. Mennyi marad hó végén, ha minden ki van fizetve, és min tudnátok még spórolni? Én a te helyzetedben valószínűleg azt mondanám, hogy adják a kisebbnek.
2013. márc. 1. 12:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!