Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gyereketeknek adnátok...

Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.

1. Nagyobbik

Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.

2. Kisebbik

Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.

2013. márc. 1. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
82%
A kisebbiknek, mert a leírtak alapján ők nem tudnak miből pénzt szerválni, a nagyobbik viszont tud valamennyit a kis ház eladásából.
2013. márc. 1. 12:58
 22/61 anonim ***** válasza:
69%
20-as vagyok, akkor rosszul értelmeztem az egyik válaszodat :) Én neked adnám, és a testvéred helyében mondanám, hogy kapd te.
2013. márc. 1. 12:59
 23/61 anonim ***** válasza:
72%
Főleg úgy, hogy ő már kapott...
2013. márc. 1. 13:00
 24/61 anonim ***** válasza:
73%
mivel a tesód már kapott ez a pénz most téged illet. egy kocsira könnyebben össze lehet spórolni a pénzt mint egy lakásfelújításra(mi kb 800E vettünk egy alig használt suzuki ignist)
2013. márc. 1. 13:07
 25/61 anonim ***** válasza:
63%
Kisebbiknek!
2013. márc. 1. 13:10
 26/61 anonim ***** válasza:
88%

Bár én 23 éves vagyok, de láttam erre jó családpéldát. Tehát a megoldás:

Összehívnám a kupaktanácsot. Legyen ott a gyerekek és beszéljük meg mi legyen. Ha kölykök összevesznek akkor nincs pénz egyiknek sem.

Barátom családjában pl. 3-an vannak testvérek. Ők úgy lettek nevelve, hogy a családi gondokat közösen oldják meg. Pl. a nővérük ki akart menni Ausztriába, de nem volt elég pénz. A nagyitól mindhárman örököltek pénzt. A két fiú tesó lemondott a maguk részéről, hogy a nővérük ki tudjon menni.

Szerintem beszéljék meg, ki mond le a másik javára, így nem lesz rossz döntés részetekről.

Ha mindkettő önző, akkor nem érdemlik meg a segítséget.

:)

Én ezt tenném.

2013. márc. 1. 13:13
 27/61 anonim ***** válasza:
57%
A kisebbiknek adnék.a nagyobbnak mindene megvan szinte.a kicsinek meg csak a házat kellene felújítani.
2013. márc. 1. 13:16
 28/61 anonim ***** válasza:
58%
Ez után, amit leírtál inkább a nagyobbnak.. Ha használható a fürdő, konyha, csak újítani akarsz, akkor az ráér.. Ellenben, a testvérednek most van rá szükség a munkájához, ha jól értem.. Szülőként sosem nézem melyik gyerekemnek mit adtam eddig, akkor adok, amikor kell és tudok.. természetesen ha a te lakásod élhetetlen lenne vagy nagyon rossz állapotban lenne, akkor neked adnék.. De így most te nem szorulsz rá.. Nehéz helyzet, mert arra kell törekedni a szülőnek, hogy segítsen is, de ne borítsa fel a családi békét.. Már pedig, ha a kérdést feltetted, valószínűleg kicsit azért szúrja az oldalad, hogy esetleg nem te kaphatod meg.. Ezt én próbálnám elkerülni..Nehogy egymásnak ugorjon a két gyerek.. Tehát jobban belegondolva én úgy érzem a nagyobbik gyereknek nagyobb szüksége van rá, de inkább mindkettőjüknek adnék egy picit és spóroljanak gyűjtsenek még hozzá, aztán következőnek majd a kisebb kap még egy kis pénzt, ha lesz, hogy biztos ne haragudjon meg azért sem, hogy: eredetileg neki ígért..
2013. márc. 1. 13:17
 29/61 A kérdező kommentje:
Picikét valóban fúrja az oldalam :) Talán csak azért mert beleéltem magam. De nem akarom sem a szüleimet kellemetlen helyzetbe hozni, sem a kis srácokkal kiszúrni. Csak nem értem, miért pont most kell az a munka és kocsi :)
2013. márc. 1. 13:21
 30/61 anonim ***** válasza:
87%
várjunk csak, tehát a nagyobbik már korábban kapott pénzt az induláshoz ... ebben az esetben a kisebbiknek adnám (4 fiam van, tudom miről beszélek)
2013. márc. 1. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!