Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?
Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.
1. Nagyobbik
Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.
2. Kisebbik
Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.
Bár én 23 éves vagyok, de láttam erre jó családpéldát. Tehát a megoldás:
Összehívnám a kupaktanácsot. Legyen ott a gyerekek és beszéljük meg mi legyen. Ha kölykök összevesznek akkor nincs pénz egyiknek sem.
Barátom családjában pl. 3-an vannak testvérek. Ők úgy lettek nevelve, hogy a családi gondokat közösen oldják meg. Pl. a nővérük ki akart menni Ausztriába, de nem volt elég pénz. A nagyitól mindhárman örököltek pénzt. A két fiú tesó lemondott a maguk részéről, hogy a nővérük ki tudjon menni.
Szerintem beszéljék meg, ki mond le a másik javára, így nem lesz rossz döntés részetekről.
Ha mindkettő önző, akkor nem érdemlik meg a segítséget.
:)
Én ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!