Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 6 éves gyerek még megszokh...

Egy 6 éves gyerek még megszokhatja, hogy anyának szólítson? Hogy kezdenétek hozzá?

Figyelt kérdés

Párommal végre összeköltözünk, a kisfia édesanyja 1 éves korában meghalt, az utána lévő élettársa "nevelte", őt hívja anyának, de csak mint NÉV, nem foglalkozott vele úgy, mint kellett volna. Mikor régebben szó volt róla, hogy talán visszaköltözik, nem rajongott érte a gyerek.

Már közöltük vele, hogy hamarosan velük fogok lakni, és már 2x is említette nekem, hogy örül, hogy velük leszek, mert aranyos vagyok. Jön, puszit ad, odabújik, úgy érzem jó eséllyel indulnék az ANYA név kiérdemléséért, de ezt valahol el kell konkrétan kezdeni....Az apja sem ellenezné, sőt. Ő olyat mondott (ami szerintem késői) ha lesz közös gyerek -kb 2 év- akkor majd ha hallja, hogy én anya vagyok (mint név) akkor ő is elkezd úgy hívni, de szerintem nem, mert akkor már rögzülne benne az én nevem. Na nem ragozom tovább, véleményeket szeretnék, előre is köszönöm.

2013. febr. 22. 07:11
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

Nem "akarom annyira", hogy anyának szólítson. Nem fogom erőltetni kicsit sem.

A többi választ is nagyon köszönöm.

2013. febr. 22. 20:56
 32/33 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Lassan egy hónapja ANYA vagyok!

Mármint sikerült áttérni a "Kláriról" anyára :) SEMMI drasztikus nem volt a dologban, fél év alatt szépen lassan előkészítettük a terepet, pl. apa néhányszor leanyuzott, amit a gyerek először szóvátett: "De Klári nem az anyukám" Nem, de a nevelőANYUKÁD.

Hosszú folyamat volt, és pont azért, hogy ne emlegessük neki folyton, ne foglalkozzon vele, mint feladat, mert ugye mint írtam régebben is: nem volt elvárás.

Nagy erőt ad ez most nekem, mert közben kiderült, hogy nyirokcsomó "rák"om van, és persze ő ebből mit sem vesz észre, csak hogy anya mindig itthon van vele. Szeretjük egymást továbbra is, és szívesen hív így, már véletlenül sem téveszti el :), mintha zsigerből jönne :)

Remélem páran elolvassák a sikerstoryt :)

2013. aug. 29. 21:14
 33/33 dizso ***** válasza:
Szia anya nev kierdemles ? Nekem van 2 kislanyom es ha velem ill a mi csaladunkkal tortenne ilyen tragedia bizom benne h a parom marcsak azen emlekemre tekintettel sem engedne h mast szolitsanak anyanak!! Nekem ez fura kerdes anya csak 1 van ha valakitol ezt a szot szeretned hallani vallaljatok kozos gyeremet es a kislanynak pedig hagyd meg az igazi edesanja szerepet es az anya nevet!
2014. júl. 3. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!