Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti/párotok milyen jövedelem...

Ti/párotok milyen jövedelem szint alatt mennétek ki külföldre dolgozni úgy hogy a család (feleség, gyerek) itt marad?

Figyelt kérdés

Van két óvodás gyerekünk, a férjemnek sajnos megszűnt a másodállása, ami kellett ahhoz, hogy normálisan meg tudjunk élni. Ennek lassan fél éve, azóta csak lom munkákat talál néha, ami nem sok összességében. Hitelünk is van sajnos, ennek a törlesztése és a rezsi után 100 ezer körüli összeg marad. Ezt kell beosztani ételre, utazásra, és minden másra. Én még valahogy bírom is, de a férjem nagyon a lelkére veszi. Ő egy nagyon szegény családból jött, és nem képes elviselni, hogy nem tudja a gyerekeknek azt az életszínvonalat biztosítani amit minimum szeretne. A fejébe vette, hogy kimegy Németországba. Lenne egy lehetősége, ismerősök által. Én megértem az álláspontját természetesen én is szeretnék többet adni a gyerekeknek, de úgy gondolom ami szükséges megvan, az hogy legyen apjuk, aki mindennap hazajön fontosabb az anyagiaknál ez esetben. Lehet pár hónap múlva egyébként is talál egy másodállást. Szóval én szeretném ha maradna, viszont ha emiatt állandóan stresszel akkor lehet mégis jobban járunk ha kimegy.

Nem tudom mi legyen. Azt mondja döntsünk közösen, de ez a közös döntés azt jelenti hogy valakinek engedni kell.

Tudom, hogy a mi életünk, de jelen összegek mellett ti mit csinálnátok?

2013. febr. 19. 10:32
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Akkor kajára és egyébre marad 100ezer?

Annyiból még félretenni is lehet.

2 gyerekkel nekünk rezsi,hitel kifizetése után 120-130 marad,kocsit is fenntartunk,de havi 50-et félreteszünk kb.

Mire nem jut havi 100ezerből?

Én meggyőzném hogy maradjon itthon,az fontosabb mint a magánovi vagy 2hetes nyaralás.

2013. febr. 19. 10:40
 2/27 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben én a maradásra szavaznék, a gyerekek miatt. Németországban sincs kolbászból a kerítés, ha a lakhatását és ellátását kifizeti a férjed, nem biztos, hogy többet tudna hazaküldeni a jelenleginél. Az itthoni kereset kevesebb ugyan, de a kiadások is jóval alacsonyabbak!

Ha megéltek szűkösen is, de nem nélkülöztök, ki lehet húzni ezt az időszakot. Lehet, hogy pár hónap alatt találtok kiegészítő bevételi forrást, és a családotok is egyben marad! :)

2013. febr. 19. 10:43
 3/27 anonim ***** válasza:

2 felnőtt 3 gyerek mellet nekünk is 100e marad

ebből kell fizetni a kaját bérletet ruhát gyerekeknek plusz dolgokat szerintem elég kellene h legyen ennyi

de ha extra jövedelemre tennék szert általa akkor kimennék

már csak azért is h a hitelt minél hamarabb kifizessem

4/27 anonim ***** válasza:
Nem egyedüli sajnos a problémátok. A környezetemben is sokan vannak úgy, hogy nem tudják mi legyen. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a férjed olyan lehet mint a nagybátyám. Ő már egy idő után teljesen "begolyózott" annyira ment volna kifelé, de nem volt lehetősége. Közben meg ott volt a két iskolás unokatestvérem, nekik is a hitel, a ház fenntartása. Éltek egyik hónapról a másikra. Ők sem ezzel voltak megszokva korábban. Neki végül sikerült kimenni. Nem egyszerű, hiányzik neki is a család, de sokkal nyugodtabb azóta, ha itthon van.
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Első!

70-80 ezerből esztek négyen, kocsitok van, és még ruhát stb. is megtudtok venni a gyerekeknek (esetleg magatoknak)?

Kérem a receptet! :)

2013. febr. 19. 10:46
 6/27 anonim ***** válasza:
65%
Ha nincsenek extra igényeitek, akkor 100.000.- ből lehet félre is tenni!
2013. febr. 19. 10:52
 7/27 anonim ***** válasza:
menjen ki, rendezkedjen be és menjetek utána.
2013. febr. 19. 10:54
 8/27 A kérdező kommentje:

Én mint írtam, nagyjából megvagyok a 100as maradékkal. Persze jó lenne ha befolyna egy kicsi, de így is meg lehet élni.

A kaján spórolok amennyire lehet. De ezt sem lehet a végtelenségig. A zöldséget, gyümölcsöt, egy kis édességet azért meg kell venni a gyerekeknek. Az alap élelmiszerek áráról nem is beszélve. Van egy autónk az sem magától megy. Férjemnek a munkája miatt kell az autó. Nekem meg a bérlet. Ezeket összeadva lassan már egy százas. Megtakarításunk nincs, így a "extra" dolgokat (ruha a gyereknek, nem márkás, stb.) szintén ki kell gazdálkodni.

Tudom, hogy kint sem minden hely jó. Utána járt hogy hova menne, jobban kijönnénk.

2013. febr. 19. 10:55
 9/27 Évi59 ***** válasza:
Szerintem, próbálja meg, mert ha nem engeded, akkor egész életetekben azt fogjátok bánni, hogy meg sem próbálta, pedig ’biztosan’ jobb lehetett volna. Nem szabad kihagyni, ha adódik egy lehetőség, és nem a világ végéra menne. Az anyagaik ’hiánya’ hosszú távon tönkre tudja tenné az egész család életét. Itthon nem túl jók a kilátások. Egy próbát megér – alapon, vágjatok bele, ha bejön: jó, ha nem, akkor még itthon nem veszít semmit, hasonló szintre tudtok majd kerülni. A szeretet valóban fontos, de egyre többe fog kerülni a gyerekek fenntartása, iskoláztatás, egyebek. Ma már könnyen lehet tartani a kapcsolatot az itthoniakkal, haza is járhat az apuka. Ha nagyon bejön a dolog, akkor kimehettek utána.
2013. febr. 19. 10:56
 10/27 A kérdező kommentje:

Hogyan tudtok gyerek mellett 100 ezerből félre tenni? Engem is érdekelne. Nincsenek extra igényeink tényleg. Megnézem az árakat bevásárláskor, nem veszek semmi márkás cuccot, mégis örülünk ha kijövünk.

Ha nem nagy tolakodás, mire mennyit költöttök, hogy még marad is?

2013. febr. 19. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!