Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti/párotok milyen jövedelem...

Ti/párotok milyen jövedelem szint alatt mennétek ki külföldre dolgozni úgy hogy a család (feleség, gyerek) itt marad?

Figyelt kérdés

Van két óvodás gyerekünk, a férjemnek sajnos megszűnt a másodállása, ami kellett ahhoz, hogy normálisan meg tudjunk élni. Ennek lassan fél éve, azóta csak lom munkákat talál néha, ami nem sok összességében. Hitelünk is van sajnos, ennek a törlesztése és a rezsi után 100 ezer körüli összeg marad. Ezt kell beosztani ételre, utazásra, és minden másra. Én még valahogy bírom is, de a férjem nagyon a lelkére veszi. Ő egy nagyon szegény családból jött, és nem képes elviselni, hogy nem tudja a gyerekeknek azt az életszínvonalat biztosítani amit minimum szeretne. A fejébe vette, hogy kimegy Németországba. Lenne egy lehetősége, ismerősök által. Én megértem az álláspontját természetesen én is szeretnék többet adni a gyerekeknek, de úgy gondolom ami szükséges megvan, az hogy legyen apjuk, aki mindennap hazajön fontosabb az anyagiaknál ez esetben. Lehet pár hónap múlva egyébként is talál egy másodállást. Szóval én szeretném ha maradna, viszont ha emiatt állandóan stresszel akkor lehet mégis jobban járunk ha kimegy.

Nem tudom mi legyen. Azt mondja döntsünk közösen, de ez a közös döntés azt jelenti hogy valakinek engedni kell.

Tudom, hogy a mi életünk, de jelen összegek mellett ti mit csinálnátok?

2013. febr. 19. 10:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Kertben megtermelünk amit csak tudunk.Évente veszünk egy malacot,levágjuk,beosztjuk.Félkész vagy készételt nem veszek.Ruha turiból,két fiunk van,a kicsi a nagyobb ruháit megkapja,már nem pelusos egyik se,szerencsére ritkán betegek.Kocsival csak bevásárolni járunk és havonta a nagyszülőkhöz.Boltban vett süti,nasi helyett én csinálom a percet,ropit,chipset,sütiket.Nézem mindig az akciókat,nagytételben veszünk ha olcsóbb és el fog fogyni.Az ebédet itthonról horjuk,nem a menzán eszünk. Az önkormányzat minden gyereknek fizeti a kaját,napközit (ezzel ittartva azt a kevés gyereket,pedig nincs sok roma).

2013. febr. 19. 10:57
 12/27 A kérdező kommentje:
Az, hogy mi is kimenjünk nem tudom mennyire megvalósítható. Nyilván idővel majd meglátnánk, hogy van e lehetőség, de ez beletelne jó pár hónapba, évbe.
2013. febr. 19. 11:00
 13/27 A kérdező kommentje:
Férjemnek sajnos kell az autó, ezt nem tudjuk kiiktatni. Nincs kertünk, így mindent meg kell vennünk, semmilyen kedvezmény nem jár sajnos. Ruhákat én is turiból veszek általában, de ott is olyan árak vannak már, hogy csak nézek, viszont legalább nem esik szét két mosás után. 5 éves lányunk, és 4 éves fiunk van. Még ha próbálok is uniszex dolgokat vásárolni nekik, de most már egy méretük van, nem tudják örökölni egymás után.
2013. febr. 19. 11:03
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

Kerttel lehet sokat spórolni,zöldséget gyümölcsöt nagyon minimálisat veszünk(epertől a szilváig,borsótól a kukoricáig mindent termesztünk,és következő évre agnak is teszünk el,azt se kelljen venni),talán télen a banán-narancs-mandarin-citrom amit veszünk,többi megterem.És a hússal is,van minden héten kétszer húsos étel,mégis kitart egy nagy hízó egy évre.Csirkét szoktunk hozzá egyben,szüleim falun megveszik,megkopasztják nekünk,kifizetjük,fagyóban eláll,feleannyiba kerül mint pucolva.

Ezért nem jó a lakás,éltünk lakásban,de mindent venni kellett,még egy gyerekkel se tudtunk spórolni.

2013. febr. 19. 11:10
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

És nincs is olyan nagymama vagy rokon, akinek van kertje? Vagy esetleg tanyája?

Ott tudnátok tyúkokat tartani illetve zöldségeket és gyümölcsöket termelni.

Sokkal egészségesebb és olcsóbb is.

Vagy ha sehogyan sem megoldható, akkor ne boltban vedd a zöldséget és gyümölcsöt, hanem a piacon. Az az igazi minőség és jóval frissebb, olcsóbb :) Tejterméket szintén ott érdemes venni, én mindig így csinálom és nálunk se allergia, se semmi nincs, mindenki majd kicsattan :)

2013. febr. 19. 11:14
 16/27 A kérdező kommentje:
Igen, lehet jobb lett volna egy házat venni. Most egy társasházban élünk, így legalább egy teraszunk van, mert földszinti lakás a mienk. 4 családra jut egy kis kert. Szerencsére mindannyian kisgyerekesek vagyunk, így egy kis játszórészt csináltattunk, mellé egy szalonnasütőt, de más már szinte nem is fér. A gyerekeknek is kell a hely megmozdulni. Nem hinném, hogy bárki jó néven venné, ha tyúkokat tartanék, vagy beültetném krumplival. Pedig elhiszem, hogy így lehetne spórolni
2013. febr. 19. 11:14
 17/27 A kérdező kommentje:

Nem lehet sajnos megoldani sehogy, nincs olyan rokonunk aki ezt tolerálná, vagy a kapcsolatunk szorossága megengedné, hogy ilyen szívességet kérjek.

Általában zöldségesnél veszem meg a dolgokat, néha járok ki a piacra, valamennyivel tényleg olcsóbb, de messze van:)

2013. febr. 19. 11:17
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a gyümölcsöt itt vegyél, ott vegyél se mindegy hol lakik. Nagyanyám rendszeresen mondja, hogy 100 forintért vette a nektarin kilóját a piacon meg ilyenek. Én meg itt kimegyek mindegy melyik piacra, akkor is 400.. De nem érti meg hiába megyek ki a piacra, nem olcsóbb semmivel, mert itt ITT van, ott meg OTT.

Ja meg menjek az xy boltba, mert 30 forinttal olcsóbb a tej, a kenyér meg amott. Ja persze, majd másfél órát utazok egy tejért, utána meg még egyet a kenyérért, reális, tényleg. De azt sem érti meg, hogy nem úgy van, hogy 50 perc alatt röhögve körbe megyek az egész városon, mint nála.

2013. febr. 19. 11:19
 19/27 anonim ***** válasza:
34%

Hogy a fenébe tesznek félre itt emberek száz ezerből?Mit esztek?Minőségi ételekte vagy a legolcsóbbat?

Mert ha 5-10 évig a legolcsóbb adalékos szarokat eszitek utána a gatyátok is rámegy gyógyszerre.nekem minimum nyolcvan a kaj :-/ plusz ugye ruhákat sem ár venni

Én kimennék:-) ha ügyesek vagytok pár hónap múlva mehettek ti is utána

De én el se tudom képezli hogy él meg egy olyan család ahol ketten minimálbéren vannak.

Megbántani senkit sem szeretnék!

2013. febr. 19. 12:07
 20/27 anonim ***** válasza:
75%

Kedves első a mi városunkban tilos állatot tartani!Nyáron meg van hogy 2 hónap locsolási tilalom van .Nem olyan egyszerű ez ám nagyobb városokban.Pedig én is főzök.Ruhát pedig nem az az alap ,hogy turiba vesz az ember.Párom a plafonon van ha meghallja hogy turi.Ráadásnak olyan sziklás a föl,hogy itt semmi nem marad meg.

előző vagyok és tényleg nem bátásnak szánom

2013. febr. 19. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!