Az asszony? Az uram?
A baráti társaságunkban mehet az "asszony", illetve az "uram" kifejezés, ott nem zavar, poénra van véve, illetve mindenkinek így forog a párja "közszájon". :) Ha hivatalos ügyeket intézünk, vagy olyan helyen vagyunk, ahol illene némi komolyságot felvenni, akkor nem szeretem!
Tehát haverok között olykor az uram, avagy a keresztnevén szólítom simán.
Máshol a párom, vágy szintén a keresztnevén szólítom.
Soha nem használjuk egyiket sem, sem ő, sem én. Vagy annyira ritkán, hogy nem tudom felidézni.
Nekem alá-fölé rendeltségi viszonyt sugall, így nagyon nem szimpatikus.
Ha más mondja, lelke rajta, nem foglalkoztat különösebben, de azt ne várja, hogy jópofának gondoljam.
Feleségem/férjem leszünk egymásnak (áprilisban lesz az esküvő) ismeretlenek előtt, barátok/ismerősök között a keresztnevünkön utalunk egymásra.
Egymás között néha viccből szoktuk így (asszony/uram) hívni a másikat, tud aranyos lenni, ha úgy mondják.
Én viccből szoktam mondani barátoknak, hogy hol az asszon'? mit csinál az urad?
Komolyan sosem gondolnám, aki így gondolja véleményem szerint van egy adag kisebbségérzés a háta mögött.
poénosan szoktam használni a páromra, h az uram, az emberem. nem szeretek róla áradozni, h így a párom, úgy a párom.
ő nem tudom hogy említ mikor nem vagyok ott, de bizonyára akárhogy is hív, nem degradáló hangsúllyal mondja :)
anya mindig uramnak mondta apát,apa meg mindig asszonynak anyát :D
Esetlen hivatalos környezetben ritkán feleségemnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!