Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 6 éves gyerek még megszokh...

Egy 6 éves gyerek még megszokhatja, hogy anyának szólítson? Hogy kezdenétek hozzá?

Figyelt kérdés

Párommal végre összeköltözünk, a kisfia édesanyja 1 éves korában meghalt, az utána lévő élettársa "nevelte", őt hívja anyának, de csak mint NÉV, nem foglalkozott vele úgy, mint kellett volna. Mikor régebben szó volt róla, hogy talán visszaköltözik, nem rajongott érte a gyerek.

Már közöltük vele, hogy hamarosan velük fogok lakni, és már 2x is említette nekem, hogy örül, hogy velük leszek, mert aranyos vagyok. Jön, puszit ad, odabújik, úgy érzem jó eséllyel indulnék az ANYA név kiérdemléséért, de ezt valahol el kell konkrétan kezdeni....Az apja sem ellenezné, sőt. Ő olyat mondott (ami szerintem késői) ha lesz közös gyerek -kb 2 év- akkor majd ha hallja, hogy én anya vagyok (mint név) akkor ő is elkezd úgy hívni, de szerintem nem, mert akkor már rögzülne benne az én nevem. Na nem ragozom tovább, véleményeket szeretnék, előre is köszönöm.

2013. febr. 22. 07:11
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

Az én szüleim nem váltak el, de mi apát nagyon sokáig a keresztnevén neveztük, mert anya is mindig úgy emlegette. Aztán ez valamikor szép lassan átment apába, nem tudom, mitől. Persze ez más eset, de hátha hasznos tudnod, hogy ilyen is van.

"Ha nem elvárásod akkor miért kérdezed?"

Attól még, hogy örülne neki vagy pl. praktikusnak találná, nem biztos, hogy foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, azaz elvárja. Szerintem nem csak az indok arra, hogy megkérdezze, ha elvárja.

2013. febr. 22. 07:47
 12/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm, erőltetni biztosan nem fogjuk.

Off: özvegyi nyugdíj

2013. febr. 22. 07:47
 13/33 anonim ***** válasza:
75%

Értem a kérdező mire gondol, és valóban ha az apa Őt Klárinak fogja hívni a gyerek előtt esély nincs, hogy az anya szó elhangozzon. De ez nem baj. Legyen a gyerkőc a szó legnemesebb értelmében a barátnőd! :-)

Kedves 3-as. Az én értékrendemben nem az az igazi anya aki szüli a gyereket (még ha meg is halt) és nem is az az igazi apa, aki a spermáját adja hozzá (de lelép és néha napján jó esetben elviszi, meg fizet)! Az igazi ANYA ÉS APA az, aki felneveli, aki ott van vele jóban rosszban! Együtt sírnak, együtt nevetnek!

2013. febr. 22. 07:49
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Egy halott szülőt es egy gyermeket elhagyó szülőt nem kellene összehasonlítani. Ha meghalt az anyja, attól meg az anyja marad. Bárki ezután csak a második lehet.
2013. febr. 22. 07:52
 15/33 A kérdező kommentje:
na, látom azért meg lehet ragadni a lényegét. Kisfiúról van szó, de neki is kell egy gyengédebb, megengedőbb anya, vagy ha apa mérges, legyen kihez menni. Kell az apai szigor, nem lehet folyton két felől szidni, de lehet kétfelől nevelni- kell is. Nincs gyerekem, de nem félek tőle, szeretem ezt a kis srácot, és ezzel megyek a legtöbbre. Az értékrendemet normálisnak tartom, ebből adok át neki, amit csak tudok/ tudunk.
2013. febr. 22. 07:54
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy ötlet csak: ha az elözö nöt anyának szólitotta, akkor ez e megnevezés a gyerek fejében arra a nöre vonatkozik, mint egy keresztnév.

Ha téged nem anyának, hanem pl. anyucinak, anyunak, anyusnak, stb nevezne az apja, akkor könnyebben elfogadná, mert te másik nö vagy, nem lehet ugyanaz a megnevezésed.

De a gyerek még sokkal késöbb is átállhat az ilyen megnevezésre, én kb 10 évesen kezdtem el nevelöapámat a keresztneve helyett apunak szólitani saját magamtól - söt én kértem erre engedélyt töle.

2013. febr. 22. 07:55
 17/33 A kérdező kommentje:
Meghalt az édesanyja, de ő ezt nem tudja, az ő tudatában egy élő "anya" van, aki elköltözött.
2013. febr. 22. 07:55
 18/33 A kérdező kommentje:
igen, ez már pszichológia, és ez a része is nagyon érdekel, sőt...
2013. febr. 22. 07:58
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bizdd rà magad a gyermek fejlödésének ritmusàra. Azaz magyarul: ne eröltesd az ``anyuzàst``, egy jo érzelmi kapcsolat nem a megszolitàson mulik. Ez nekünk felnötteknek sokkal fontosabb, mint a gyereknek. Ha Klàrinak hivnak, szolitson Klàrinak. Esetleg ``Klàrianyu``-nak. Ha meglesz az elsö édesgyermek, ugyis a férjed is àt fog vàltani az "anyu"-zàsra. Szerintem, az a legfontosabb, hogy a kisfiu tudja, hogy Te mindig ott leszel a szàmàra, nem fogod elhagyni. Ezt meg kell neki mondani. Minél több idöt töltesz vele - aktivan -, annàl jobban megismeritek és megszeretitek egymàst. Ha öszintén szereted, mint mostoha anya, az szàmit. Az az igazi.
2013. febr. 22. 08:00
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha úgy érzi, akkor eljön az a pillanat, amikor anyának fog hívni.

Pár hónapja volt egy kérdés, amit egy kisfiú írt ki, aki így szerette volna hívni a nevelőanyukáját, és nem mert vele előállni, aztán végül is megtette, és a kisfiú is nagyon boldog volt, meg a nevelőanyuka is, én meg végigbőgtem az egész kérdést:) Olyan szívhez szóló volt!

Ezt csak azért írtam, mert nem kell erőltetni, vagy ilyesmi. Ha úgy viselkedsz vele, mintha az anyukája lennél, egy idő után talán ő is így fog gondolni rád, és annak fog hívni.

2013. febr. 22. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!