Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 6 éves gyerek még megszokh...

Egy 6 éves gyerek még megszokhatja, hogy anyának szólítson? Hogy kezdenétek hozzá?

Figyelt kérdés

Párommal végre összeköltözünk, a kisfia édesanyja 1 éves korában meghalt, az utána lévő élettársa "nevelte", őt hívja anyának, de csak mint NÉV, nem foglalkozott vele úgy, mint kellett volna. Mikor régebben szó volt róla, hogy talán visszaköltözik, nem rajongott érte a gyerek.

Már közöltük vele, hogy hamarosan velük fogok lakni, és már 2x is említette nekem, hogy örül, hogy velük leszek, mert aranyos vagyok. Jön, puszit ad, odabújik, úgy érzem jó eséllyel indulnék az ANYA név kiérdemléséért, de ezt valahol el kell konkrétan kezdeni....Az apja sem ellenezné, sőt. Ő olyat mondott (ami szerintem késői) ha lesz közös gyerek -kb 2 év- akkor majd ha hallja, hogy én anya vagyok (mint név) akkor ő is elkezd úgy hívni, de szerintem nem, mert akkor már rögzülne benne az én nevem. Na nem ragozom tovább, véleményeket szeretnék, előre is köszönöm.

2013. febr. 22. 07:11
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is várd ki türelmesen azt az időt, amikor a gyerek saját magától fog anyának hívni!...

Mondjuk, azt még te sem tudod, meddig fogsz a pároddal élni, egyelőre (úgy látom a leírásodból) téged sem vett feleségül...

Gondolj csak bele a gyerek oldaláról : vajon még hány nőt kell majd "anyának" hívnia?!...

Én a helyedben nem erőltetném...

2013. febr. 22. 07:24
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező. Én azt mondom nem kéne erőltetni, hogy anyának hívjon. Legyen jó a kapcsolatotok, örülj, hogy elfogad, de az ne bántson, ha véletlenül a keresztneveden szólít! Ezt nem szabad erőltetni. Attól még ha tényleg szuper lesz a viszonyotok, imádhat!

Az én lányom 3 és fél éves volt, mikor megismerkedtem a mostani férjemmel. Soha nem mondtuk neki, hogy apának hívja a páromat, mégis talán 5-6 hónapra rá azt vettük észre, hogy így kezdi el hívni. Imádják egymást, de senki nem sértődött volna meg sem én, sem a férjem, ha a keresztnevén hívta volna. Ne adj a külsőségekre, a kötődés legyen a fontos!

2013. febr. 22. 07:25
 3/33 anonim ***** válasza:
98%
Nem vagy az anyja. Nem kell hogy igy szólítson. Az anyja meghalt. Te max a potanya lehetsz, ha kiérdemled. Meg véletlenül sem kell erőltetni, hogy igy szólítson. Szólítson a neveden, aztán az idő majd alakítja a dolgokat.
2013. febr. 22. 07:30
 4/33 A kérdező kommentje:

Dehogy akarom erőltetni! Csak apró, szinte észrevétlen terelgetésekre gondoltam, hiszen ha az a kérdés, hogy: "és Klárinak is adsz puszit?" akkor ez épp az ellenkezője, tehát a keresztnév rögzítése. Megkérdezi a gyerek, hogy csinálhat-e ezt vagy azt, mire az apja azt mondja: "megbeszéljük Klárival, jó?" Értitek, ugye?

Egyébként azért nem vesz el, mert a mai világban drága, és szép nem szép: ezzel a lépéssel elesne havi 25.000 ft-tól.

2013. febr. 22. 07:31
 5/33 A kérdező kommentje:
Hangsúlyozom, nem elvárás, hogy anyának szólítson, nyilván nekem is fontosabb az, ha bízik bennem, minthogy hogyan szólít.
2013. febr. 22. 07:32
 6/33 Kondor Judit ***** válasza:
16%
Ha nem elvárásod akkor miért kérdezed?
2013. febr. 22. 07:39
 7/33 anonim ***** válasza:
82%
Egy 6 éves már biztos nem fog anyának hívni. De nincs is ezzel semmi baj.
2013. febr. 22. 07:40
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek anyának fog szólítani, amikor már úgy érzi, hogy úgy szólítson. Lehet, hogy egy idő után ő fogja megkérdezni, hogy szólíthat-e anyának. Attól függetlenül, hogy tudja a keresztneved. Ez az idő, amíg várni kell, lehet egy két hónap vagy egy két év. De nem szabad terelgetni, hangoztatni, hogy jó lenne, ha anyának szólítana. Ő fogja érezni, hogy mikor jön el ennek az ideje!
2013. febr. 22. 07:42
 9/33 anonim ***** válasza:
19%
OFF Milyen jövedelemtől esne el házasság eseten? Mi az a 25e?
2013. febr. 22. 07:42
 10/33 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert most kezdjük a közös életünket hármasban, és mikor máskor lehet ezt a lehetőségekhez mérten a legkönnyebben kialakítani, ha nem az elején, és egy fokkal jobb, mint a keresztnév-szerintem. Egy gyereknek nem KELL senkit kötelezően anyának hívnia. Azt gondoltam, talán van olyan, aki tapasztalatból ír valamit, illetve talán aki egyszerűen azt írta, h nem fog úgy hívni, talán hallott már ilyenről. Én nem ragaszkodom hozzá, egy egyszerű kérdés volt, hátha...
2013. febr. 22. 07:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!