Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így mennyire fair két...

Ez így mennyire fair két gyerekre?

Figyelt kérdés
Maradunk a lakásban és fizet 60 ezret gyerektartásként? Nem kevés ez az összeg, ha én nem keresek valami jól (150et)? Ennyiből el lehet tartani két gyereket plusz magamat? Vagy próbáljam feltornázni, így csak kisemmiz?

2013. febr. 11. 22:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/189 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog biztos: az eddig megszokott anyagi színvonalat te, egymagad, semmiképpen nem tudod a gyerekeidnek biztosítani.

Ha kevésnek tartod az összeget, mondd meg a férjednek. Ne a gyerektartásra apellálj, hanem közöld vele, hogy ennyiből a jelenlegi színvonalat nem tudod tartani, szükséged van a segítségére.

Ha nem akar többet adni, akkor költözzetek kisebb (kevesebb rezsijű) lakásba, nézegesd vásárláskor az árakat, egyszóval, adj lejjebb az igényekből. 250.000HUF azért elég messze van a létminimumtól.

2013. febr. 11. 23:21
 52/189 anonim ***** válasza:
96%

ne haragudj, de én is 2 gyerekkel maradtam egyedül, nem kaptunk lakást,sőt, hazaköltöztem a szüleimhez, kb ugyanennyi lesz a tgyás+csp mint a te kereseted és mi is 60at beszéltünk meg gyerektartásként, én korrektnek tartom, szerintem simán ki lehet jönni belőle.

Ez előtt albérletben éltünk, 40.000volt a rezsi legrosszabb esetben, én sem értem hogy nem tudnád beosztani.

Ha dolgozol, gyerekek esznek napközben oviban/bölcsiben/iskolában, esténként főzöl vacsorát, hétvégével együtt sem lehetne több 40-50.000nél a kaja.

Nyilván nem fogtok ebből Barbadoson nyaralni, de ha nem úgy tekintesz apura hogy kisemmiz és normális a viszonyotok, el tudom képzelni hogy ezeken felül néha ő vesz ruhát, játékot, bútort vagy beszáll majd a nyaralásba, nyári táborba, akármi. Sok múlik a jó viszonyon. Az én (még)férjem minimálbérre van bejelentve, a bíróság kb 28-29.000et tud megítélni, én örülök a 60nak.

2013. febr. 11. 23:21
 53/189 anonim ***** válasza:
91%

úr isten. nem tudom mit fűzzek hozzá eléggé hajthatatlan vagy

valaki 60-ezerből megél, ehhez még megy a fizetésed, meg csp meg ilyenek

az jóval több mint 200ezer...

inkább te akarod kisemmizni a volt férjedet

2013. febr. 11. 23:22
 54/189 A kérdező kommentje:

Egy rudi: 100 Ft (de akkor még kevéssel számoltam, mert nem feltétlenül rudi, inkább 100-150 forint közötti tejes valami)

De legyen 100. Az két gyerekre: 200/nap. Felszorozva 30 nappal, az 6000 Ft.

De mint írtam ez csak semmiségnek írtam le, nem kell ezen lovagolni.

2013. febr. 11. 23:23
 55/189 anonim ***** válasza:
86%

Igaz, ez csak egy kaja, amit leírtam, ebben igazad van.

De az árából, 800*3=2400 Ft-ból már naponta igen tisztességes minőségű és mennyiségű kaját lehet rittyenteni, 1 főtt étellel és 2 hideg étkezéssel számolva. No persze ehhez neked, a királykisasszonynak össze kellene szednie magát, és nekiállni főzni.

2013. febr. 11. 23:24
 56/189 anonim ***** válasza:
32%

Megbeszélted a férjeddel, hogy a tartásdíjon felül még mit akar időnként rászánni a gyerekeire? Mi lenne, ha kiegyeznél 40-ben és ő fizetné a sportolást, annak minden kiadásával pl?

Amúgy kézbe fizetést ne engedj.Valami írást csináljatok. Változhat a helyzete a férjednek, pl. jön egy újabb , hozzád hasonlóan gondolkodó társ és könnyen elkezdhet akár semmit adni.

Akkor kell majd igencsak alább adni az életszínvonalon.

2013. febr. 11. 23:26
 57/189 A kérdező kommentje:

Én értem amit írtok, hogy elvileg meg lehet ebből élni.

A kérdésem az volt, hogy fair e ez a férjemtől? Ha tudna többet adni a gyerekeinek, de ennyit ajánl e fel. Oké, hogy lejjebb tudnánk adni, de az lenne e a jó megoldás, ha nem azt a színvonalat kapnák a gyerekeink mint eddig.

2013. febr. 11. 23:27
 58/189 anonim ***** válasza:
89%
A bíróság igazságos lesz, és figyelembe veszi azt is, hogy azért azért az apának is élnie kell valamiből... Ne is haragudj, szerintem nem rossz pénz ez. Ne alkudj semmit semerre, mert elszáll az agya, bírósághoz fordul, és a százalékos meghatározással sokkal rosszabbul fogtok járni. Ismerősöm két gyerekre kap 30-at, szóval panaszra egyáltalán nem lehet okod. Utánam 20-at fizetett apám, megoldottuk. Ne légy telhetetlen. A gyerekeket meg nem pénzzel kell szeretni. El kell nekik magyarázni, hogy most nem fog annyi mindenre jutni.Meg fogják érteni. Ha most nem is, idővel biztosan.
2013. febr. 11. 23:28
 59/189 A kérdező kommentje:
Szerintem úgy gondolta, hogy ennyit ad és kész. Max vesz egy-két dolgot nekik, ha nála vannak.
2013. febr. 11. 23:28
 60/189 A kérdező kommentje:
Én nem pénzzel akarom őket szeretni, csupán megadni nekik, ami nekem nem volt meg gyerekkoromban. Mi sem éltünk rosszul, de nem is volt meg mindenem. Azt akarom hogy nekik minden meglegyen.
2013. febr. 11. 23:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!