Mennyi a havi bevételetek, és hogyan osszátok be? Mire költötök, és mennyit?
Mi 3-an vagyunk (én, feleségem, kisbabánk)
Az összbevételünk havi 240-260 között van, plussz 10.000Ft kajajegy, 18.000Ft cafetéria, valamint fizetik a bérletemet, autónk nincs.
Havi szinten hitelre, rezsire, telefonra és autóra elmegy
sacc 80.000 és 100.000 között. (a jelentős különbség az évszaktól függ, hiperszuper távfűtés :)
A maradékból eszünk, vagyunk, félreteszünk, felújítunk.
11:33.Fiatal vagy még.Van aki nem jár edzőterembe és táplálékkiegészítőt sem vesz összességében 15 e-ért,mert luxusnak(feleslegesnek) tartja.Inkább vesz valamilyen kedvencet a gyerekének v. akár csak saját magának,mert mondjuk 2 évvel ezelőtt még megtehette,hogy megveszi álmai kutyáját(fajtára gondolok,amire mondjuk 20 évig várt)aztán mondjuk kirúgják (v. szül egy babát) és kevesebb pénzért tud csak elhelyezkedni.A kedvencet(aki közben családtag lett)ajándékozza el?
Vagy elmegy mondjuk egy színházba és utána egy kellemes vacsira a párjával.
Vagy mondjuk vidéken(v.akár a város környékén ) lakik és könnyebb neki kocsival járni (mégha egy viszonylag idős autó is),pláne pici gyerekkel.
Ezen kívül,másnak 30 e félhavi kaja egy 3 fős családnak.
Látod,különbözőek vagyunk,minden embernek más a fontos.
A kor előrehaladtával,valószínű a te gondolkodásmódod is változni fog,mégha nem is alapjaiban.Neked most csak-gondolom-saját magad kell eltartanod.
A cigit,piát én érdekesnek tartom(és ellenzem is),pláne ha más kárára is megy(gyerek,pár,kedvenc).
Egyedül élek egy szoba konyhában egy cicával.Havi bruttó 90E-ből élek.Rezsi: 100.00-200.00 ft kaja nekem meg a macskának+alom: 400.00 E-ft.Tankolás kocsiba: 150.00.Jó ha marad havi 2-3 ezer,de ez mindig elmegy valamire(betegság,ruha stb.)Szerencsém van,hogy a szüleim vették nekem ezt a kis lakást,különben mosdt az utcán lennék.
21/N
előző:
a pontokat nem a százasok utána tesszük hanem az ezresek után. Pl ha negyvenezer, akkor az nem 400.00 hanem 40.000
550 ezer Ft a havi bevételünk, 5-en vagyunk. csak rezsire elmegy 130 körül, 3 kocsit tankolni megint 60-70 körül.
kaja még egy 100-as. Havi 10k-t tesz mki félre saját kötvénybe, a maradé meg elmegy szórakozásra/ruhára
Becsülöm azokat akik tudnak spórolni. 2008-ban a bevételünk havi 120 ezer volt, kifizettük az albérletet 50 ezer rezsivel, autóhitelt 45 ezrer csk egy 8 éves suzuki, maradék ment a kajára tankolás, ruha egyéb. azóta túl vagyok jó néhány előléptetésen. Most a bevétel 200 ezer, kifizetem ugyan arra az albérletre 75 ezret, mert ugye jól keresek, nem jár fűtéstámogatás,kábel tv-t netet a cég fizeti, letelt az autóhitel, van helyette egy 15ezres hűttö hitel, mert beszart. 60 ezer megy a kajára, mert a hasamon nem spórolok, telefon kettőnknek 10000. Tankolok még egy 15000.
A maradék meg valahogy mindig elmegy különféle váratlan dolgokra pl: autó javítás. Így se tudok spórolni. Mi lesz ha lesz egy gyerek is? Na mindegy nem panaszkodom. Helyi viszonlatban átlagon felüli a bevételem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!