Családosok, hogy osszátok fel egymás között a
költségeket?
Természetesen közös kasszán vagyunk. Nem is értem, mi az hogy hogy osztjuk fel a költségeket??? Nálunk nincs olyan, hogy az én fizetésem meg az ő fizetése. Nálunk közös bevétel van és közösek a költségek is.
2010. jan. 22. 14:41
Nálunk ez sosem volt kérdés, első perctől közös a kassza, ha nekem volt pénzem abból éltünk, ha a páromnak akkor abból. most sem kérdés, mert az én fizumból vonják a lakáshitelt, ami marad az mondjuk két kisebb bevásárlásra elmegy, az összes többi (rezsi, kaja) a férjem fizetéséből megy.
barátnőmék pedig úgy csinálják, hogy megbeszélték ki melyik számlát fizeti be a kaját meg felezik. náluk ez működik.
2010. jan. 22. 14:43
Nálunk közös kassza van, legalábbis a közösen fizetendőkre. Nem tudom nálatok a férjed fizetése mire megy? Te fizeted a számlákat, meg a vásárlást.Ő mit fizet? Mi kiszámoltuk, hogy mennyi a rezsi, a kaja egy hónapban, és azt feleztük.
2010. jan. 22. 14:43
Szia!
Nálunk az első pillanattól kezdve közös kassza volt, egyszer az én fizetésemből adtuk fel a csekkeket, egyszer a pároméból. A pénzügyminiszter nálunk én vagyok, a férjem alkalmatlan a csekkek, számlák kezelésére :) Házasságunk után mindkettőnknek volt a másik folyószámlájához kártya, mióta itthon vagyok babázóba, azóta az egyik számlánkat megszüntettük. Nálunk nincs olyan, hogy én fizetésem, te fizetésed - soha nem is volt.
Persze vannak, akiknek az fontos, hogy külön kasszán legyenek, mi ezt nem tudtuk volna sem elképzelni sem kivitelezni.
2010. jan. 22. 14:44
Közös bankszámlánk van, mindkettőnk fizetése arra megy, és a levonások is arról mennek. A számlákra is arról vesszük le a pénzt. Csak az van felosztva, hogy ki viszi el a csekket, nem az, hogy miből...
2010. jan. 22. 14:46
Szia!
Nálunk az van, hogy nálam van mind a kettőnk kártyája és én kezelem a pénzt / na jó azt mindig megbeszéljük, hogy mennyit vegyek le róla/,de így a csekkeket meg a kaját is én intézem, bár van hogy együtt megyünk vásárolni. Ha a férjemnek szüksége van pénzre akkor kér vagy csak egyszerűen szól, hogy x összeget kivesz a pénztárcámból.
Ha meg elmegyünk valahova szórakozni és akkor előre adok neki pénzt, mert hogy néz az ki egy vendéglőben, ha egy nő fizet a pasi helyett.
Néha szokott maszekolni, na az az övé, ha akarj ideadja, ha nem hátnem.
2010. jan. 22. 14:55
7/15 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, az én fizetem be helyett azt kellet volna irjam, hogy én intézem. Persze a férjem is beszáll a számlákba és a kajába, csak még nem alakult ki nálunk semmi rendszer. Nagyon tetszik a közös bankszámlás megoldás, lehet h mi is bevezetjük. Köszi a válaszokat.
Szia, nalunk is kozos bankszamla van, mar csak azert is, mert en bankban dolgozok es igy neki soha semmilyen anyagi kerdessel nem kell nyuglodnie. Az osszes bevetelunk es kiadasaink ezen a szamlan keresztul mennek, a megtakaritasainkat azonban megtartottuk sajat szamlakon. A kozos szamlaert amugy jo ideig ragtam a fulet, mert elegem volt az orokos 'en tartozok neked, te meg nekem'-bol. A szuleim viszont a mai napig kulon szamlat tartanak, igy apukam minden honapban hazaadja a fizetese nagy reszet, csak valamennyi 'zsebpenzt' tart meg.
2010. jan. 22. 15:40
Nálunk már házasság előtt is közös volt a számla, nem is tudnánk máshogy csinálni a dolgokat.
2010. jan. 22. 16:11
Mi nem vagyunk kozoz kasszan es nem is tervezzuk, a legfobb ok az,h a parom nagyon nagyon sok penzt kolt ruhakra (kabat 100e, cipo 50e,...) szoval en gutat kapnek,ha latnam a konkret osszeget,amit kolt. Mindeketten nagyon jol keresunk, o mondjuk a 4-szereset keresi az en fiztesemnek. Nalunk o fizeti lakast, szamlakat (sajat mobil, futes, viz, villany, telefon-internet, tv), nagybevasarlasokat. En a napi vasarlasokat valamint a sajat telefon szamlamat, a metroberletem es a konditermet.
2010. jan. 22. 16:16
Kapcsolódó kérdések: