Lánybúcsún kinek kell fizetnie a költségeket?
Unokatestvéremnek én szervezem a lánybúcsúját.
Egy hónap múlva lesz. Kérdezte Anyum is, hogy ugye nem én fogom fizetni az egészet, mire rögtön mondta bátyám, hogy a menyasszonyon kívül mindenki belead. Ezt én is így tudom, sőt, mikor unokatesómmal beszéltem arról, hogy kiket szeretne a család nőtagjain kívül ott látni, megadta a számokat, és mondta, hogy várják a lányok a hívásomat, hogy megbeszéljük az anyagiakat, stb.
Tehát a lányoknak is úgy mondta, hogy elosztjuk a költségeket, ő is ezen a véleményen van.
Ma felhívtam az egyik leányzót, hogy akkor mégis hogyan, mikor beszéljük meg a részleteket, mert még soha nem találkoztunk és arra gondoltam, hogy akkor felhívom az összes kolléganőjét és megbeszélünk egy időpontot, amikor mindenki ráér és megbeszéljük a dolgokat.
Mikor mondtam, hogy
"Arra gondoltam, hogy akkor hétvégén találkozzunk, megbeszélni a részleteket, pl, hogy ki milyen feladatra, programra gondolt, meg hogy ki mennyit szán rá."
akkor tök fura lett a hangja, azt vettem le belőle, hogy ő abszolút úgy gondolta, hogy én fizetem az egészet. 17en leszünk, szerintem senki nem fog belehalni 3000 forintba.
Szerintetek hogy megy ez? A lányok dobják össze a menyasszonynak vagy az fizet aki szervezi? Én tudom rosszul? Mert a családomban mindenkinek evidens, hogy közösen fizetünk.
A lányok dobják össze a pénzt, illetve ők találják ki a programokat.
Gondolj bele: Nem a menyasszony fogja meghívni magának a táncos fiút és kicsengetni érte a pénzt.
Kicsit vicces lenne..
Ha te szervezed, akkor ezt nem megbeszélni kell, hanem egy email vagy telefon, sms az összes csajnak, majd közlöd hogy kb 3000 Ft fejenként. ennyi.
nekem 5 brátnöm szervezte együtt, és én megadtam kik legyenek még ott, ök konkrétan közölték hogy mennyi lessz az annyi.
Köszönöm a gyors válaszokat.:)
Természetesen én is úgy gondoltam, hogy a menyasszony nem fizet, viszont mindenki más igen. Ha ezen a lány fennakad, vagy nem hajlandó fizetni, akkor mit tegyek? Mondjam meg, hogy ne jöjjön? Nem okozna gondot, hogy azt a 3000-et még elosszuk magunk között, de úgy vélem, hogy ha ő is odajon és jól érzi magát, akkor fizessen.
Bár nekem ez új szokásnak tűnik,hogy lánybúcsú (legénybúcsúról már hallottam) de ha van lánybúcsú(és miért ne lenne?) akkor úgy lenne normális ha minden lány beszállna az anyagiakba.(kivéve a menyasszony)
Szerintem te nem csinálod jól a szervezést.
HA vállaltad,hogy te szervezed meg az egészet akkor te találj ki programot,és a listán szereplő hölgyeket felhívod telefonon,elmondod,hogy ezt és ezt az ötletet találtad ki,így ez lesz majd a program.Majd elmondod,hogy kiszámoltad a költségeket(amit akár számlákkal is tudsz majd igazolni)és a ráeső része X. összegbe kerül.
Majd kérdezd meg,hogy hány órakor mehetsz át a pénzért.Ha valamelyik hölgy azt mondja,hogy ő egy büdös fillért sem fizet,akkor egyszerűen meg kell neki mondani,hogy
"rendben van..Akkor vegye úgy,hogy nincs a meghívottak listáján.Sajnálod,de kénytelen leszel az ő nevében lemondani a partit a menyasszonynál...
Tutit mindenki szó nélkül fog pengetni..
JA! Előre kérd el a pénzt,mert ha utólag buli után akarja valaki rendezni akkor futhatsz a pénzed után..
Naná, hogy közösen fizetitek, én olyat még nem hallottam/láttam, hogy egy valaki állta volna az egészet. Én áprilisban szerveztem utoljára az egyik barátnőmnek, és összeadtuk.
Két olyan lánybúcsún voltam eddig, ahol a menyasszony is hozzájárult - de ezt nem úgy kell érteni, hogy beadott pénzt, hanem nekik nem kibérelt szórakozóhelyen volt a buli, hanem otthon, és ragaszkodtak hozzá, hogy a vacsit és az italt ők biztosítják. Ami végül is nem is rossz megoldás, mert így ott tudott lenni az anyuja meg a más házas, idősebb nővére is, valamint mivel nem kellett a vacsira-piára költenünk, jobb ajándékokat tudtunk venni. Természetesen úgy éjfél körül elmentünk egy szórakozóhelyre is, és a menyasszony ottani fogyasztását is mi álltuk - de az már elenyésző összeg volt :)))
A lányok dobják össze a menyasszonynak a bulit és az ajándékot (apróságra gondolj, én pl. kék harinyakötőt kaptam). Akinek nem tetszik, nem vesz részt rajta. Ezt így is kell elővezetni minden meghívottnak, a félreértések elkerülése végett.
Egy kivétel van: nekem van egy nagyon szegény barátnőm, őt meghívták a többiek és nem kértek pénzt tőle, mert akkor nem tudott volna eljönni, viszont tudták, hogy én nagyon szeretem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!