Vannak gondjaitok a csekkekkel? Hogy osszátok be a pénzt? Min spóroltók?
Mi a havi bevételeinkből (sajnos nem ugyanannyi minden hónapban, így nehezebb tervezni) félreteszünk kb.35-40 ezer forintot (szűkebb hónapban kevesebbet) a kosztra, iskolai ebédre, stb., erre mindenképpen szükségünk van, ezen szerintem ennél többet nem spórolhatunk. A maradékból befizetünk - lehetőleg - minden csekket. Sajnos előfordult már olyan hónap, hogy valamelyikre nem jutott pénz, de azt a következő hónapban mindenképpen rendeztük, így még nem szankcionálják, legfeljebb egy 15-20 ft-os(!) késedelmi kamattal.
Sajnos egyre nehezebb beosztani a pénzt, de azért némi - egyre több - leleményességgel megoldható. Mi pl. keressük az akciós, vagy akár közeli szavasság miatt leértékelt termékeket. Néha úgy érzem, egy bűvész sem tudná ügyesebben beosztani a pénzt úgy, hogy hónap végére is jusson tej, hús, friss felvágott, sajt, valamilyen zöldség, gyümölcs. Mindig van valami, ami akciós, megfizethető. Pl vettünk 160 Ft-ért egy kiló(!) kivit. Minden nap meghámoztam 2 db-ot, majdnem egy hétig kitartott. Ha más nincs, legalább egy 100 ft-os kígyóuborkát veszek, azt jópár napig be lehet osztani, így minden reggelihez, vacsorához jut egy-két szelet zöldség is.
És mielőtt valami nagy okos megszól: a netet a munkám jellege miatt a munkahelyem biztosítja. Ez is egy plusz, aminek örülni kell, mert saját forrásból valószínűleg nem engedhetnénk meg magunknak.
Nem szeretek panaszkodni. Örülni kell, hogy van fedél a fejünk felett, hogy van mit ennünk, meleg van, stb. Sokaknak még ennyi sem jut.
Szerencsére nagy gondjaink nincs velük, max., hogy be kell fizetni őket. :)
Mivel nem egyszerre jönnek, más a határidejük, tudunk egy kicsit játszani velük. Egyik hónapban az áramszámla jön, a másikban a víz.
Spórolni a fűtésen, kaján szoktunk, üdítő annyi van itthon, ha esetleg váratlan vendég jön, fel lehessen bontani, de teázunk, vizet iszunk. Süteményt én sütök. Főzni nagyobb adagokat szoktam, eszünk belőle, a többit lefagyasztom. Amikor nincs időm főzni, jól jön. A munkahelyre is hordom az ebédet, menzán nem eszek, drága.
Szerencsére húst, tojást, befőttet, savanyúságot mindig kapunk a szüleinktől, nyáron zöldséget, gyümölcsöt is.
Én is figyelem az akciókat, sokszor a bolt saját márkás termékeit veszem meg, olcsóbb és a minősége is jó.
Nem osszátok, hanem osztjátok. A spóroltok pedig rövid o.
Nekem egyelőre nincsenek gondjaim, legfeljebb a hónap végén olcsóbb kajákat eszem. Nagyjából ki tudok jönni a pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!