Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban élők, Ti közös...

Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, ha lenne párom és közös kasszán lennénk, akkor mindketten beadnánk valamennyit a közösbe, ami elég a rezsire, kajára, tisztito és tisztálkodoszerekre, és egyéb kiadásokra pl ha vmi elromlik vagy új függöny, szőnyeg, ágynemű vagy ha a családban vkinek ajándékot szeretnénk venni. Úgy gondolom ha marad a fizetésből mki arra költi amire akarja, vagy félreteszi. Tehát nem szeretnék a párom pénzén költekezni, és nem szeretném ha ő az én pénzemen (közös pénzen) venne magának ezt azt. Normális ez így? van akik így oldják meg? Mert sokak szerint ez így képtelenség, viszont szerintem készülni kell arra az időre is hogy mi van ha szétmegyünk, szóval jó lenne ha lenne megtakaritott pénzem hogy 35-40 évesen ne a szülökhöz kelljen cuccolni. és ha nem megyünk szét, hát.. ha megtetszik valami azt a saját pénzemből akarom megvenni, vagy ha később kitalálom h tanulnék, akkor legyen rá pénzem h kifizessem a tandíjat.

2013. jan. 29. 13:14
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:

már egyszer válaszoltam, de végigolvasva a válaszokat, amik azóta jöttek, az is megfogalmazódott bennem, hogy anyagi helyzettől is függ szerintem azért ez a dolog. nem mindig így van, senki ne értsen félre, de a külön kassza, és fillérszámolgatás szerintem leginkább ott megy, ahol kevesebb pénz van és nagyon meg kell gondolni, mire megy a pénz ki.

ahol van mit a levesbe aprítani bőven, ott megveszik egymásnak a dolgokat, ma én fizetek, holnap te, szóval nem elszámolnak, hanem érzésre kb. mondjuk "a pasim a hónapban 3x fizetett 20 ezret ki a ruháimra, cuccaimra, akkor megveszem neki az órát amit kinézett 50ért, kb egálban vagyunk"

szó szerint nem hangzott el ilyen, de nem akarok egyet sem bemásolni, mert senkire nem akarok mutogatni.

nálunk is "közös" a kassza, jut amire jut, és a kell valami, kicsit mindketten spórolunk. de amit meg kell venni, azt meg kell venni. nem számolgatjuk, ki mit vesz.

aztán lehet, hogy nincs igazam, ez csak egy meglátás.

gazdagoknál is lehet külön kassza, de szerintem ritkább

2013. jan. 30. 09:44
 52/52 anonim ***** válasza:
Nekünk egyelőre még külön számlára érkezik a fizetés, mert nekem is van egy lakásom, aminek hitele volt eddig, amit én fizettem, neki is van egy lakása, amiben most élünk és arra is van egy hitel, amit ő fizet. Most vagyunk ott, hogy befizettünk az én hitelemet és eladjuk a lakásomat, annak az árát beleforgatjuk az ő hitelébe és lesz egy tehermentes lakásunk. Ha ezeket rendeztük, nekünk is közös számlánk lesz. Addig a számláinkat külön-külön fizetjük, mármint a lakásainkét, de a bevásárlás, ilyenek minden közösen megy, tehát egyszer az egyikünk számlájáról, máskor a másikunkéról. Ha egyikünk megszorul, utal pénzt a másiknak. De mint mondtam, most szeretnénk rendezni ezeket a dolgokat, hogy közös legyen a kiadás is, a bevétel is. Szerintem is így normális, hamár házasok vagyunk.
2013. jan. 30. 09:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!