Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, ha lenne párom és közös kasszán lennénk, akkor mindketten beadnánk valamennyit a közösbe, ami elég a rezsire, kajára, tisztito és tisztálkodoszerekre, és egyéb kiadásokra pl ha vmi elromlik vagy új függöny, szőnyeg, ágynemű vagy ha a családban vkinek ajándékot szeretnénk venni. Úgy gondolom ha marad a fizetésből mki arra költi amire akarja, vagy félreteszi. Tehát nem szeretnék a párom pénzén költekezni, és nem szeretném ha ő az én pénzemen (közös pénzen) venne magának ezt azt. Normális ez így? van akik így oldják meg? Mert sokak szerint ez így képtelenség, viszont szerintem készülni kell arra az időre is hogy mi van ha szétmegyünk, szóval jó lenne ha lenne megtakaritott pénzem hogy 35-40 évesen ne a szülökhöz kelljen cuccolni. és ha nem megyünk szét, hát.. ha megtetszik valami azt a saját pénzemből akarom megvenni, vagy ha később kitalálom h tanulnék, akkor legyen rá pénzem h kifizessem a tandíjat.2013. jan. 29. 13:14
21/52 A kérdező kommentje:
Én tudom magamról, h szeretek költeni, vásárolni és eszem ágában sem lenne a párom pénzét ruhákra (vagy a saját dolgaimra) költeni ezt már leírtam fent is. El tudok szállni a netes vásárlással is, viszont tudok félretenni is, mert ami bankszámlán van ahhoz nem nyúlok, de előfordul hogy ha van egy kis pénzem akkor azt nem a bankba teszem, hanem ruhákat vásárolok. Egyébként eszem ágában sincs megházasodni, de valószínű, előbb v utóbb együtt fogok élni vkivel. Egyébként a kérdés úgy merült fel, hogy a családban hallottam olyan problémáról, h a férj mindent hazadott a feleség meg elbaszta a pénzt és milliós tartozásokat halmozott fel, és a férj is csak most tudta meg. De nem is értem, én nem kérném a férjemtől, h a fizetése 100%-át tegye le :/
2013. jan. 29. 14:23
22/52 anonim válasza:
Persze, válásnál tényleg feleződhet a vagyon... már amiről tud a másik! Mert ha én az ékszeres dobozomban félretettem magamnak két havi fizetésemet, amiről senki sem tud, akkor azt felezzék már meg!
23/52 anonim válasza:
Érhető a hozzáállásod, sokan döntenek így és sokaknak működik is. Mondjuk mi pont tényleg közös kasszán vagyunk a férjemmel, nálunk ez működik, de ez mindenütt más. Ki mit érez a megfelelőbbnek.
24/52 A kérdező kommentje:
3 kosárral biztos nem fogok vásárolni menni, de igen a tusfürdő közös, viszont nekem nincs szükségem after shave-re. Én szivesen veszek bárkinek bármit, biztos hülye vagyok, de ha a barátommal hozatok vmit pl 2 gyűjtő ásványvizet azt is kifizetem neki, más kérdés, h nem teszi zsebre a pénzt.
2013. jan. 29. 14:28
25/52 anonim válasza:
akkor a tampont saját pénzedből vennéd mert neki nincs rá szüksége?
26/52 anonim válasza:
Az én családomban mindkettőre van példa, a teljesen közös és a külön kasszára is, mikor csak abba adnak bele mindketten, ami tényleg közös, ezért mondom, hogy bármelyik verzió működőképes lehet hosszútávon, mindenki maga dönti el, neki mi lenne a legjobb.
27/52 A kérdező kommentje:
kb így... pl anyummal külön fogkrémünk van, az enyém kb 1800 ft nem várhatom el h kifizesse... de ha elmegyünk vásárolni és nekem vmi extra kaja v édesség kell amiből mondjuk tuti nem kér, nem eszik azt én fizetem, akkor ez is gáz? Volt már h a pasimmal, együtt szedtünk gyógyszert, 4 db 3400 ft, akkor fejenként 1700 ft, akkor kérjem el a felét, mert a 4 szemből kettőt ő vesz be? A fogamzásgátlás is 2 ember feladata, én értem, sok bnőmnek a pasija fizeti a gyógyszerét, vagy legalább a felét, hát nekem eszembe nem jutna erre pénzt kérni tőle!
2013. jan. 29. 14:36
28/52 anonim válasza:
Mi még nem vagyunk házasok, de már egy éve együtt élünk. A fizetés külön számlára jön. Úgymond külön kasszán vagyunk. Ő jobban keres, így ő fizeti a rezsit, általában a házba is ő vesz dolgokat (a ház is az övé), plusz van egy kisfia is, akire szintén sokat kel költeni. Aztán még mindig több marad neki mint nekem :) Élelmiszert mikor ki vásárol, de ugyanúgy megvesszük egymásnak is dolgokat, ha én megyek akkor pl. neki is veszek tusfürdőt. Ruhákat külön vesszük, magunknak teszünk félre pénzt.
29/52 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. jan. 29. 14:43
30/52 anonim válasza:
ha igy érzed kérdező akkor a teljes különkasssza a megoldás.Csak a rezsi és a lakhatás közös a többi menjen külön mert másképp nemigazán fog müködni.Ha megkivánsz egy üveg bort de a párod nem inna belőle akkor a te meglátásod szerint ezt neked kell fizetned..viszont ő meg enne olyat amit te nem akkor az az ő költsége.
Csak abba gondolj bele hogyha te megvennéd neki úgy hogy nem kérsz pénzt akkor valszeg ő is igy gondolja és teljesen értelmetlen azon filozni hogy nem várhatom el tőle hisz magad irod hogy simán megvennéd neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!