Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban élők, Ti közös...

Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, ha lenne párom és közös kasszán lennénk, akkor mindketten beadnánk valamennyit a közösbe, ami elég a rezsire, kajára, tisztito és tisztálkodoszerekre, és egyéb kiadásokra pl ha vmi elromlik vagy új függöny, szőnyeg, ágynemű vagy ha a családban vkinek ajándékot szeretnénk venni. Úgy gondolom ha marad a fizetésből mki arra költi amire akarja, vagy félreteszi. Tehát nem szeretnék a párom pénzén költekezni, és nem szeretném ha ő az én pénzemen (közös pénzen) venne magának ezt azt. Normális ez így? van akik így oldják meg? Mert sokak szerint ez így képtelenség, viszont szerintem készülni kell arra az időre is hogy mi van ha szétmegyünk, szóval jó lenne ha lenne megtakaritott pénzem hogy 35-40 évesen ne a szülökhöz kelljen cuccolni. és ha nem megyünk szét, hát.. ha megtetszik valami azt a saját pénzemből akarom megvenni, vagy ha később kitalálom h tanulnék, akkor legyen rá pénzem h kifizessem a tandíjat.

2013. jan. 29. 13:14
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Ha még meglesz ez az oldal,akkor ird ki,hogy mennyire sikerült ezt megvalósitani,mert igy leirva én nem tudom elképzelni.
2013. jan. 29. 15:55
 42/52 anonim ***** válasza:
100%
Felötlött bennem egy kérdés, mivel írtad, hogy a fogamzásgátló szerinted a te dolgod, ezért fel sem merül benned, hogy megkérd a barátod, hogy adjon bele. Szóval... Mi lesz a terhességgel? Tegyük fel fogadott orvosod lesz, akinek járhatsz majd a magánrendelésére a 9 hónap alatt viszonylag sokszor, mondjuk alkalmanként 10 ezerért... Az is csak a te ügyed, elvégre téged fog vizsgálgatni a doki, vagy közös, hiszen a közös gyereketek miatt?! Komolyan érdekel a válaszod.
2013. jan. 29. 16:10
 43/52 A kérdező kommentje:
Egy korábbi hozzászólásomból: "olvashatnátok a korábbi hozzászólásaimat is" és még egy "egyébként a gyerek dolgot is csak ugy tudom elképzelni h közösből finansziroznánk, ha a gyerek miatt több lesz a kiadás akk úgy teszünk be h azt is fedezni lehessen"
2013. jan. 29. 17:25
 44/52 anonim ***** válasza:

Az elsö komolyabb kapcsolatomnal külön kassza maradt összeköltözes utan is.

Kivitelezhetetlen volt. Rament a kapcsolatunk. Jöttek a vitak miatt...

Miert nem raksz felre?

Miattad nem tudunk Kubaba menni, csak a Balatonra...

Miert kell anyadnak porszivot venni, miert nem eleg a bonbon meg a virag?

Miert kell tesodnak szülinapjara 20 ezres ora?

En nem fizetem ki a te 3000 forintos tusfürdödet...

Es a többi kis aprosag...

Az agyam elszallt töle... Pedig ugyan annyit kerestünk es felesbe fizettünk mindent, a megmaradt összeget pedig mindenki magara költötte.

A ferjemmel nincs ilyen baj.

Nem is a klasszikus közös kassza van, de nem is vagyunk külön kasszan. Altalaban en vasarolok be, ezert ezt en fizetem, ha együtt megyünk akkor Ö fizet, mert szerinte, hogy nez mar ki, hogy a nö fizet a ferfi helyett barhol is... :D A csekkeket altalaban Ö fizeti be, mert Ö van itthon napközben (este/ejszaka dolgozik) es ahogy megkapjuk a csekket mar melo elött gyorsan be is fizeti. Ha együtt megyünk ruhat venni, akkor valtozo, van hogy Ö fizet mindent, van hogy en, de van, hogy raszolunk a masikra, hogy tegye el a penztarcajat, ez most a masik fizeti. A mobil szamlakat mindenki maganak fizeti, de akkor sem döl össze a vilag, ha ratelefonalunk a masikra, hogy elfelejtettük befizetni es szaladjon mar be a masik kifizetni, nincs utana szamon keres, hogy adja a penzem vissza a masik. A gyogyszereket az fizeti akinek eszebe jut, hogy menni kell a gyogyszertarba. A gyerek kiadasai is valtozok, ha en megyek bevasarolni en fizetek, ha együtt akkor Ö, de van, hogy ugy jön haza, hogy vett ezt-azt a gyereknek. Amikor nem volt munkam akkor sem volt ebböl gond, tudta hogy nem azert ülök itthon mert nekem ez annyira jo, kifizetett mindent, amit kaptam munkanelkülit azt arra költöttem amire en akartam (ez altalaban bevasarlas volt itthonra vagy neki vettem valami aprosagot :D). A kisallatok költsege szinten, az fizeti akinek eszebe jut. Nyaralasra együtt teszünk felre, van egy kis ladika itthon abba tesz bele mindkettönk annyi penzt amit eppen hanyagolni tud, de nincs furkalodas, hogy en többet tettem bele. Ezt gyüjtjük egesz evben, ha valami nagyobb varatlan kiadas van akkor is ehhez nyulunk.

Nincs effektive enyem-tied. Nincs ordibalas, hogy most te a honapban kevesebbet költöttel.

Nalunk ez müködik, masoknal mas.

2013. jan. 29. 17:46
 45/52 A kérdező kommentje:
eddig sztem ez vt a legjobb válasz
2013. jan. 29. 17:49
 46/52 anonim ***** válasza:
100%

Az nem esne jól h mondjuk ez iylen drága cuccnak a felét kifizetem és a 2/3 részét ő fogyasztja el…

Ez durva.Ha megveszel egy drága sonkát például mert azt csak te eszed és hazaérsz arra hogy ő megette akkor mi van?megveteted vele?

Ennyire osztozkodni nem jó egy kapcsolatban.Ilyet max a koliban a lakótársak csinálnak.

2013. jan. 29. 20:42
 47/52 anonim ***** válasza:

Pedig működik szerintem is így, vagyis gyerekes házasságban nem tudom, de előtte és csak kapcsolatban miért ne működne?

én is így csinálom, mint a Kérdező.

Mielőtt összejöttem a barátommal, hitelre vettem egy autót, plusz van egy cicám, akire lassan legalább annyit költök, mint mások a gyerekeire. Ezt nem várhatnám el tőle, hogy fizesse a felét.

Vagy anyukámmal is így vagyok. Veszek egy csomó olyan kaját, amit ő nem vesz sose, nehogy már ő fizesse.

Mondjuk ezeket úgy veszem, h mindenki egyen belőle :)

Vagy a telefonszámlám. Sajna néha brutálisan elszállok vele, senkitől nem várhatom el, h az én csacsogásomat fizesse.

2013. jan. 29. 20:59
 48/52 anonim ***** válasza:

nálunk olyan jelleggel van külön kassza, mint amit a kérdésben leírtál. annál jobban már nem hardcore-osítunk, mert meg is őrülnénk :)

annyi a különbség, h mivel enyém a lakás én fizetem a rezsit, a biztosítást és minden vele járó költséget, ő meg a kaját. nem fillérezünk, h kinek a csokija, kinek a tamponja. a két összeg nagyjából egyenlő, nincs nagy aránytalanság.

én kevesebbet keresek mint a párom, mégis én teszek félre. igaz nem nagy összeget, de gyűjtök, ki tudja mire lesz jó. ehhez az is hozzátartozik, h neki viszont van autója, abba is pumpálni kell a lóvét néhanapján. ha én megyek barátős túrára, akkor tankolok, de más költséget nem fizetek bele.

mondjuk stuffolom, h tegyen ő is félre, mert csak a halálra van garancia, minden más kétséges, és jó ha van némi tartaléka.

a gyerektémánál még nem tartunk, de jó lenne elkezdeni arra is nyitni egy megtak. számlát, h jusson mindenre. biztosított róla, h a gyes alatt szívesen eltart minket, nem kell mindent kiszámolni, elvégre lesz gyedem, és csp-t is kapunk majd. illetve azért nem szeretném otthon meresztgetni a kis popómat 3 évig, 1.5 év után megyek vissza dolgozni, mert a gyerek lakására is jobb minél előbb elkezdeni a fundamentát. annál kisebb kiadás havonta :)

2013. jan. 29. 23:17
 49/52 A kérdező kommentje:
utolso 2 válasz nagyon tetszik, köszönöm!
2013. jan. 30. 09:42
 50/52 A kérdező kommentje:
ja és visszatérve a sonkás cuccra... az vhogy más... 14 papirért nem veszek sonkát... viszont mint tudjuk a táplálékkiegészítők elég drágák
2013. jan. 30. 09:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!