Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban élők, Ti közös...

Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, ha lenne párom és közös kasszán lennénk, akkor mindketten beadnánk valamennyit a közösbe, ami elég a rezsire, kajára, tisztito és tisztálkodoszerekre, és egyéb kiadásokra pl ha vmi elromlik vagy új függöny, szőnyeg, ágynemű vagy ha a családban vkinek ajándékot szeretnénk venni. Úgy gondolom ha marad a fizetésből mki arra költi amire akarja, vagy félreteszi. Tehát nem szeretnék a párom pénzén költekezni, és nem szeretném ha ő az én pénzemen (közös pénzen) venne magának ezt azt. Normális ez így? van akik így oldják meg? Mert sokak szerint ez így képtelenség, viszont szerintem készülni kell arra az időre is hogy mi van ha szétmegyünk, szóval jó lenne ha lenne megtakaritott pénzem hogy 35-40 évesen ne a szülökhöz kelljen cuccolni. és ha nem megyünk szét, hát.. ha megtetszik valami azt a saját pénzemből akarom megvenni, vagy ha később kitalálom h tanulnék, akkor legyen rá pénzem h kifizessem a tandíjat.

2013. jan. 29. 13:14
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
91%
Sokan vannak, akik úgy oldják meg, ahogy leírtad, de ez nem közös kassza.
2013. jan. 29. 13:39
 12/52 anonim ***** válasza:
92%
A sok válás miatt nem mernek hosszú távon gondolkodni a párok, ezért is maradnak külön kasszán. Ha nem merik átengedni magukat a másiknak és fenntartják a kiskaput, az ront a kapcsolat minőségén. Értelmetlen úgy indítani akár egy kapcsolatot, akár egy házasságot, hogy mi lesz ha... Nálunk közös a kassza, közös a teherviselés. Elképzelni sem tudnám másképp. Ezért is vagyunk házasok, és nem lakótársak!!! Persze mindenkinek szíve-joga, de nekem ez a külön kassza dolog egyáltalán nem családias, bensőséges...
2013. jan. 29. 13:48
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Amit te leírtál az nem közös kassza.Mi a párommal az elejétől fogva közös kasszán vagyunk mert nálunk és a családjainkban is az a természetes.Érdekes módon így is meg tudjuk venni magunknak ami kell(cipő,ruha szerszám stb)anélkül hogy keresnénk egymáson hova raktad a pénzt.Én osztom be a pénzünket,tudom mikor mire jut vagy mivel kell még várni a nagyobb kiadásokban együtt döntünk(háztartási gép vásárlás,stb.)autónk nincs így arra nem kell költeni hálistennek.Amúgy is viccesen nézne ki nálunk én beadok a közösbe a 40ezer gyedemből+12ezer családiból és abból eszek meg ruházom ,veszem az ennivalót a közös lányunknak míg ő 180ezret keres,de ha egyformán keresnénk sem lenne máshogy mert nekünk így jó és így működik.
2013. jan. 29. 13:59
 14/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Örülök, h sokan vannak akik így oldják meg, ezek szerint nincs baj a felfogásommal/hozzáállásommal. Lehet sokan félreértettek, én nem arra alapozok, h majd szétmegyünk, de a mai világban sztem jobb a jövöre is gondolni. A volt pasim mindig elköltötte az utolsó forintját is aztán mindig én adtam neki kölcsön, nem sajnáltam tőle, de tudtam, h ha komolyra fordulna köztünk a dolog nem működne a kapcsolat az anyagi dolgok miatt. Ő szeretett volna közös kasszán lenni, én nem, mert tudtam, h mindent elkölt. Ilyen emberrel biztos nem terveznék közös jövöt. Vagy ha igen nem adnám tudtára h van félretett pénzem. A mostani párom minden hónapban tesz félre valamennyit, ez tök jó. Van is elég pénze a bankban. De eszem ágában sincs hogy ebböl közösen költsünk akár nyaralásra v bármire. Lehet egy páran azt vették le a szavaimból, h azért nem akarok osztozni mert önzö vagyok, pedig épp forditva, én ha akarok venni magamnak valamit nem akarom azt a párom pénzén venni, nem akarok még egy szempillaspirálra se kivenni a közösből, mert az olyan mintha ő állná a felét holott ez nevetséges úgysem használja soha  ezért gondolom h értelmesebb h ami nekem marad azt osztom be a kiadásokra. Például terveim közt szerepel még a tanulás és az elég zsebbenyúlós, nekem nem lenne pofám ezt közös kasszából finanszirozni, én úgy gondolom, h az az én ügyem oldjam meg, persze ha nincs elég pénzem és ha tud adjon kölcsön, de csakis KÖLCSÖN! Például tavaly elmentünk nyaralni, természetesen egyenlő arányban vittünk költöpénzt is magunkkal. Aztán ott közös kasszán voltunk, viszont én emiatt kellemetlenül éreztem magam, mert ő pl 5 embernek vett ajándékot én meg 10 embernek. Nem mertem igazán költekezni, ha külön kezeltük volna a pénzt, biztos vettem volna még ezt azt, mert így magamnak is csak 1-2 apróságot mertem megvenni. Amikor már mkinek megvettünk mindent próbáltam rábeszélni h akk ami most van a kasszában azt felezzük el, de nem ment bele, így tök ciki h aztán a közös pénzből vettem neki ajándékot :-S Várható volt, h mostanra munknélküli leszek, így is lett, de ennek ellenére azt mondta, h idén is el tudunk menni nyaralni, megoldjuk, fizeti stb :/ hát nekem így végképp nincs kedvem nyaralni, még úgy se ha a felét fizeti a másik felét meg összekaparom valahonnan :-/ Pl én bevásárláskor nem akarok venni 10 ezres parfümöt, majd megveszem magamnak, vagy ha nincs nálam pénz akkor otthon v másnap odaadom a páromnak. Viszont szerintem forditott esetben én szivesen kifizetném neki a 10ezres gatyát, aztán ha neki gáz ideadja a pénzt, ha nem nem, de biztos nem vágnám később a fejéhez, h lóg a pénzzel… Én is úgy gondolom h ha komolyabb a kapcsolat közösen döntünk, közösen költünk szórakozásra ez alap, de a tanulás pl amit én csinálok az nem közös, azt miért fizessük közösen? Persze ha valaki gyes-en van az más, most nem iylenekre gondoltam. Már leírtátok páran, h amiről irtam nem közös kassza, Felfogtam, köszönöm! Vsizont én biztos nem szeretném, h a pasim letegye otthon a fizetését és én osszam be :/ ha kell a havi kiadásokra 100 e ft pl vagy 120 e ft akkor azt dobjuk össze közösen, de én nem szeretném beosztani más pénzét :/ és eltartatni se szeretném magam.
2013. jan. 29. 14:02
 15/52 anonim ***** válasza:
91%

Házasságban külön kassza nincs, ugyanis a házasságkötést követően a bevételek közösek, ez van. Tök mindegy ki mennyit keres. Az már csak formalitás, hogy külön számlára érkeznek-e a pénzek vagy egyre, mert aki házasság alatt félre tesz magának az nem tudja, hogy tulajdonképpen az nem csak az ő pénze. (kivéve ha van szerződés) Válásnál jár a másiknak a fele, tök mindegy ki mit mond. Úgyhogy aki házas az jogilag közös kasszán van akármit csinál, de az emberek szeretnek dolgokat túlkombinálni.

Nálunk két bankszámla van, mert megmaradt régről és a kutyának nem volt kedve bankokba járogatni, hogy egy közös legyen, mindig elfelejtődik, de mindegy is, amíg minden ki van fizetve határidőre. Az fizet akinek van, egyébként van egy bejáratott rend, hogy mit szoktam én és mit a férjem. De milliószor felborult már ez és senkit nem érdekelt. Egymásnak is veszünk dolgokat. Volt, hogy én kerestem többet, akkor sem volt gond.

2013. jan. 29. 14:12
 16/52 anonim ***** válasza:
87%

Amit leirtál az az én szemeben nem közös kassza.A közös kassza az ha mindketten beadják a pénzt.Egy házasságban nincs enyém és tiéd csak közös dolgok vannak...szerintem!

Nálunk ez ugy van hogy kinek mennyije van belerakjuk egy dobozba és onnan kérdezés nélkül annyit veszünk ki amennyit gondolunk.Mivel mindketten normális felfogásuak vagyok és normálisan gondolkodunk igy ebből sosincs vita.Viszont az egyik barátnőmnél el nem tudnám képzelni a közös kasszát mert nincs az a pénz amit ne költene el hülyeségekre,képes a számlára félretett pénzt ruhára költeni,ilyen esetben csakis a külön kassza lehet a megoldás.

2013. jan. 29. 14:16
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk teljes mértékben közös kassza van, még a bankszámlánk is közös, mindkettőnknek van hozzáférése, mindkettőnknek van hozzá bankkártyája. Ha kell valami apróság azt kérdés nélkül megvesszük magunknak is, egymásnak is. A nagyobb kiadásokat pedig rendesen átbeszéljük persze, mennyire szükséges stb. De nincs ez a Te pénzed, én pénzem. Igen, közös pénzből vesszük a szempillaspirálom pont ugyanúgy, ahogyan az ő after shave-jét például, nincs ezen problémázás.

Egyébként az én férjem is tanul jelenleg, én is februárban kezdek el egy tanfolyamot. Nem érezzük azt, hogy ez csak a saját dolgunk, hiszen azért tanulunk hogy később NEKÜNK jobb legyen. Mind a kettőnknek! Ha úgy veszed, befektetés.

2013. jan. 29. 14:20
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarok még egy szempillaspirálra se kivenni a közösből, mert az olyan mintha ő állná a felét holott ez nevetséges úgysem használja soha "

És a tusfürdő az mehet a kosárba,vagy azt is mindenki magának?

Vagy 3 kosárral mentek,egybe a közös,másik kettőbe a külön dolgok? Kivitelezhetetlen.

"Pl én bevásárláskor nem akarok venni 10 ezres parfümöt, majd megveszem magamnak, vagy ha nincs nálam pénz akkor otthon v másnap odaadom a páromnak. Viszont szerintem forditott esetben én szivesen kifizetném neki a 10ezres gatyát, aztán ha neki gáz ideadja a pénzt, ha nem nem, de biztos nem vágnám később a fejéhez, h lóg a pénzzel…"

Tehát akkor te kifizeted neki akármi olyat vesztek ami neked nem kellen,de ő már nem fizetheti? Ugyanmár.Hülyeség. Így tuti ízt számolgatnád,hogy " a múltkor én fizettem ki neki a felsőjét,most meg külön fizetjük a nadrágainkat"

Értelmetlen így.

Tanulni is azért tanulsz,hogy később jobban keress.

Én is tanultam meló mellett sokáig még az elején.Keresni mindketten ugyanannyit kerestünk,de az én fizum fele elment a sulira.De most ezáltal többet keresek,többet engedhetünk meg magunknak.Ha akkor nem közös kasszán vagyunk,nem tudom csinálni a sulit.Ha most suli után nem vagyunk közös kasszán,nem tudunk lakást venni.Ilyen egyszerű.

2013. jan. 29. 14:22
 19/52 anonim ***** válasza:
85%
Együttélésnél jogilag nincs külön kassza. Simán le lehet perelni a másikról. Sokan beleesnek ebbe a hibába.
2013. jan. 29. 14:22
 20/52 anonim ***** válasza:
69%

A közös kassza az, amikor minden közös, nincs enyém, tiéd, az egyéni szükségleteinket is közös döntés alapján a közösből finanszírozzuk.

Amit te leírtál, az pont a külön kassza. Nagymamámék külön kasszán voltak, ők is belefizettek mindketten abba, ami mindkettőjüket érintette, amit mindketten használtak (számlák, rezsi, új bútor, tisztálkodási szerek, stb.), ezen felül ami még kellett egyénileg nekik, azt külön megvették.

Sokan csinálják így.

2013. jan. 29. 14:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!