Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.
Házasságban külön kassza nincs, ugyanis a házasságkötést követően a bevételek közösek, ez van. Tök mindegy ki mennyit keres. Az már csak formalitás, hogy külön számlára érkeznek-e a pénzek vagy egyre, mert aki házasság alatt félre tesz magának az nem tudja, hogy tulajdonképpen az nem csak az ő pénze. (kivéve ha van szerződés) Válásnál jár a másiknak a fele, tök mindegy ki mit mond. Úgyhogy aki házas az jogilag közös kasszán van akármit csinál, de az emberek szeretnek dolgokat túlkombinálni.
Nálunk két bankszámla van, mert megmaradt régről és a kutyának nem volt kedve bankokba járogatni, hogy egy közös legyen, mindig elfelejtődik, de mindegy is, amíg minden ki van fizetve határidőre. Az fizet akinek van, egyébként van egy bejáratott rend, hogy mit szoktam én és mit a férjem. De milliószor felborult már ez és senkit nem érdekelt. Egymásnak is veszünk dolgokat. Volt, hogy én kerestem többet, akkor sem volt gond.
Amit leirtál az az én szemeben nem közös kassza.A közös kassza az ha mindketten beadják a pénzt.Egy házasságban nincs enyém és tiéd csak közös dolgok vannak...szerintem!
Nálunk ez ugy van hogy kinek mennyije van belerakjuk egy dobozba és onnan kérdezés nélkül annyit veszünk ki amennyit gondolunk.Mivel mindketten normális felfogásuak vagyok és normálisan gondolkodunk igy ebből sosincs vita.Viszont az egyik barátnőmnél el nem tudnám képzelni a közös kasszát mert nincs az a pénz amit ne költene el hülyeségekre,képes a számlára félretett pénzt ruhára költeni,ilyen esetben csakis a külön kassza lehet a megoldás.
Nálunk teljes mértékben közös kassza van, még a bankszámlánk is közös, mindkettőnknek van hozzáférése, mindkettőnknek van hozzá bankkártyája. Ha kell valami apróság azt kérdés nélkül megvesszük magunknak is, egymásnak is. A nagyobb kiadásokat pedig rendesen átbeszéljük persze, mennyire szükséges stb. De nincs ez a Te pénzed, én pénzem. Igen, közös pénzből vesszük a szempillaspirálom pont ugyanúgy, ahogyan az ő after shave-jét például, nincs ezen problémázás.
Egyébként az én férjem is tanul jelenleg, én is februárban kezdek el egy tanfolyamot. Nem érezzük azt, hogy ez csak a saját dolgunk, hiszen azért tanulunk hogy később NEKÜNK jobb legyen. Mind a kettőnknek! Ha úgy veszed, befektetés.
"nem akarok még egy szempillaspirálra se kivenni a közösből, mert az olyan mintha ő állná a felét holott ez nevetséges úgysem használja soha "
És a tusfürdő az mehet a kosárba,vagy azt is mindenki magának?
Vagy 3 kosárral mentek,egybe a közös,másik kettőbe a külön dolgok? Kivitelezhetetlen.
"Pl én bevásárláskor nem akarok venni 10 ezres parfümöt, majd megveszem magamnak, vagy ha nincs nálam pénz akkor otthon v másnap odaadom a páromnak. Viszont szerintem forditott esetben én szivesen kifizetném neki a 10ezres gatyát, aztán ha neki gáz ideadja a pénzt, ha nem nem, de biztos nem vágnám később a fejéhez, h lóg a pénzzel…"
Tehát akkor te kifizeted neki akármi olyat vesztek ami neked nem kellen,de ő már nem fizetheti? Ugyanmár.Hülyeség. Így tuti ízt számolgatnád,hogy " a múltkor én fizettem ki neki a felsőjét,most meg külön fizetjük a nadrágainkat"
Értelmetlen így.
Tanulni is azért tanulsz,hogy később jobban keress.
Én is tanultam meló mellett sokáig még az elején.Keresni mindketten ugyanannyit kerestünk,de az én fizum fele elment a sulira.De most ezáltal többet keresek,többet engedhetünk meg magunknak.Ha akkor nem közös kasszán vagyunk,nem tudom csinálni a sulit.Ha most suli után nem vagyunk közös kasszán,nem tudunk lakást venni.Ilyen egyszerű.
A közös kassza az, amikor minden közös, nincs enyém, tiéd, az egyéni szükségleteinket is közös döntés alapján a közösből finanszírozzuk.
Amit te leírtál, az pont a külön kassza. Nagymamámék külön kasszán voltak, ők is belefizettek mindketten abba, ami mindkettőjüket érintette, amit mindketten használtak (számlák, rezsi, új bútor, tisztálkodási szerek, stb.), ezen felül ami még kellett egyénileg nekik, azt külön megvették.
Sokan csinálják így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!