Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban élők, Ti közös...

Házasságban élők, Ti közös kasszán vagyok a párotokkal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, ha lenne párom és közös kasszán lennénk, akkor mindketten beadnánk valamennyit a közösbe, ami elég a rezsire, kajára, tisztito és tisztálkodoszerekre, és egyéb kiadásokra pl ha vmi elromlik vagy új függöny, szőnyeg, ágynemű vagy ha a családban vkinek ajándékot szeretnénk venni. Úgy gondolom ha marad a fizetésből mki arra költi amire akarja, vagy félreteszi. Tehát nem szeretnék a párom pénzén költekezni, és nem szeretném ha ő az én pénzemen (közös pénzen) venne magának ezt azt. Normális ez így? van akik így oldják meg? Mert sokak szerint ez így képtelenség, viszont szerintem készülni kell arra az időre is hogy mi van ha szétmegyünk, szóval jó lenne ha lenne megtakaritott pénzem hogy 35-40 évesen ne a szülökhöz kelljen cuccolni. és ha nem megyünk szét, hát.. ha megtetszik valami azt a saját pénzemből akarom megvenni, vagy ha később kitalálom h tanulnék, akkor legyen rá pénzem h kifizessem a tandíjat.

2013. jan. 29. 13:14
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

After shave nem közös.

Tehát akkor mentek bevásárolni,de csak közös dolgokat vesztek,aztán majd mentek külön is,hogy ami csak magatoknak kell?

Vagy az is bekerülhet a kosárba ami a pasinak kell,pl egy aftershave?

És érezze magát rosszul,mert te meg nem teszed bele a tamponodat,hanem majd megveszed külön?

Vagy.

Nagyétkű pasival jössz össze,te nem eszel sokat.Vagy ő vega,te eszel mindent.

akkor kaját is külön vásároltok,vagy ő 2/3 te 1/3 arányban fizettek?

Vagy te terhes vagy,mindenféle különleges és drága (a 70 forintos balaton szelethez képest drága) finomságra vágy,akkor te veszed csak meg?

Nem kivitelezhető így

2013. jan. 29. 14:53
 32/52 A kérdező kommentje:
én ha szülővel megyek vásárolni és bedobok egy könyvet sampont balzsamot pakolást amit én használok (mert nálunk mkinek külön van) vagy bármit ami nekem kell, akkor annak az árát itthon odaadom, pl amikor bekattan valami h sütni akarok valamit, de mondjuk olyan amihez épp nincs itthon hozzávaló akkor vagy megveszem magamnak, vagy ha épp közös vásárláson vagyunk vagy ha nincs nálam pénz, akkor itthon összeszámolom mi az enyém és kifizetem, gáz?
2013. jan. 29. 15:01
 33/52 anonim ***** válasza:
100%

És a sütit megeszed egyedül? :) Mi van a tejjel, hússal stb.? Ezt közösen vesztik? Tényleg csak érdeklődök, mert és sem látom kivitelezhetőnek a dolgot.

A pipere dolgokat még értem, de az élelmiszert nem tudom hogyan lehet megoldani.

2013. jan. 29. 15:04
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé gáz.

Amig szülőkkel laktunk,addig havi x összeget adtal le,és ennyi.De sosem kiszámolva hogy a kiló húsból 20 deka kell nekem...úristen :D

Akkor ha lesz pasid,és együtt éltek,elmentek vásárolni,fél tábla csoki árát oda adod neki ha épp ő fizetett?

Te se gondolod komolyan.

Hány éves vagy?

2013. jan. 29. 15:08
 35/52 A kérdező kommentje:
Én nem azt mondom h a sütit egyedül eszem meg de nem értem miért baj ha nem a szülöket huzom le, hanem mondjuk saját pénzböl sütök valamit. Én azt mondtam közös cuccokra közösen költünk pl beteszünk közösbe X összeget szal ha kell egy tábla csoki és azt ketten esszük meg az a közösből megy, nem? De valószínű ha én közbe kitalálom hogy XY nak tegyük fel egy barátnak veszek valamit ajándék vagy egy drágább bonbon akkor igen a végén annak az árát odaadom, mert tegyük fel olyan embernek veszek vmit akit a párom nem is ismer…. De pl tofut is csak én eszek a családban így azt is megveszem magamnak, akkor ez is gáz? Persze logikus húst mki eszik nálunk, de pl én több tejet iszom mint más, és ha nekem a turmixomhoz elfogy napi 1 liter tej akkor fogom a kis bukszámat és minden reggel lesétálok a boltba tejért, de természetesen nincs belőle baj, ha valaki iszik belőle, vagy épp valaki süt valamit és fél litert elhasznál, akkor lemegyek és veszek még egy litert. Mint ahogy 7 e ft ért megveszem a fehérjeport, az sem a szülökkel közös kasszából megy, mert rajtam kívül senki nem issza, de pl ha a pasimmal veszünk felesbe nagyobb kiszerelést és elfelezzük h 2 kg neki 2 kg nekem, akkor az is gáz? Ő lehet napi 4 adagot iszik én meg csak 2-t, így mki úgy ossza be a kis 2 kg-os adagját ahogy akarja….. Az nem esne jól h mondjuk ez iylen drága cuccnak a felét kifizetem és a 2/3 részét ő fogyasztja el…
2013. jan. 29. 15:17
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

Hajajj.

Előbb nőjj fel,ez így nem működik.

Ez még a külön kassza híveinek is sok(k) lenne.

Már kíváncsi lettem.

És a gyerekvállalást hogy képzeled el?

Tegyük fel te megvennél minden hülyeséget a gyereknek,a pasi csak ami szükséges.Te gyeded arra elég hogy fizesd a rezsi,lakbér felét,valamennyi kaját,valamennyi gyerekszükségletét.

2013. jan. 29. 15:20
 37/52 A kérdező kommentje:
már fentebb írtam h nem ilyenekre értettem ahol már gyerek is van
2013. jan. 29. 15:21
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes elképzelés mindenesetre,szerintem kivitelezhetetlen ennyire külön kasszán lenni.

Kíváncsi leszek lesz-e olyan pasi akivel működni fog.

Hány éves vagy? volt már pasid?

2013. jan. 29. 15:27
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

És ha megszületik a gyerek akkor közös kassza, ha nagyobb lesz ismét külön vagy megvárjátok míg elköltözik? Vagy ha újra többet keresel akkor ismét külön vásároltok, a gyerekét felezitek?

Értem, hogy azt írtad, hogy a gyerek előtti időre gondolsz,csak nem értem hogy mi lesz utána. Mi értelme a külön kasszának 5 évig, ha utána 20 évig közösen lesztek?

2013. jan. 29. 15:32
 40/52 A kérdező kommentje:
perze h volt már pasim olvashatnátok a régebbi hozzászólásaimat is... nem tudom mi lesz ha gyerek lesz, még ott sem tartok h összeköltözzek a pasimmal,nemhogy gyerek.. leirtam azt is h honnan jött nekem ez a kérdés, h mi alapján fogalmazodott meg bennem... egyébként a gyerek dolgot is csak ugy tudom elképzelni h közösből finansziroznánk, ha gyerek előtt mki betesz 60 e ft ot és a gyerek miatt több lesz a kiadás akk úgy teszünk be h azt is fedezni lehessen. (Egyébként nem úgy tervezem, h itt fogok élni Mo-on és szülni, ezt csak úgy mellékesen megjegyzem)
2013. jan. 29. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!