Hogyan tudnék megbocsátani a szüleimnek?
"Túlságosan hiányozna..." Hááát, kérdező, te tényleg vagy 16 éves vagy, vagy ha nem, akkor sem nőttél fel.
Az ember nem azért nem hagyja el a gyerekét, mert hiányozna. 0-24-ben pedig nagyon sok anya nevel nem egy, hanem akár több gyereket is egyedül.
rubberjohn, azért a #24-et is időközben 0-ra pontozták az ideérő ősanyucikák:)
Nem vágják, hogy abszolút rossz ötlet ebben a helyzetben valakit a gyerekével zsarolni, a szülők is ezt teszik, azért tart Kérdező pont ott, ahol...
"ha elég érett voltál ahhoz, hogy felelőtlenül kezdj szexuális kapcsolatot (abból, hogy a gyerek apjáról szó sem esik a történetben gondolom, hogy így történt), akkor most legyél elég érett arra, hogy tisztességes neveld a gyerekekdet."
Nincs gyerekem, de csak remélem, hogy egy gyerek felneveléséhez más és több dolog kell, mint a dugáshoz, különben qrva nagy bajban vagyunk.
"remélem, hogy egy gyerek felneveléséhez más és több dolog kell, mint a dugáshoz"
Igen, elsősorban felelősség. Én is erről beszéltem. (Mondjuk az a dugáshoz is kellene, de tudom, én vén vagyok már, ne tartsak erkölcsi prédikációt. A csak azzal dugok, akivel komoly is a dolog, már kiment a divatból).
Most már én is azt mondom, neked el kellene menned egy pszichológushoz, mert talán szülés utáni depressziód is volt, ami nem lett kikezelve.Ez még rátehet a bajodra egy lapáttal.Nem kell elmenekülnöd a vakvilágban amíg nem találsz megfelelő lehetőséget, tehát addig jobban járnál(anyagilag) ha a szüleiddel maradnál a akkor is, ha nehezedre esik.De most már tessék a sarkadra állni és megvédeni magad, a gyermeked és a jogaidat.Felnőtt ember vagy, nem irányíthatják az életed!És mi az, hogy te elköltözhetnél felőlük? Úgy gondolják, a gyermekednek nincs szüksége anyára?!Tudod, ebben az egész történetben a leg hibásabbak a szüleid.De nem azért, mert azt akarták, hogy megszüld a babát, hanem azért, mert úgy tűnik gyermekkorod óta bitorolják az életed.Elnyomtak, de ennek csak te tudsz határt szabni.
Mi az, hogy meg akarsz halni?Butaság, mi lesz szegény gyermekeddel?Őt is a zsarnok szüleid neveljék fel, elrontva az ő életét is?És mi lesz, ha felnő és majd érdekelni fogja, hol az apja, anyja?Hazugságokat halljon majd a szüleidtől?Vagy talán azt mondják majd neki, hogy te felelőtlenül inkább a halált választottad és magára hagytad?Ebben a tudatban élje majd le az életét?Azon legyél, hogy a gyermekeddel jó kapcsolatot alakíts ki, most már rá koncentrálj, a szüleid meg le vannak ejtve, egyik füleden be, másikon ki, legalább is, amíg nem sikerül elköltöznöd.És keress egy jó társat, akkor lehet, a költözés is hamarabb összejön.És nehogy a szüleidtől megkérdezd, mit gondolnak...
Ja, anya. De ő később akart anya lenni! Konkrétan elkúrták az életét a drága szülők az ostoba konvenciók miatt. Nem teszem 20-nál többre a kérdezőt - persze ki tudja -, de amiikor semmilyen anyagi alternatívád kilátásod nincs - ami ráadásul abszolút monopóliumba helyezi az ilyesfajta szülőket - az elég nyomorult állapot lehet.
Fiatal és jogosan fordult be. Vagy egy gyerek után nem változik meg drasztikusan az élete a (leány)anyának?
Valóban nem állt ki magáért de a fenti helyzetben hányan erősködtünk volna vajon? Nem ismerjük a szereplőket, valószínűleg vannak elhallgatott momentumok is, nem lehet tudni. Amenyiben a kezdetektől így alakult, s extraerős köldökzsinórral szerelt nevelést kapott, ráadásul gyerek fejjel történt meg vele mindez, akkor én úgy gondolom 100%-ban nem róható fel neki az eset.
"39 Kérdező: én magam is üresnek, céltalannak érzem így az életem. Összefolynak a napok, már nem érdekel senki és semmi."
Arra nem gondoltál esetleg, hogy bölcsődébe adod a kicsit és elmész DOLGOZNI???
Mielőtt szerteszéjjel unatkozod magad, és vádolgatsz, akit érsz.
"Hú, hát én először azt hittem, hogy azért nem tudnál megbocsájtani a szüleidnek, mert az abortuszra kényszerítettek." - kedves előző, a két eset ugyanaz (a saját értékrendünknek a másik életére kényszerítése), tehát pont ugyanazért és pont ugyanannyira megbocsájthatatlan bűn.
Nem véletlen, hogy én mindig "párosan" fogalmazok, hogy "Magyarországon egyetlen nőt sem lehet se a terhesség kihordására, se abortuszra kötelezni az akarata ellenére, akkor se, ha fiatalkorú" - csak sajnos ezt sokan nem tudják még ma se, és félnek, nem tudják, hova fordulhatnak segítségért, ha akármelyik szempontból kényszerítenék őket. Nem lehet elégszer leírni és hangsúlyozni, hogy ilyenkor a gyámhatóság tud segíteni - de csak annak, aki tudja, hogy oda kell menni, és oda is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!