Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék megbocsátani a...

Hogyan tudnék megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Másfél évvel ezelőtt estem teherbe, a babát nem akartam megtartani, mert egyrészt nem is éreztem magam elég érettnek ahhoz hogy anya legyek, másrészt se munkám, se egzisztenciám nem volt. Apámék rám kényszerítették a szülést, nyomást gyakoroltak rám azzal, hogy akkor mehetek világgá, pénzem nem volt, élhettem volna hajléktalanként tovább. Az idő telik, én azonban nem tudok túllépni ezen az egészen, félek bele fogok bolondulni abba, hogy tönkretették az életem. Most együtt lakunk, "nagy boldog család"-ként, csupán én nem vagyok boldog. Hogy engedjem el a múlt sérelmeit?
2013. jan. 15. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 Andizsuzsi ***** válasza:
7%

"Túlságosan hiányozna..." Hááát, kérdező, te tényleg vagy 16 éves vagy, vagy ha nem, akkor sem nőttél fel.

Az ember nem azért nem hagyja el a gyerekét, mert hiányozna. 0-24-ben pedig nagyon sok anya nevel nem egy, hanem akár több gyereket is egyedül.

2013. jan. 15. 15:28
 42/66 anonim ***** válasza:
Kérdező (#40), ebből a felsorolásból nekem az tűnik ki, hogy túlságosan beszűkült az élettered, csak a szülők meg a gyerek szerepel benne. Talán így előbb nyitni kellene, munkahely, barátok, szerelem... és onnan lehetne tovább lépni.
2013. jan. 15. 15:29
 43/66 anonim ***** válasza:
37%

rubberjohn, azért a #24-et is időközben 0-ra pontozták az ideérő ősanyucikák:)

Nem vágják, hogy abszolút rossz ötlet ebben a helyzetben valakit a gyerekével zsarolni, a szülők is ezt teszik, azért tart Kérdező pont ott, ahol...

2013. jan. 15. 15:32
 44/66 anonim ***** válasza:

"ha elég érett voltál ahhoz, hogy felelőtlenül kezdj szexuális kapcsolatot (abból, hogy a gyerek apjáról szó sem esik a történetben gondolom, hogy így történt), akkor most legyél elég érett arra, hogy tisztességes neveld a gyerekekdet."

Nincs gyerekem, de csak remélem, hogy egy gyerek felneveléséhez más és több dolog kell, mint a dugáshoz, különben qrva nagy bajban vagyunk.

2013. jan. 15. 15:47
 45/66 Andizsuzsi ***** válasza:

"remélem, hogy egy gyerek felneveléséhez más és több dolog kell, mint a dugáshoz"

Igen, elsősorban felelősség. Én is erről beszéltem. (Mondjuk az a dugáshoz is kellene, de tudom, én vén vagyok már, ne tartsak erkölcsi prédikációt. A csak azzal dugok, akivel komoly is a dolog, már kiment a divatból).

2013. jan. 15. 16:19
 46/66 anonim ***** válasza:

Most már én is azt mondom, neked el kellene menned egy pszichológushoz, mert talán szülés utáni depressziód is volt, ami nem lett kikezelve.Ez még rátehet a bajodra egy lapáttal.Nem kell elmenekülnöd a vakvilágban amíg nem találsz megfelelő lehetőséget, tehát addig jobban járnál(anyagilag) ha a szüleiddel maradnál a akkor is, ha nehezedre esik.De most már tessék a sarkadra állni és megvédeni magad, a gyermeked és a jogaidat.Felnőtt ember vagy, nem irányíthatják az életed!És mi az, hogy te elköltözhetnél felőlük? Úgy gondolják, a gyermekednek nincs szüksége anyára?!Tudod, ebben az egész történetben a leg hibásabbak a szüleid.De nem azért, mert azt akarták, hogy megszüld a babát, hanem azért, mert úgy tűnik gyermekkorod óta bitorolják az életed.Elnyomtak, de ennek csak te tudsz határt szabni.

Mi az, hogy meg akarsz halni?Butaság, mi lesz szegény gyermekeddel?Őt is a zsarnok szüleid neveljék fel, elrontva az ő életét is?És mi lesz, ha felnő és majd érdekelni fogja, hol az apja, anyja?Hazugságokat halljon majd a szüleidtől?Vagy talán azt mondják majd neki, hogy te felelőtlenül inkább a halált választottad és magára hagytad?Ebben a tudatban élje majd le az életét?Azon legyél, hogy a gyermekeddel jó kapcsolatot alakíts ki, most már rá koncentrálj, a szüleid meg le vannak ejtve, egyik füleden be, másikon ki, legalább is, amíg nem sikerül elköltöznöd.És keress egy jó társat, akkor lehet, a költözés is hamarabb összejön.És nehogy a szüleidtől megkérdezd, mit gondolnak...

2013. jan. 15. 16:21
 47/66 anonim ***** válasza:
Hú, hát én először azt hittem, hogy azért nem tudnál megbocsájtani a szüleidnek, mert az abortuszra kényszerítettek. Valóban nem túl jó dolog egyedül maradni egy kisbabával, de hidd el, hogy az öngyilkosság nem megoldás, nem tudom hány éves vagy, de biztosan fiatal még. Hibáztál, hát istenem sok-sok baba született már úgy, hogy nem tervezett gyermek volt. ÉS tudod hány olyan eset van, hogy szuper házasság tönkrement 2-3 gyerekkel és az anyuka egyedül neveli őket? Mind legyenek öngyilkosok? Szép is lenne!Itt a legnagyobb baj az, hogy a szüleid rádtelepednek és megmondják azt is, hányszor vegyél levegőt, ezen kéne változtatni ami jelenleg nem fog menni. Adj időt magadnak, fogsz találni valakit akivel felneveled. Anya vagy, felelősséggel egy gyermekért. Elsősorban ez motiváljon és keress fel egy pszichológust, mert szükséged van rá, egyedül nem fog menni.
2013. jan. 15. 16:53
 48/66 anonim ***** válasza:
93%

Ja, anya. De ő később akart anya lenni! Konkrétan elkúrták az életét a drága szülők az ostoba konvenciók miatt. Nem teszem 20-nál többre a kérdezőt - persze ki tudja -, de amiikor semmilyen anyagi alternatívád kilátásod nincs - ami ráadásul abszolút monopóliumba helyezi az ilyesfajta szülőket - az elég nyomorult állapot lehet.

Fiatal és jogosan fordult be. Vagy egy gyerek után nem változik meg drasztikusan az élete a (leány)anyának?

Valóban nem állt ki magáért de a fenti helyzetben hányan erősködtünk volna vajon? Nem ismerjük a szereplőket, valószínűleg vannak elhallgatott momentumok is, nem lehet tudni. Amenyiben a kezdetektől így alakult, s extraerős köldökzsinórral szerelt nevelést kapott, ráadásul gyerek fejjel történt meg vele mindez, akkor én úgy gondolom 100%-ban nem róható fel neki az eset.

2013. jan. 15. 17:10
 49/66 anonim ***** válasza:

"39 Kérdező: én magam is üresnek, céltalannak érzem így az életem. Összefolynak a napok, már nem érdekel senki és semmi."

Arra nem gondoltál esetleg, hogy bölcsődébe adod a kicsit és elmész DOLGOZNI???

Mielőtt szerteszéjjel unatkozod magad, és vádolgatsz, akit érsz.

2013. jan. 15. 17:14
 50/66 anonim ***** válasza:

"Hú, hát én először azt hittem, hogy azért nem tudnál megbocsájtani a szüleidnek, mert az abortuszra kényszerítettek." - kedves előző, a két eset ugyanaz (a saját értékrendünknek a másik életére kényszerítése), tehát pont ugyanazért és pont ugyanannyira megbocsájthatatlan bűn.

Nem véletlen, hogy én mindig "párosan" fogalmazok, hogy "Magyarországon egyetlen nőt sem lehet se a terhesség kihordására, se abortuszra kötelezni az akarata ellenére, akkor se, ha fiatalkorú" - csak sajnos ezt sokan nem tudják még ma se, és félnek, nem tudják, hova fordulhatnak segítségért, ha akármelyik szempontból kényszerítenék őket. Nem lehet elégszer leírni és hangsúlyozni, hogy ilyenkor a gyámhatóság tud segíteni - de csak annak, aki tudja, hogy oda kell menni, és oda is megy.

2013. jan. 15. 17:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!