Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék megbocsátani a...

Hogyan tudnék megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Másfél évvel ezelőtt estem teherbe, a babát nem akartam megtartani, mert egyrészt nem is éreztem magam elég érettnek ahhoz hogy anya legyek, másrészt se munkám, se egzisztenciám nem volt. Apámék rám kényszerítették a szülést, nyomást gyakoroltak rám azzal, hogy akkor mehetek világgá, pénzem nem volt, élhettem volna hajléktalanként tovább. Az idő telik, én azonban nem tudok túllépni ezen az egészen, félek bele fogok bolondulni abba, hogy tönkretették az életem. Most együtt lakunk, "nagy boldog család"-ként, csupán én nem vagyok boldog. Hogy engedjem el a múlt sérelmeit?
2013. jan. 15. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
100%

9

Ennyi erővel nem egy anya lett már öngyilkos...

Hülyeség volt rákényszeríteni, semmi sem mutatja jobban minthogy felteszi ezt a kérdést. A nagyszülőknek nincs joga dönteni ebben az esetben, nem kellett volna semmire rábeszélni.

2013. jan. 15. 14:13
 12/66 anonim ***** válasza:
86%
De most akkor már nem velük élsz?
2013. jan. 15. 14:15
 13/66 A kérdező kommentje:
De igen, sajnos.
2013. jan. 15. 14:16
 14/66 anonim ***** válasza:
39%

Keress fel egy pszichológust akkor, ha ilyen nagy gondjaid vannak.

Még egyszer leírom, felnőtt nő vagy, a te életed, a gyerek élete. Lehet siránkozni, hogy a szüleid tönkretették az életed, de semmi értelme. Van egy pont amikor már mindenki a saját életéért felel, nem hibáztathat senkit. Vagy csinálhatja, de semmivel nem lesz jobb a helyzete. Erőt kell venned magadon, ha kell segítséggel. Mondok egy példát, van egy férfi akit gyerekkorában vert az apja, most ő is veri a gyerekét. Sajnáljuk ezt a férfit? Nem. Ő választotta magának ezt az utat.

Te nem akartad ezt a gyereket. El kellett volna vetetned, akkor is ha isteni látomást kapsz, nem a szüleidre hallgatni. TE szülted meg a babádat, TE vállaltad. Ha ennyire nem megy akkor add örökbe vagy nem tudom, de ne keserítsétek már meg annak a kisgyereknek az életét is, mert te a szüleidet hibáztatod még mindig, ők meg nem fogják fel hogy semmi közük nem volt a lányuk életéhez.

Szedd össze magad :)

2013. jan. 15. 14:19
 15/66 anonim ***** válasza:
47%

Szegény gyerek. "tönkretették az életem" -nane.

esetleg úgy tudnál megbocsátani, ha észrevennéd egy kicsi lélek alakul, fejlődik, ÉL melletted, teljes odaadással RÁDbízza magát.

hmm.. szeretkezni jó volt? min is nem tudsz túllépni?

akkor fedezd fel az anyaságban is az örömöt-

És magadnak is megbocsáthatsz

2013. jan. 15. 14:24
 16/66 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom elképzelni, hogy ezek után szereted a gyermekedet. Akkor se, ha ezt mondod. Ő a legkisebb mértékben sem oka a helyzetnek, legfeljebb áldozat lehet veled együtt. Akivel egy megszületett kisbaba sem tudja felejtetni azt, amiről írsz, akkor tényleg örökké fogsz vergődni ahelyett, hogy túllépnél ezen és igyekeznél boldog életet teremteni magatoknak.
2013. jan. 15. 14:28
 17/66 anonim ***** válasza:
67%

1. Az ELSÖ hibát TE követted el, amikor"véletlen" teherbe estél.

2. Az, hogy megszülted: ha TE feltétlen el akaartad volan vetetni, akkor meg is tetted volna, az, hogy a szülök kényszeritettek erre, csak kifogás.

3. Ha tudtál védekezés nélkül szexelni, akkor most legyen benned annyi tisztesség, hogy a felelöséget is vállalod.

4. Ha egyáltalán nem akarnád a gyereket - és nemcsak mindig másban keresnéd a hibát, akkor örökbe adnád, hogy szeretö családban nöjön fel, és nem tennéd az ö életét tönkre.

5. Elég önzö dolog, hogy téged CSAK az érdekel, hogy TE "boldog" lehess, hogy ezért hány másik embert tennél tönkre, az nem érdekel.

6. ITT egyedöl TE vagy, aki hibás az egészben, és ahelyett, hogy itt bünbakokakt keresel, inkább nem ártana megpróbálni felnöni és a tetteidért vállani a felelöséget.

2013. jan. 15. 14:29
 18/66 Andizsuzsi ***** válasza:
73%
Haragudni fogsz azért, amit mondok, de: ha elég érett voltál ahhoz, hogy felelőtlenül kezdj szexuális kapcsolatot (abból, hogy a gyerek apjáról szó sem esik a történetben gondolom, hogy így történt), akkor most legyél elég érett arra, hogy tisztességes neveld a gyerekekdet. Ha öngyilkos lennél, akkor a gyereknek nem arra kellene gondolnia, hogy miatta, hanem arra, hogy az anyja akkor is felelőtlen volt, és később sem tudott felelősen viselkedni. Ez van, lehet lepontozni.
2013. jan. 15. 14:30
 19/66 Ant39 ***** válasza:
43%
#18. Teljesen egyetértek.
2013. jan. 15. 14:31
 20/66 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2013. jan. 15. 14:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!