Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék megbocsátani a...

Hogyan tudnék megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Másfél évvel ezelőtt estem teherbe, a babát nem akartam megtartani, mert egyrészt nem is éreztem magam elég érettnek ahhoz hogy anya legyek, másrészt se munkám, se egzisztenciám nem volt. Apámék rám kényszerítették a szülést, nyomást gyakoroltak rám azzal, hogy akkor mehetek világgá, pénzem nem volt, élhettem volna hajléktalanként tovább. Az idő telik, én azonban nem tudok túllépni ezen az egészen, félek bele fogok bolondulni abba, hogy tönkretették az életem. Most együtt lakunk, "nagy boldog család"-ként, csupán én nem vagyok boldog. Hogy engedjem el a múlt sérelmeit?
2013. jan. 15. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
#24-nél a pont, perfekt.
2013. jan. 15. 15:03
 32/66 Andizsuzsi ***** válasza:
39%
Kedves kérdező! Mivel ment tönkre az életed? Mi változott meg? (persze azt leszámítva, hogy van egy kisbabád). Mi az, amit most (a jövőben) nem tudsz emiatt megtenni?
2013. jan. 15. 15:06
 33/66 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem elsősorban magadnak kell megbocsátanod. Hogy felelőtlenül szeretkeztél, hogy hagytad, hogy a szüleid befolyásoljanak, hogy nem álltál ki a saját akaratod mellett, hogy a gyermekedet okolod az elrontott életedért, hogy menekülni akarsz az élők közül, hogy a gyermeked is érezni fogja, hogy nem szereted igazán, hogy ezáltal őt magát is tönkreteszed...

Biztos vagyok benne, hogy nehéz elfogadni, hogy egy olyan helyzetben vagy, amilyenben nem szeretnél lenni. De ez az a helyzet, ahol kénytelen vagy elfogadni azt, ami van, hiszen nem tudsz rajta változtatni, nem tudod visszacsinálni. Ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálj meg megbékélni a helyzettel és igyekezz meglátni benne a jót, hiszen mást nem igen tehetsz azon kívül, hogy megpróbálod saját magad és gyermeked számára elviselhetővé, sőt boldoggá tenni a mindennapokat. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy megbocsátasz a szüleidnek. Nem mondom, hogy nem követtek el hibát, hiszen befolyásoltak a döntésedben, de hidd el, nem jó haragban élni sem mással, sem pedig önmagaddal.

2013. jan. 15. 15:06
 34/66 anonim ***** válasza:

Nézd Kérdező, persze, a múlton nem tudsz már változtatni... de ez nem ok rá, hogy a jövőt is zártnak tekintsd, hogy továbbra is ugyanazt rontsd el, hogy továbbra is elfogadd a mások elvárásait a saját szándékaid helyett.

Úgyhogy először találd ki, hogy te mit szeretnél, milyen jövőt, milyen életet, aztán kezd cselekedni aszerint, és ez alkalommal ne tűrd el senkitől, hogy akármilyen alapon is keresztbe tegyen, ne függj mások véleményétől. Szóval magyarán ne kövesd el ugyanazt a hibát mint előszörre, pláne, hogy már azt is látod, hova vezet ez a fajta gyengeség.

Szerintem eddig egy érdemi hibát követtél el te, hogy nem álltál ki önmagadért, és ezzel lehetőséget sem adtál másoknak, hogy esetleg melléd álljanak. Na, ezen kellene változtatni...

2013. jan. 15. 15:07
 35/66 anonim ***** válasza:
60%

nemááá: te mekkora tirpák paraszt vagy!

Kérdező: valóban meglepő hogy a gyermeked nem kárpótol mindenért... Nagyon szomorú ahogy vélekedsz az életedről. Nem a te hibád de sürgősen segítséget kell kérned egy szakembertől. Bocsánat hogy ezt mondom és Isten látja lelkem, kívánom hogy ne így legyen; az ilyen mély depresszióban szenvedő anyukák ölik meg a gyermeküket aztán magukkal is végeznek... "Jobb esetben" csak pokollá teszed majd a gyerek életét mert őt fogod hibáztatni a te baklövésed miatt; hogy megszületett.

2013. jan. 15. 15:10
 36/66 A kérdező kommentje:
Soha nem ártanék neki. Ő nem tehet semmiről. Sőt másnak se. Annak se, aki érdemelné. Egyedül magammal fogok végezni.
2013. jan. 15. 15:13
 37/66 anonim ***** válasza:
37%
Keress fel egy pszichológust, drága. Ez már nem játék, és nemcsak a te, hanem a gyereked jövője is ettől függ. Szegény kisgyerek vajon mit érezhet majd, ha megtudja, hogy "tönkretette" az életed? Van ilyen ismerősöm, máig sem tudta magának ( nem az anyjának!) megbocsájtani, hogy világra jött. Nem a szüleidnek kell megbocsájtani, hanem magadnak. A gyerek nagy ajándék, és ha te ezt nem érted, akkor baj van. Az öngyilkosok a pokolra jutnak, ugyanolyan, mintha a gyeremekedre emelnél kezet. Mondom, keress fel egy pszichológust, az öngyilkosság nem megoldás, a halál csak akkor megváltás, ha már kiérdemelted. Élj, és neveld fel a gyerekedet, egyikőtök sem ezt érdemli. Rengeteg ember tud/fog segíteni neked ebben, csak kérned kell.
2013. jan. 15. 15:19
 38/66 anonim ***** válasza:

Kérdező, újra elmondom, ne hagyd magad! Se a szüleidtől, se azon válaszolóktól, akik a szüleid helyzetében pont ugyanazt tennék, mint a szüleid... egyetlen embernek sincs joga a saját értékrendjét egy másik emberre kényszeríteni, még a saját gyerekére se!

Te egy valódi hibát követtél el, azt, hogy nem álltál ki önmagadért. Az öngyilkosság semmi más, mint ugyanennek a végletes formája. De ezen egyszerű változtatni: el kell kezdeni kiállni önmagadért, a saját magad által elképzelt életért. Először ja, furcsa lesz meg nehéz, meg azt fogod látni, hogy mindenki szembejön, de hidd el, hamarosan fel fognak tünni azok is, akik melletted állnak... mert mellé állni csak valaminek lehet.

Lehet, hogy az önmagadért kiállás első lépése az, hogy elmész egy pszichológushoz, és tanácsot kérsz tőle. Akkor tedd ezt. Lehet, hogy barátokat kell gyüjtened magad köré, akik hasonlóan látják a világot mint te. Akkor tedd ezt.

2013. jan. 15. 15:23
 39/66 A kérdező kommentje:

Végiggondoltam az összes lehetőséget és egyik sem jó sajnos. 1. Itthon, anyámékkal nevelve a gyereket nem jó. Sok konfliktus van, beleszólnak mindenbe, én magam is üresnek, céltalannak érzem így az életem. Összefolynak a napok, már nem érdekel senki és semmi.

2. Elköltözni nem hagynak illetve ha nagyon akarnék elköltözhetnék a babával, csak attól meg félek hogy hogy fogunk megélni meg attól is igazság szerint hogy 0-24-ben egyedül kell gondoskodnom róla.

3. Elmenni gyerek nélkül...hát anyámék ezt az ötletet támogatnák, de ezt meg én nem tudnám megtenni. Túlságosan hiányozna...

2013. jan. 15. 15:23
 40/66 anonim ***** válasza:
Teljes mellszélességgel csatlakozom #39-hez.
2013. jan. 15. 15:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!