Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék megbocsátani a...

Hogyan tudnék megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Másfél évvel ezelőtt estem teherbe, a babát nem akartam megtartani, mert egyrészt nem is éreztem magam elég érettnek ahhoz hogy anya legyek, másrészt se munkám, se egzisztenciám nem volt. Apámék rám kényszerítették a szülést, nyomást gyakoroltak rám azzal, hogy akkor mehetek világgá, pénzem nem volt, élhettem volna hajléktalanként tovább. Az idő telik, én azonban nem tudok túllépni ezen az egészen, félek bele fogok bolondulni abba, hogy tönkretették az életem. Most együtt lakunk, "nagy boldog család"-ként, csupán én nem vagyok boldog. Hogy engedjem el a múlt sérelmeit?
2013. jan. 15. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!

1, Én ezt sehogy se bocsájtanám meg

2, Azért némileg magadra is dühös lehetsz, mert "nyomást gyakorolni" csak arra lehet, aki hagyja, ma Magyarországon senkit (még fiatalkorúakat se) lehet akaratán kívül se szülésre, se abortuszra kényszeríteni, még a szüleinek se. Megvannak az ezt biztosító törvények és hivatalos utak, viszont senkit nem lehet "megváltani", ha nem áll ki önmagáért legalább alapszinten, nem megy utána a lehetőségeinek és jogainak.

2013. jan. 15. 14:04
 2/66 anonim ***** válasza:
100%
Ez szörnyű. Gyakorlatilag tönretették az életedet. Szereted amúgy a gyerekedet?
2013. jan. 15. 14:05
 3/66 anonim ***** válasza:
11%
Gondolj arra,ha elveteted a gyereket,akkor ők kérdeznék ugyanitt,hogy hogyan bocsássák meg,hogy megöletted az unokájukat.
2013. jan. 15. 14:05
 4/66 anonim ***** válasza:
13%
Hogy tud majd a gyermeked megbocsájtani neked?
2013. jan. 15. 14:06
 5/66 A kérdező kommentje:
Szeretem igen. Meg legfőképpen sajnálom. Sajnálom amiért ilyen helyre született és nincs olyan családja amilyet érdemelni. :(
2013. jan. 15. 14:07
 6/66 anonim ***** válasza:
100%

Ne a szüleiddel foglalkozz. Nem ők "rontották el", hanem te, hogy hagytad magad rábeszélni valamire amit nem akartál. Más kérdés, hogy én nem beszéltem volna rá a saját lányomat.

Egy dolgot tehetsz: megvan a gyerek, ez ellen már nem tudsz mit tenni. Ne keseregj tovább ezen, különben a gyereked fogja feltenni bár év múlva ugyanezt a kérdést, hogyan bocsássam meg anyámnak, hogy mindig éreztette nem kellek neki.

Biztos nem egyszerű a helyzet, de tényleg a jövőbe nézz. Ha a szüleid segítenek, élj a lehetőséggel. Tanulj, dolgozz, és elkezdheted majd az életed a gyerekeddel (és az apukával?) Más is megoldotta már, csak akarnod kell, a lábadra állni, és csinálni! Sok sikert :)

2013. jan. 15. 14:07
 7/66 anonim ***** válasza:
89%

6

Olyan családja lesz, amit te tudsz neki adni. Rajtad múlik Nem kell sajnálni, szeretni kell és mindent megtenni érte.

2013. jan. 15. 14:08
 8/66 anonim válasza:
1%

Megszületett egy gyereked. Az egy nagyon nagy öröm.

Azért erőltették rád, hogy megszüld, mert ha elveteted, az neked sokkal rosszabb. Hidd el, azért már nem egy nő lett öngyilkos.

szóval hidd el, csak jót akartak neked

2013. jan. 15. 14:10
 9/66 A kérdező kommentje:
A legszívesebben öngyilkos lennék, de van egy nagyon jó barátom ő mindig azt mondja hogy képzeljem el, mit érezne a gyerek később azzal a tudattal hogy az anyja miatta ölte meg magát.
2013. jan. 15. 14:11
 10/66 anonim ***** válasza:
38%
#7, szerintem pont az a baja a kérdezőnek, hogy látszólag csak az az életút áll elötte, amibe a "szülei" belekényszerítették... (az ilyen nálam idézőjelesen szülő), és szerintem pont ebből a kényszerpályából akarna kitörni...
2013. jan. 15. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!