A férjem nyilvánosan csalt meg. Szerintetek?
Azért 81-es...
"én ehhez képest csak 15 éve élek a jelenlegi párommal (48/F-32/N)"
Ahhoz csak gratulálni tudok, hogy 33 évesen nem tellett másra, minthogy egy 17 éves naiv lányt becserkéssz. Nyilván nagyon érett a gondolkodásod párkapcsolatok terén és érdemes megfogadni a tanácsodat, tekintve, hogy még arra sem voltál képes a szellemi képességeidnek köszönhetően, hogy a korodnak megfelelő partnerrel kezdj.
Felfuvalkodottan okítod a népet, hogy a holtodiglan-holtomiglannak nincs vége az első pénisznél...Hát nyilván van ebben tapasztalatod, amikor a 17 éves kislány pár évvel később rájött, hogy ő még élni akar, és nem egy megkeseredett otthonülő 30-as mellett szeretné leélni az életét. Te meg engedted is, mert ez az egyetlen módja, hogy magadnál tarthasd :) Igen hasznos tanács volt, köszönjük :D
"A minél több szabályt és tabut, minél kijelöltebb utat mindig az önbizalom-hiányosok igénylik, nekik kell szamárvezető az élet dolgai között való eligazodáshoz. "
Az nem szabály vagy tabu (szerintem), hogy kapcsolatban nem nyúlkálunk más hímtagjához meg vaginájához. Az olyan kapcsolatokban - mint pl. nálatok - ahol alapvető elgondolás, hogy ezt biztosan szabályozni vagy tiltani kell ott van a baj. Normális helyeken ez MEG SEM FORDUL a pár tagjainak a fejében, hiszen nem véletlenül kötötték össze az életüket.
#101, tudod, szerencsére az élet sokszínűbb annál, mint ahogy te azt a jelek szerint még csak elképzelni is merészeled, neked van a NORMA, és ehhez képest a NORMÁLIS meg a NEM NORMÁLIS... szép fekete-fehér világkép:)
Hát, ki kell, hogy ábrándítsalak, nekem meg tizenéves korom óta pont a "NORMA" szó az, amitől ökölbe szorul a kezem, és az előző, 7 évig tartó kapcsolatomban is pont ugyanaz volt a hozzáállásom, pedig ott 2 év volt a korkülönbség - erről ennyit.
Szóval én a te elvárásaidra sem mondanám azt a világért se, hogy "nem normális", azt gondolom, hogy mindenkinek alapvető, elidegeníthetetlen emberi joga a saját levében főni, bármilyen is legyen az. Őszintén kívánom neked, a te szabályaid, elképzeléseid szerinti kapcsolatban is sikerüljön a legalább 15 év:)
Senki sem mondta, hogy fekete-fehér a világképem. Valóban van norma, és ahhoz képest egy széles skálán normális és nem normális.
Nálam - és a legtöbb embernél - te nem tartozol bele a normálisba, így nem hiszem, hogy jogod van bárkit is kioktatni arról, hogy egy párkapcsolatban hogyan kellene működnie a megcsalás-megbocsátás dolognak. Az számomra nem érdem, hogy képes voltál egy nálad 16 évvel fiatalabb, apakomplexusos kislányt magadhoz láncolni, és erre fel ugatsz arról, hogy a megcsalás nem a világ vége.
Értem én, hogy neked más nagyon nem jött össze az életedben, hiszen a saját korosztályod nem elég kontrollálható és túl sok elvárása van a korodbeli férfiakkal szemben, amit te a saját gyerekes gondolkodásoddal és életmódoddal képtelen vagy teljesíteni, és ennek okán kénytelen vagy még a megcsalást is elnézni a partnerednek, hogy egyáltalán legyen valakid - azonban azt megérthetnéd, hogy egy átlag kapcsolatban ez nem így zajlik, akárhogy is vergődsz ellene.
"Normális" keretek között nyilván el lehet nézni a félrekacsintgatást egy kapcsolatból, egy flört, csók talán nem a világvége senkinek - igen, megrázó, ha az ember párja más fele fordul, de talán ilyen szinten ezt még meg lehet beszélni. Azonban az, hogy azt elfogadhatónak, megbeszélhetőnek tartjuk, hogy akár részegen, akár bedrogozva, akár bármilyen öntudatlan állapotban a partnerünk más nemi szervét kezdi el izgatni nyilvánosan, az több, mint sokkoló.
Szerintem mindenki volt már részeg, és mindenki volt már leány/legénybúcsúban is, mégsem végződött azzal a dolog, hogy az erotikus előadóművész kielégítette a férjet/feleséget vagy fordítva. Ahol meg igen,ott nyilván baj van a kapcsolattal, hiszen legyen akármennyire is egyszer használatos az illető és legyen akármennyire is érzelemmentes a kapcsolat, ez nem változtat azon, hogy egy jól működő házasságban, kapcsolatban a felek nem vágynak arra, hogy mást fogdossanak intim területeken.
Ismétlem: nem norma kérdése az, hogy ez valakinek belefér-e. Ahol az egyik fél úgy gondolja, hogy ez megengedhető, ott nincs meg a házastárs iránti szeretet, szerelem, tisztelet, megbecsülés, így a házasság értelmetlen. Ennyi az egész.
Kedves #107, de, olvastam tegnap, csak úgy látszik, nem nyomtam küldést a válaszra, vagy a rendszer nem fogadta valamiért, bocsi:)
Mindegy, a lényege az volt, hogy örülök, ha valamiben segíthettem, és hát ja, az igazi teljesítmény nem az, ha valaki megszerez egy párt, hanem, ha meg tudja tartani azt a kapcsolatot. Amihez persze folyamatosan fejlődni kell, és folyamatosan bele kell tenni energiákat, perpeetum mobile nincs, a párkapcsolatban se. Sajnos a mai szisztéma a fogyassz, dobd el, fogyassz újat irányába nyom mindenkit, és ez meglátszik a párkapcsolatokon is, de valójában erőt, tartást, magabiztosságot az ad az embernek, ha szembe tud nézni a problémákkal, képes változni és változtatni, és képes rendbehozni azt, ami válságba került. A feladásokkal, a "válj el, hagyd ott, dobd ki" -vel az ember önmaga gyengül leginkább, mert hiába lesz ordító egér kifele, belül pontosan érzi, hogy ez egy kudarc, bukás, karó az élet vizsgáján.
És én rohadtul nem azt mondom, hogy mindenkinek okvetlenül poligámiában kellene élnie - félreértés ne essék - azt mondom, hogy az ember találjon magával összeillő párt, és éljenek ennek megfelelően. Csak mérhetetlenül kiborít, és felháborít, ha valaki megfogalmazza az úgymond "normális" és "nem normális" kapcsolatot, és közben észre sem veszi, hogy mást ne mondjak, alapban besorolja a több mint egymilliárdos muszlim közösséget nem normálisnak, hisz nem egy férfi és egy nő szigorúan monogám kapcsolatában élnek, és nem is ez az igényük... azért az embereknek a véleményalkotás előtt nem ártana picit gondolkodni is, azt hiszem.
" Csak mérhetetlenül kiborít, és felháborít, ha valaki megfogalmazza az úgymond "normális" és "nem normális" kapcsolatot, és közben észre sem veszi, hogy mást ne mondjak, alapban besorolja a több mint egymilliárdos muszlim közösséget nem normálisnak, hisz nem egy férfi és egy nő szigorúan monogám kapcsolatában élnek, és nem is ez az igényük... "
Európában élünk, nem a Közel-Keleten.
Sajnos bármennyire is felháborít téged ez, NORMA azóta létezik, amióta társadalom is. Az ember alapvető szükséglete egy szociális közösségben, hogy bizonyos írott és íratlan szabályok (törvények és erkölcsök) szerint éljen, melyek nagy általánosságban belülről fakadnak a közösség döntő százalékánál, és külön magyarázatukra csak a még nem egészen felnőtt egyedek valamint a többség által deviánsnak ítélt kisebbségnél van szükség.
Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy nálunk nem véletlenül nem elfogadott a poligámia és a muszlim országokban meg nem véletlenül elfogadott (nyilván nem kell elmagyaráznom, hogy a különbség évezredekkel ezelőtt vallási alapon alakult ki).
Tegyük hozzá, hogy a poligámia és a megcsalás két eltérő dolog, még az iszlámot valló országokban is. A poligámia alapja, hogy a férj kutya kötelessége, hogy egyenrangúan kezelje mind az akárhány feleséget (értsd: ha az egyiket megajándékozza, a másikat is meg kell, és ez az élet minden területére is igaz - szexuálisan is!). A feleségek számára külön lakást kötelező fenntartani, stb.
Tanulmányok, kutatások tömkelege létezik arról, hogy a poligámia visszaesőben van az arab országokban is, egyrészt a fent említett okokból, másrészt sosem volt olyan népszerű, ahogy azt a legtöbb európai gondolja - a legáltalánosabb ok arra, ha egy férfi 2. feleséget választott az volt, ha az 1. inkább anyai vagy nagymamai szerepeket töltött be női szerepek helyett, így új "szerető" után nézett a férj.
Sok országban (pl. Pakisztán) az első feleség hivatalos beleegyezése kell ahhoz, hogy 2. feleséget vehessen magához a férj.
Ahogy azt a wikipédián is olvashatja az ember:
"Polygyny for Muslims, in practice and in law, differs greatly throughout the Islamic world, where polygamous marriages constitute only 1–3% of all marriages"
Magyarán az iszlám világában a poligínia (ahol a férj rendelkezhet több feleséggel) csupán a házasságok 1-3%-át teszi ki.
Ez csupán annyit mutat, hogy a kisebbségben lévő poligám országok/népességek ellenére is, a monogámia világszintű tendencia. Nyilván nem véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!