Négy éves gyereket le lehet íratni az apa nevéről, ha kiderül, hogy nem állnak rokonságban?
Nem a mi dolgunk elítélni valakit a döntése miatt.
Biztos nehéz a kérdezőnek is, de ha egyszer biológiailag semmi köze hozzá, akkor milyen jogon tartsa vele a kapcsolatot? Persze, sajnálja az ember a gyermeket is, mert hirtelen nem lesz apukája, én viszont a kérdezőt is, hiszen, eddig azt hitte, a sajátja, erre fel, nincs is gyermeke? Milyen gondolatok mehettek végbe a fejébe? Hogyan fogja feldolgozni? Szerintem, sokkal nehezebben, mint a gyermek...
Kérdező, kérdés mi a rossz... Magyarorságon még nem hallottam ilyen esetről, Oroszországban volt ilyen nem túl rég, ott azért nyilván mások a törvények is, az történt, hogy felkutatta a hatóság a pár valódi saját gyerekét, és az azt nevelő családot is, majd a szülőkre bízta, hogy visszacserélik a genetikának megfelelően, vagy nevelik az eddig nevelt gyereket. Ott már nagyobb, ha jól rémlik 11 éves gyerekekről volt szó... a kórház dolgozóit meg már 11 év elteltével valszeg nem vonták büntetőjogilag felelősségre, de a családok polgári pert indíthattak a nekik okozott kárért, valami ilyesmi.
Szóval nem, semmi esetre sem kell olyan gyereket nevelned, aki nem tőled származik, ha nem akarod.
Igen, de akkor is furcsa. A férfi is ember, érzésekkel, nem hiszem, hogy nem alakult ki kötődés a gyerekkel.
Szerintem csak a sértett ego elutasít mindent, ami a nővel kapcsolatos. Több, mint jogos a kérdező dühe, de a nő volt az, aki ezt tette vele, és csak a nő, az a gyerek ugyanúgy áldozat. Ő is át lett verve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!