Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenlegi párom nem tudja...

Jelenlegi párom nem tudja elfogadni, hogy a volt férjemet a mai napig tisztelem és szeretem emberileg. Hogy lehetne ezen változtatni? Van így közös jövőnk?

Figyelt kérdés

Összeházasodtam anno egy 15 évvel idősebb férfivel, született egy fiunk, aki most 8 éves. 2 éve váltunk el, mert már régóta csak barátként éltem mellette. Van egy új kapcsolatom, nehéz volt bárkivel is összekötnöm újra az életemet ennyi idő után, de nagyon jól kijövünk és a fiam is szereti. Viszont egy probléma van, hogy nem tudja elfogadni, hogy a volt férjem mindig jelen lesz az életünkben a gyerek miatt és azért, mert megmaradtunk barátoknak. Nem érti, hogy attól, mert a szerelem elmúlt, még a lelki kötődés megmaradt és mivel emberileg tisztelem és támogatom, nem fogok vele soha összeveszni miatta. Van egy fiunk, akinek mindig mi leszünk a szülei, közösen kell dönteni a dolgaiban és nem akarunk olyan szülők lenni, akik csak marják egymást a gyerek előtt, nem is tudnánk így tenni. Nekem ő mindig fontos lesz és ha tehetem, segítek neki, mert hosszú évekig éltünk együtt és én is sokat köszönhetek neki.

A párom mindig azt mondja, hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, mert neki nem szimpatikus. Jelenleg abból fakadt ki a vita, hogy szeretném, ha karácsonykor eljönne hozzánk ebédre, mert a fiam a 26-át a nagyszülőknél tölti, a volt férjemről pedig tudom, hogy nem tud se sütni, se főzni és a legénylakása nem túl otthonos, nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse. Erre a párom kiakadt, hogy az csak a mi ünnepünk, ne akarjon bepofátlankodni. Nem értem, miért nem fogadja el a múltamat és miért lételeme, hogy mindenki mindenkivel rosszban legyen és fortyogjon? Szeretném, ha kicsit megbékélne, de ha nem, nem tudom, lesz-e így értelme együtt maradni.

2012. dec. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:

Nem kell úgy felháborodni. Vettük a fáradtságot, ide írtunk segítő szándékkal és le vagyunk hurrogva! :)

Ülj le szépen felnőttek módjára és beszéld meg a pároddal!

2012. dec. 17. 16:46
 52/73 A kérdező kommentje:

Nem hurrogtam le a sok segítő válaszolót, csak azt, aki szerint már többször félrementem, valamint gusztustalan és szerencsétlen jelzőkkel illetett teljesen ismeretlenül. Az életben sem tűröm, ha valaki ok nélkül trágárul támad a másikra.

Az értelmes tanácsokat és egyéni helyzetek leírását természetesen köszönöm, mindegyiket elolvastam és igyekszem építkezni belőlük.

2012. dec. 17. 16:51
 53/73 anonim ***** válasza:

Ne hagyd magad. A gyereknek van apja, és aki gyerekes emberrel kezd, annak sok mindent másképpen kell csinálnia, mint egy singli ember mellett.

Azt meg nem tűrném, hogy bárki beleszóljon, hogy ki megy el a gyerek ünnepségére, koncertjére.

Szerintem a kirohanó egyed egy nő, aki azt hiszi, hogy pasi vagy.

2012. dec. 17. 16:53
 54/73 anonim ***** válasza:

Sokat mosolyogtam a válaszadókon ,azokon akik nem tudják elképzelni az exel való baráti viszonyt ,én is jóban vagyok a volt párommal nem volt könnyű válásunk,főleg lelkileg viselt meg mindenkit de sikerült mindenen túl lépni.Havonta 1-2x találkozunk,jól elbeszélgetünk.És én is megyek hozzájuk pont karácsonykor kajálni,persze ha azt látnám ebből vita van valakivel azt mondanám nem érek rá.Szerencsére ilyenről nincs szó.

Mit tennék a helyedben ,elmondanám ezredjére is a páromnak,hogy szó sincs érzelmekről pusztán emberi tiszta barátságról és tartsa ezt tiszteletben.

2012. dec. 17. 17:57
 55/73 anonim ***** válasza:
55%
Az utolsó bekezdésig teljesen igazat adtam neked. Az utolsó bekezdésnél ez gyorsan elszállt. Egyrészről nem hiszem el, hogy a párod azt várná el, hogy gyűlöljétek egymást és ahogyan Te fogalmazol, dobáljátok a gyereket egymás között, ez valószínűleg túlzás és nem szép dolog Tőled, hogy a barátodat rossz ilyen rossz színben tünteted fel. Másrészről én biztosan nem tolerálnám ezt neked, ha Téged ennyire érdekel, hogy a volt férjed egyedül Karácsonyozik a kutyájával, akkor költözz újra össze vele. Azt mondod csak barátok vagytok, neked fontosabb egy barát, mint a párod? Ha igen, akkor élj mindig egyedül és Karácsonyozz a barátaiddal. Nincs értelme együtt maradnotok, mert Te egy olyan barátodat, aki alatt már fetrengtél előrevalóbbnak tartod, mint a párodat, add meg a lehetőséget a barátodnak, hogy valaki olyannal éljen, aki őszintén szereti Őt, akinek Ő a legfontosabb, természetesen a gyereke után, ha van. Egyértelmű, hogy érzel még valamit a volt férjed iránt, úgy tűnik, csak Te nem vallod be, hiszen ezer indokot felsoroltál, hogy miért szeretnéd, hogy Ő is veletek Karácsonyozzon, mert nem otthonos a háza, mert csak a kutyájával lenne, mert nem enne finomakat és ezekből csak egy, egyetlen egy szólt arról, hogy nem lehetne a fiával. Kedves és tiszteletreméltó gesztus Tőled, hogy gondolsz rá, de akkor ne maradj együtt a barátoddal.
2012. dec. 17. 18:14
 56/73 anonim ***** válasza:
52%
Még valami, a szerelem nem örök, elmúlik lassan és a helyét átveszi a tisztelet, szeretet, erős barátság, kötődés, boldogság, egymás segítése, megnevettetése, egymás meghallgatása. Ez egy harmonikus kapcsolat, nem vagyunk egymásba örökké szerelmesek. Nem értem miért váltál el a volt férjedtől, szerintem hiba volt.
2012. dec. 17. 18:21
 57/73 anonim ***** válasza:
100%

"Jelenlegi párom nem tudja elfogadni, hogy a volt férjemet a mai napig tisztelem és szeretem emberileg. "

Nyugi, ezzel nem vagy egyedül. a férjem ha csak a nevét meghallja az exemnek, dührohamot kap:DD

2012. dec. 17. 18:30
 58/73 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, itt többen a kérdező hibájának akarják felróni, hogy " ha Téged ennyire érdekel, hogy a volt férjed egyedül Karácsonyozik a kutyájával,"... érdekes, szerintem a szolidarítás egy jó tulajdonság, a hiánya meg a rossz tulajdonság, én örülnék, ha a páromnak eszébe jutna ilyesmi, és nem lennék rá büszke, ha nem. De még azt is el tudom képzelni, hogy rákérdeznék, a gyerek apja kivel karácsonyozik... és ilyen válaszra feldobnám, hogy akkor miért nem hívod meg valamelyik nap ebédre?
2012. dec. 17. 18:33
 59/73 anonim ***** válasza:
ma 18:30 - úgy tűnik, sok embertársam - nők is - szenved túlkompenzált kisebbségi komplexusban... ha valakinek rendben van az önbecsülése, és tudja magáról, hogy meg tudja tartani a párját, rendben van a párkapcsolata, az nem lesz féltékeny exekre. Aki viszont retteg, az fog ordító egeret játszani...
2012. dec. 17. 18:37
 60/73 anonim ***** válasza:

55

Sok ember ott hibázik, hogy azt hiszi, az a helyes, ha egy singli megoldást egy gyerekes emberre is alkalmaz. Pedig óriási hiba.

Egy gyerekes ember sosem fog elszakadni a gyereke másik szülőjétől.Míg él-soha.Ha megöregszenek, akkor is támaszok lesznek egymásnak. Még ha 5 évben egyszer találkoznak, vagy beszélnek, vagy minden évben látják egymást-akkor is segíteni fognak egymáson.Ha az egyik tudja, hogy bajban van a másik.

2012. dec. 17. 18:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!