Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenlegi párom nem tudja...

Jelenlegi párom nem tudja elfogadni, hogy a volt férjemet a mai napig tisztelem és szeretem emberileg. Hogy lehetne ezen változtatni? Van így közös jövőnk?

Figyelt kérdés

Összeházasodtam anno egy 15 évvel idősebb férfivel, született egy fiunk, aki most 8 éves. 2 éve váltunk el, mert már régóta csak barátként éltem mellette. Van egy új kapcsolatom, nehéz volt bárkivel is összekötnöm újra az életemet ennyi idő után, de nagyon jól kijövünk és a fiam is szereti. Viszont egy probléma van, hogy nem tudja elfogadni, hogy a volt férjem mindig jelen lesz az életünkben a gyerek miatt és azért, mert megmaradtunk barátoknak. Nem érti, hogy attól, mert a szerelem elmúlt, még a lelki kötődés megmaradt és mivel emberileg tisztelem és támogatom, nem fogok vele soha összeveszni miatta. Van egy fiunk, akinek mindig mi leszünk a szülei, közösen kell dönteni a dolgaiban és nem akarunk olyan szülők lenni, akik csak marják egymást a gyerek előtt, nem is tudnánk így tenni. Nekem ő mindig fontos lesz és ha tehetem, segítek neki, mert hosszú évekig éltünk együtt és én is sokat köszönhetek neki.

A párom mindig azt mondja, hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, mert neki nem szimpatikus. Jelenleg abból fakadt ki a vita, hogy szeretném, ha karácsonykor eljönne hozzánk ebédre, mert a fiam a 26-át a nagyszülőknél tölti, a volt férjemről pedig tudom, hogy nem tud se sütni, se főzni és a legénylakása nem túl otthonos, nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse. Erre a párom kiakadt, hogy az csak a mi ünnepünk, ne akarjon bepofátlankodni. Nem értem, miért nem fogadja el a múltamat és miért lételeme, hogy mindenki mindenkivel rosszban legyen és fortyogjon? Szeretném, ha kicsit megbékélne, de ha nem, nem tudom, lesz-e így értelme együtt maradni.

2012. dec. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, én férfiként úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben teljesen normális a kívánságod, én természetesnek venném, hogy normális emberi viszonyban vagyunk a gyereked apjával, ahogy azt is, hogy valamelyik karácsonyi napon vagy elviszi a gyereket, vagy együtt vagyunk.
2012. dec. 17. 15:09
 12/73 anonim ***** válasza:
78%

Mi együtt karácsonyozunk mindig, szenteste együtt vagyunk. Az én és az ő új párja is csatlakozott időközben :) Még sehol sincs közös gyerek, később nem tudom hogyan lesz.

Ehhez kell az, hogy a másik két fél is elfogadja. Egyébként sem esik nehezünkre leülni akár egy hétvégén együtt, és ott ragadni valamelyik félnél, akár egész délután. De mint írtam, ehhez az szükséges, hogy az új párokban ne legyen féltékenység. Ha lenne, én sem erőltetném

2012. dec. 17. 15:09
 13/73 anonim ***** válasza:
65%

Nektek tetszene, ha a mostani párotok meghívná az ex-barátnőjét/barátnőit karácsony akárhányadik napjára?????

Én is nő vagyok, de konkrétan otthagynám az egész bulit, ha az ex-csaja/felesége/élettársa, bárkije ott karácsonyozna!

Nem érdekel, hogy 25-én, vagy 26-án jön-e, NE JÖJJÖN, mert már nem tartoznak össze.

A gyereket vigye el karácsonyra, oldják meg, de ez, hogy ott jópofizzak vele, ráadásul a párom még meg is indokolja, hogy "nem tud se sütni, se főzni és a legénylakása nem túl otthonos, nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse"!

Na hagyjuk már!

Ha ennyire szereti, és szívén viseli a sorsát, akkor éljen újra vele, de ne csináljon majmot a mostaniból.

2012. dec. 17. 15:11
 14/73 anonim ***** válasza:
29%

én pl olvastam, nekem is van exférjem, és gyerekem is született tőle. Van második férjem is, de még soha nem jutott olyan az eszembe, hogy szegényke nem tud főzni-sütni, akkor hívjuk meg.

Menjen el a gyerekért, látogassa meg, de családi, baráti eseményeken miért kéne részt vennie? hisz azzal, hogy elhagyta a kérdezőt, az azt jelenti, kilépett az életéből, és csak a gyerekkel kapcsolatosan érdeklődhet. Sőt, már bele sem szólhat olyan dolgokba, hogy például melyik iskolában tanuljon tovább a gyermek.

2012. dec. 17. 15:13
 15/73 A kérdező kommentje:

Igen, sokan leszünk a házban, sokat is készülök rá, mert ez a 25-e mindig olyan nap, mikor jönnek a rég nem látott barátok is, akik külföldön élnek. Ha csak 3-an lennénk, természetesen nem hívnám meg külön, de úgy érzem, megérdemli, hogy itt legyen, együtt legyen a fiával és ne otthon egyedül. A 26-át töltötték volna együtt, de anyukám sajnos súlyos beteg és szerette volna, ha az unokája vele lesz azon a napon. Ez a figyelmességről szól, nincs többletjelentése.

Nem csak a karácsonyról van szó, de mikor a fiam zongoraversenyére vagy iskolai előadására a volt férjem is eljön, akkor is mindig leveri a hisztit. Nem kell semmit éreznie iránta, de azt el kéne fogadnia, hogy nem fogok vele összeveszni, vele vagyok, őt szeretem, de a barátaimat én válogatom meg, a gyerek életéről nem is beszélve.

2012. dec. 17. 15:15
 16/73 anonim ***** válasza:
ma 15:13 - közös felügyeleti jogról ugye még nem tetszettél hallani? Pont, ahogy evidenciának kezeled, hogy a férfi hagyta ott a kérdezőt... És, ha fordítva történt? És, ha tényleg közös megegyezéssel mentek külön? És, ha közös felügyeletben állapodtak meg?
2012. dec. 17. 15:16
 17/73 anonim ***** válasza:
47%

szép és jó, hogy tartjátok a kapcsolatot, de számomra ez a karácsonyos strori groteszk.

a mostani párodat nem irigylem, hiszen így a volt férjed árnyékában van gyakorlatilag.

a karácsony így, ezzel a "meghívom a volt férjemet hozzánk" dologgal eléggé olyan lenne, hogy te a gyerek, meg a volt férj, akarva akaratlanul alkotnátok a családot és a mostani párod lenne egy plussz ember...

én sem örülnék a bartom bármelyik volt barátnője itt lennne nálunk, anno sem volt semmi gondom azzal, hogy tartották, még a kapcsolatunk elején a kapcsolatot egymást közt, csak amikor az ex elkezdett engem szidni ok nélkül, úgy, hogy nem is ismert, meg hisztizett a telefonba a barátomnak, na akkor mondtam azt, hogy ezt a "jóbalevősdit" rövidre lehet zárni, de sürgős iramban.

elváltatok, csak a gyerek miatt kell egymással kommunikálnotok gyakorlatilag. ha már van új párod, akkor az elvileg azt jelenti, hogy a régivel le vannak intézni ilyen téren a dolgok. én jelenleg azt veszem ki az írásodból, hogy a mostani párod csak "pótlék", a régit többre tartod, mint őt.

2012. dec. 17. 15:17
 18/73 anonim ***** válasza:
45%

A gyerekkel kapcsolatos dolgokban az édesapával is közösen KELL dönteni! Nem csak a nevelő apával!

Ismerek olyan családot, ahol az elvált szülők mindketten új házasságban élnek. Mindkét helyen gyerek is született.

Barátként tartják egymással a kapcsolatot, a gyerekek testvérként szeretik egymást. Nagyobb ünnepeken pedig együtt van mindkét család. Ez a legjobb a gyerekeknek. Nincs belőle féltékenység egyik részről sem.

Természetes, hogy meghívod a gyerek apját karácsonykor!

Elég, ha csak a szentestén vagytok hármasban.

A párod az önző, aki nem törődik a fiad érzelmeivel!

2012. dec. 17. 15:17
 19/73 anonim ***** válasza:
Úgy látom, megoszlanak a vélemények. Egyébként mindegy, mit mondunk. Ha egyikőtök sem tud engedni, nem fog sokáig tartani ez a kapcsolat.
2012. dec. 17. 15:23
 20/73 A kérdező kommentje:

Pótlék dologról szó sincs, nem ok nélkül váltam el. De a barátság megmarad, ha tetszik neki, ha nem. Ez nem azt jelenti, hogy 2 naponta beszélünk, de mikor viszi el a gyereket és nem fortyogva dobom utánuk a hátizsákot, hanem megiszik egy kávét, vagy elmeséli, hogy hogy halad az aktuális munkával, az szerintem nem eget verő bűn.

Ő azt szeretné, ha összevesznék vele és utálkozva dobálnánk a gyereket egymás között.

2012. dec. 17. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!