Hogyan lehet változtatni egy anyós-vőjelölt kapcsolaton?
Sziasztok!
Húgom férjét 2008-ban elhagyta, és összejött egy másik sráccal. Az idén nyáron született egy kisfiuk, anyuék első unokája. Anyu állandóan bántja a párját, háta mögött is, idegeneknek is és egyre nyíltabban szemben is. Nagyon durván, nagyon megalázó módon. A fiú hősiesen tűr, nem beszélt vissza soha tiszteletlenül, pedig anyu megérdemelte volna.
Persze, nem hibátlan a srác se, kicsit nagyzolós, de azért bántja őt is, hogy anyu így viselkedik vele.
Anyuval az a gond, hogy egy 5 perces történetből kivesz egy darab mondatot, a saját fantáziáját köréje engedi, és teljesen meg van győződve róla, hogy az úgy hangzott el, és így sározza be a leendő sógoromat.
Próbáltam anyut szembesíteni néha egy-egy ilyen történettel, de ilyenkor rám is megsértődik, és hajtja a saját igazát. Most pl. péntek óta nem keresett, ha felhívom, hogy hogy van, akkor annyit mond, büszkén. (Én pedig tudom, hogy ennek az eleje a sz.rul, csak azt nem mondja már.)
Tudni kell, hogy az előző sógorommal pont ugyanígy viselkedett, amit utólag tagad, és állítja, hogy ő mindig is kedvelte. Pedig nem. És hiába mondom én is, húgom is neki, tagad és mi vagyunk a hülyék. Pedig azt a srácot is bántotta nagyon anyu viselkedése.
A baj leginkább az, hogy 400 km-rel távolabb laknak tőlünk, és most, hogy itt voltak egy héten keresztül, nagyon besokallt a srác, és a húgom ma mondta, hogy karácsonykor nem jönnek - én előtte pár héttel szülök, és lehet, hogy egyáltalán soha többet.
Mit lehetne tenni? Én teljes mértékben megértem a húgomékat, és nem akarom elveszíteni őket. És hatórás vonatutat én a gyerek egyéves koráig nem tudom, hogy hogyan tudnánk bevállalni, arról nem is szólva, hogy 40e a vonatjegy...
Kedves kérdező!
Megértem a gondod..Majdnem anyósként írom...
Éllettársi kapcsolatban nem vagyok anyós...
Ha: a lányomat szereti, gyerekem boldog vele, akkor el kell fogadnom a döntését..
Győzd meg szüleidet..(nem könnyű) gyereküknek így jó..fogadják el.. mert ez az élet rendje...
Te nem veszítheted el őket, mert nem jó a vő...
Egy szülőnek kötelessége szárnyakat, és gyökereket adni...
Szárnyát elveszik-mert nem jó a vő- veszélybe kerülnek a gyökerek is...(a régi család)
Remélem tudtam segíteni...
Általában az ilyen emberek mint anyukád nem változnak.A legrosszabb az egészben az hogy még le is tagadja a régi dolgokat és ezzel mást ( pl téged) néz hülyének ha szembesíted.
Szerintem a húgodnak kell a sarkára állni és nagyon komolyan megfenyegetni anyukádat hogy megszakít vele minden kapcsolatot ha nem változtat a hozzáállásán. És még durvább lenne ha csak titeket látogatnának és anyukát kihagynák.Én pl a srác helyében ha lenne gyerekem azt sem engedném, ha engem mint az unoka apját nem tisztelt akkor a gyerekem sem kelljen.Szóval komolyan meg kellene fenyegetni ( és nem beváltani!!!)Ez az ami talán használna. Amúgy a húgod szemébe is megmondja?
Számtalanszor szóltunk anyunak, húgom is, én is. Mindig azt mondja, mi csak a rosszat látjuk, pedig ő jót akar. De azzal nem tesz jót, ha egy embert ennyire megaláz. Most még nem tudja, hogy szándékaik szerint nem jönnek karácsonykor emiatt, de azt gondoljuk, érzi ő is, hogy ez lesz, és talán tudatosan is vitte így végig ezt a hetet. Húgom mondta, hogy a pici babától úgy búcsúzott el, hogy úgyis most láttalak utoljára. Mikor a húgom visszakérdezett, hogy hogy mondhat ilyet, elterelte a szót, hogy nem úgy gondolta.
Ellenben közben azért próbáltam a húgommal egyezkedni, hogy akkor jöjjenek úgy, hogy valami olcsóbb szállást keresünk nekik. Mondta, ő is erre gondolt, és esetleg csak pár órára meglátogatnák anyuékat, mert ő sem akarja, hogy nem jön el, mikor én akkor szülök.
Sajnos nem tudjuk elszállásolni őket, ők is pici babával vannak, nekünk pedig másfél szobánk, és 1 ágyunk van. A pici szobájához elajándékoztuk az ott lévő ágyat anyósoméknak, hogy beférjen a kiságy és a szükséges plusz bútorok. Persze előbb-utóbb megoldjuk majd, mert anyósomék is 170 km-ről jönnek, de nem az idén, mikor csak 2-3 hetes lesz a picilányunk várhatóan karácsonykor. Az elején nem nagyon akarom, hogy rajtunk kívül máshoz is alkalmazkodni kelljen. Első baba, húgomból kiindulva nekem is nehéz lesz az első hat hét.
Az én férjemmel jól kijön anyu - eleve szerethető kis bucija van, és akárki találkozik vele, mindenkinek elsőre, ismeretlenül is szimpatikus, szerethető. Mikor megismerkedtünk, tudtam, hogy belé soha nem fog tudni belekötni anyu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!