Anyós kérdés. Mit tennétek? Tudok ezen én változtatni?
Érdekes kapcsolatom van a párom anyukájával. Mielőtt nekifognátok olvasni elmondom, semmi rosszindulat nincsen bennem irányába, tehát nem azért tettem fel a kérdést, csupán azért, hátha segítetek megérteni...
Szóval...több mint 4 éve vagyunk együtt a párommal, kb 4 éve ismerem az édesanyját. Amikor megismerkedtünk mindig halkszavú volt, csak akkor beszélt, ha kérdeztem, ha mondtam valamit. Mindig illedelmes, túlzottan aranyos volt velem, sosem volt egy rossz szava sem hozzám. Sőőőt! Mindig mindenben az én pártomat fogta...De 4 év alatt egyszer sem beszélgettünk "egy jót"...megbeszéltük az egyetemet, az időjárást, a munkát, a pénzt aztán kész. Nekem lenne rá igényem, de nem érzem, hogy ő vevő lenne velem beszélni, sosem hozott fel "mélyebb" dolgokat. Mindig inkább csak mosolyog, és beáll a csend...
Annyira udvarias velem, hogy még egy pohár vizet is tálcán kapok...Egyszerűen nem tudom elengedni magam ha náluk vagyok, mert az anyukája mindig haptákba vágja magát...én nem abból a csészéből iszom mint az otthoniak, nem azon az abroszon eszem, nem abból a tányérból falatozok... tavaly nyáron két hetet töltöttünk együtt, voltunk nyaralni. Kb. két hétig ment az, hogy ha nem mosolyogtam hétágra akkor nekem tuti bajom van...
A karácsonyi ajándékomat mikor vittem annyit mondott, hogy vigyem csak szépen haza, mert ő aztán nem fogadja el (apróság volt egyébként) Nagyon rosszul esett...
Egyik hétvégén családi összejövetel volt, már előre idegbajt kaptam...mikor megérkeztem látta rajtam, hogy valami nem okés, egyből kérdezte, hogy mi a bajom...
Szeretném 4 év után nem felvenni ezeket a dolgokat, de folyton most is azon rágódom, hogy vajon mit fog szólni anyósom, vajon mit gondol most rólam, vajon tényleg úgy gondolja amiket mond, vagy csak nekem mondja...
Arról meg álmodni sem merek, hogy mikor "engedhetem végre ki a gőzt"...
Biztos van rá valami magyarázat. Pl. a társadalmi különbség: ő nyolc osztályt végzett, te egyetemet-feszélyezve érzi magát.
Nem érez még családtagnak, hanem vendégnek.
Belőled is sugárzik a feszültség.
De még mindig jobb, mint ha piszkálna.
Majd jön az unoka, és az feloldja.
pl. a párom hazahozta a ruháimat amiket ott hagytam a lakásában júniusban (ezek nagyjából olyan ruhák, amiket nem hordok, vagy otthoni mackónadrágok) Az az igazság belefelejtettem, nem hiányoztak ezek a darabok...
Valamelyik nap meg megkérdezte (mert látta, hogy a párom szekrényében vannak) hogy "szégyellem visszakérni a ruháimat?" Kérdeztem a páromat, hogy ezt most miért mondta, zavarja, hogy ott van? Azt mondta, nem. csak kérdezte, neki mindegy, hogy ott van, vagy nincs.
A múltkor nem vettem észre a barátom öccsét az úton, mire másnap kérdezte, hogy nem vettem észre? Mondom nem, nem láttam (de ezt már öcsivel lebeszéltem addigra) Mire azt mondta az öccsének, hogy talán azért nem köszöntem mert én vagyok a lány s elvártam volna, hogy ő köszönjön...naneee
(szóval néha nem tudom hova tegyem)
társadalmi különbség...hát nem tudom...az igaz, hogy én egyetemet végeztem, de nem vagyok az a típus aki ezzel különösebben elvan. Sőt a párom szülei számomra etalon, szóval nem fordulok feléjük egyetlen negatív tettel, szóval, megnyilvánulással...
Ha az anyagiakat nézzük akkor meg nekik (az ő családjuknak) kb 3x annyi pénzük van mint nekünk...
már hogyne lennék feszült mikor 4 éve ez van...ő meg mindig azt mondja ne idegeskedjek, de hogy a fenébe ne, amikor így körbepattog mindig engem?!
Elég családtagnak tekintenek, hiszen nyaralni visznek, minden családi eseményen részt veszek, legutóbb Olaszországból olyan ajándékot hoztak, hogy a pofám leszakadt...
Szóval nagyon kétoldalú a dolog...:-S
:( ezzel most nem nyugtattatok meg.
Azt tudja, hogy szeretem a fiát, mindig megköszöni, ha főzök, vagy ha bármit teszek érte (mármint a fiáért)...
Az meg, hogy státus...hát mit tegyek? Hogy ne legyek "az orvosnő" vagy a "tanár" (egyik sem vagyok, csak nem akarom kiírni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!