Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós kérdés. Mit tennétek?...

Anyós kérdés. Mit tennétek? Tudok ezen én változtatni?

Figyelt kérdés

Érdekes kapcsolatom van a párom anyukájával. Mielőtt nekifognátok olvasni elmondom, semmi rosszindulat nincsen bennem irányába, tehát nem azért tettem fel a kérdést, csupán azért, hátha segítetek megérteni...

Szóval...több mint 4 éve vagyunk együtt a párommal, kb 4 éve ismerem az édesanyját. Amikor megismerkedtünk mindig halkszavú volt, csak akkor beszélt, ha kérdeztem, ha mondtam valamit. Mindig illedelmes, túlzottan aranyos volt velem, sosem volt egy rossz szava sem hozzám. Sőőőt! Mindig mindenben az én pártomat fogta...De 4 év alatt egyszer sem beszélgettünk "egy jót"...megbeszéltük az egyetemet, az időjárást, a munkát, a pénzt aztán kész. Nekem lenne rá igényem, de nem érzem, hogy ő vevő lenne velem beszélni, sosem hozott fel "mélyebb" dolgokat. Mindig inkább csak mosolyog, és beáll a csend...

Annyira udvarias velem, hogy még egy pohár vizet is tálcán kapok...Egyszerűen nem tudom elengedni magam ha náluk vagyok, mert az anyukája mindig haptákba vágja magát...én nem abból a csészéből iszom mint az otthoniak, nem azon az abroszon eszem, nem abból a tányérból falatozok... tavaly nyáron két hetet töltöttünk együtt, voltunk nyaralni. Kb. két hétig ment az, hogy ha nem mosolyogtam hétágra akkor nekem tuti bajom van...

A karácsonyi ajándékomat mikor vittem annyit mondott, hogy vigyem csak szépen haza, mert ő aztán nem fogadja el (apróság volt egyébként) Nagyon rosszul esett...

Egyik hétvégén családi összejövetel volt, már előre idegbajt kaptam...mikor megérkeztem látta rajtam, hogy valami nem okés, egyből kérdezte, hogy mi a bajom...

Szeretném 4 év után nem felvenni ezeket a dolgokat, de folyton most is azon rágódom, hogy vajon mit fog szólni anyósom, vajon mit gondol most rólam, vajon tényleg úgy gondolja amiket mond, vagy csak nekem mondja...

Arról meg álmodni sem merek, hogy mikor "engedhetem végre ki a gőzt"...

2011. aug. 24. 21:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, eleinte bírtam az anyóst, de mára már - 12 év alatt - megutáltam :( pont emiatt, amiket írtál . Nagyon kedves, aranyos, segítőkész, ugrik ha kell ha nem, (túlzásba is viszi) kiszolgál, stb, de soha az életben nem beszélgettem vele én sem semmi fontos dologról. (meg már nem is fogok) Fogalmam nincs mit gondol rólam igazán belülről.

Rájöttem, hogy én nem szeretem az ilyen embereket. Egyrészt zavar hogy mindig ott terem ha kell ha nem, pl én nem tudok úgy lemenni a kertbe a gyerekkel, hogy ne teremjen ott, és kérdezze meg hogy nem kell szék? napernyő? felfújjam a medencét? stb. Zavar, idegesít, magam is meg tudom csinálni. Másrészt nem bízom bennük, mivel nem tudom mit gondolnak. Nekem nem erre lenne szükségem. Engem nem kell kiszolgálni, viszont szükségem lett volna a beszélgetésre.

Szóval én azt mondom, megváltoztatni úgysem tudod, tartsd meg vele a tisztes távolságot!

2011. aug. 24. 23:23
 22/26 anonim ***** válasza:
tuti hogy igazából utál... de ki lehet bírni csak találkozzatok ritkán pl 3-4 egy évbe én is így csinálom már 4 éve, de saj nos a fiát akkor is úgy ugráltatja ahogy akarja. Kb. 1 hónapka küldtem smst a páromnak amit persze anyós olvasott el: 'AZ ÖRDÖG VINNÉ EL ANYÁDAT' Hát vele már sose lesz jó kapcsolatom de nem is akarom hogy legyen. Utálom őt. A barátom 3 napig nem beszélt velem és aztán kibékültünk. Alig várom kezdődjön az egyetem találjak egy jó pasit, ő meg maradjön a kib@szott anyjával.
2011. aug. 25. 01:24
 23/26 anonim ***** válasza:

*3-4x egy évben

Nem tudom miért b@sztam el vele 4 évet az életemből, 19 vagyok.

2011. aug. 25. 01:30
 24/26 anonim ***** válasza:
Esküszöm, mintha az én anyósomról írtál volna :) Ő még arra sem kapható, hogy a becenevemen szólítson, csakis a teljes keresztnevemet használja, rajta kívül gyakorlatilag senki nem hív így a magánéletemben. Tálcán a kávé, a víz, a papucs a lábam elé letéve (amit, ha nem veszek fel, képes velem veszekedni miatta). Engem ez baromira idegesít, mert otthon nem ezt szoktam meg, soha nem volt kinyalva a fenekem. Mi sem beszélgettünk soha egy jót. Próbálkoztam ezzel egy darabig, de nem volt rá vevő, inkább hagyom. Időközben arra is rájöttem, hogy borzalmasan pletykás, vigyáznom kell azzal is, hogy mit mondok előtte. Amióta kiderült, hogy ha nálunk valamilyen sérelem éri, azt is képes kibeszélni, nagyon nem is keresem a társaságát. Nálunk már gyerek is van, sajnos ez jó irányba semmin se változtatott. Ja, és a fiának magasabb iskolai végzettsége van, mint nekem, tehát nálunk ez nem a tisztelet miatt van...
2011. aug. 25. 07:57
 25/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek:)

Hát nem tudom...csak tegnap eszembe jutott a dolog, gondoltam megkérdem, van-e más is hasonlóan...

Engem is a teljes nevemen szólít, mondjuk ezt még régebb én mondtam, azóta nem mert lebecézni:D

2011. aug. 25. 12:10
 26/26 anonim ***** válasza:
én mindig is távolságtartó voltam a párom szüleivel... ha bemutatott nekik, meséltünk egymásról, hobbiról, stb, de ha még találkoztm is a szüleivel, max a "miujság" kérdés hangzott el nálam.. Volt olyan párom is aki eröltette a barátkozást az anyóspajtival, semmi bajom nem volt vele, de én inkább ilyen távolságtartó vagyok
2014. szept. 27. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!