Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenlegi párom nem tudja...

Jelenlegi párom nem tudja elfogadni, hogy a volt férjemet a mai napig tisztelem és szeretem emberileg. Hogy lehetne ezen változtatni? Van így közös jövőnk?

Figyelt kérdés

Összeházasodtam anno egy 15 évvel idősebb férfivel, született egy fiunk, aki most 8 éves. 2 éve váltunk el, mert már régóta csak barátként éltem mellette. Van egy új kapcsolatom, nehéz volt bárkivel is összekötnöm újra az életemet ennyi idő után, de nagyon jól kijövünk és a fiam is szereti. Viszont egy probléma van, hogy nem tudja elfogadni, hogy a volt férjem mindig jelen lesz az életünkben a gyerek miatt és azért, mert megmaradtunk barátoknak. Nem érti, hogy attól, mert a szerelem elmúlt, még a lelki kötődés megmaradt és mivel emberileg tisztelem és támogatom, nem fogok vele soha összeveszni miatta. Van egy fiunk, akinek mindig mi leszünk a szülei, közösen kell dönteni a dolgaiban és nem akarunk olyan szülők lenni, akik csak marják egymást a gyerek előtt, nem is tudnánk így tenni. Nekem ő mindig fontos lesz és ha tehetem, segítek neki, mert hosszú évekig éltünk együtt és én is sokat köszönhetek neki.

A párom mindig azt mondja, hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, mert neki nem szimpatikus. Jelenleg abból fakadt ki a vita, hogy szeretném, ha karácsonykor eljönne hozzánk ebédre, mert a fiam a 26-át a nagyszülőknél tölti, a volt férjemről pedig tudom, hogy nem tud se sütni, se főzni és a legénylakása nem túl otthonos, nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse. Erre a párom kiakadt, hogy az csak a mi ünnepünk, ne akarjon bepofátlankodni. Nem értem, miért nem fogadja el a múltamat és miért lételeme, hogy mindenki mindenkivel rosszban legyen és fortyogjon? Szeretném, ha kicsit megbékélne, de ha nem, nem tudom, lesz-e így értelme együtt maradni.

2012. dec. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:

Te meg aztán kinek képzeled magad, hogy felelősségre vonj? A Te édesanyádtól is megkérdezték anno, hogy miért vállalt Téged? Ritka rosszindulatú ember vagy és szégyellheted magad, hogy más életében turkálsz minden háttérismeret nélkül ilyen szintű arroganciával.

Nem érzem magam sem gusztustalannak, sem szánalmasnak azért, mert néha pár szót váltok a gyerekem apjával és nem tűröm el, hogy a gyerekem életéből kitiltsa a párom.

2012. dec. 17. 15:43
 32/73 anonim ***** válasza:
ma 15:39 - tévedni tetszel, normális helyen pont azért is szét lehet menni, mert felelősséget érzünk egymás és a közös gyerek iránt, ezért nem akarunk eljutni odáig, hogy tányérok és távirányítók röpködjenek - ami többnyire a kényszer-együttélések következménye.
2012. dec. 17. 15:44
 33/73 anonim ***** válasza:

15:39, köszönjük hogy megosztottad velünk abbéli elképzelésedet, hogy minden házasságnak el kell jutnia a tányérdobálásig mielőtt elválnak a felek.

Tehát szerinted ez a normális?

Nem az amikor a felek tisztában vannak vele hogy mikor kell lépni?

2012. dec. 17. 15:49
 34/73 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nem olvastam a válaszokat, de nálunk hasonló helyzet volt és van is, mert olyan elvált férfival jöttem össze, akinek volt már egy kislánya. A volt felesége újra férjhez ment, később született babája az új kapcsolatból, aztán rá 2 évre nekünk is. Mi elfogadtuk egymás múltját, én úgy fogtam fel, hogy ők 8 évig voltak házasok, sok mindent éltek meg együtt, de nem várhatom el, hogy ne beszéljenek, már csak a kislány miatt sem. Teljesen normális, hogy békében élünk egymás mellett és nem szitkozódunk. Normális felfogású embereknél ez nem jelent problémát. Számomra elfogadhatatlan lenne, hogyha a párom olyat kérne, hogy vesszek össze akárkivel is.

2012. dec. 17. 15:51
 35/73 anonim ***** válasza:
ma 15:48 - dehogy, Kérdező azt is megteheti, hogy tanul az esetből, és később gondosan kerüli az alfahím-mentalitású pasikat. Ez ilyen egyszerű... akad normális férfi is, aki képes felfogni, hogy magadnak keresel párt, de nem apja helyett apát a gyerekednek... sőt...
2012. dec. 17. 15:51
 36/73 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne foglalkozz azokkal, akik itt lehordanak. Az én páromnak is van az előző házasságából gyereke és tőlem nyugodtan mehet hozzájuk, sőt telefonon is szoktak beszélni nem vagyok ettől rosszul, tudom miért váltak el, tudom, hogy engem szeret, és soha nem tiltanám meg neki, hogy a gyerekeivel találkozhasson vagy bármi.

Az, hogy jóban vagy a gyermeked apjával példaértékű, így a gyerek sem sínyli meg annyira azt, hogy a szülei nincsenek együtt. Aki azt mondta, csak akkor érdemes szétmenni, ha már ordibálás van, hát nem kívánom neki én átéltem tiniként, sokkal jobban örültem volna ha a szüleim csendben elválnak...

Nem vagy semmirekellő, a múltad az életed része, ha ezzel nem tud a párod megbarátkozni, akkor hagyd had menjen. Gondolom mikor összejöttetek tudta, hogy a gyereked mellé egy apa is tartozik.

És még annyit, én pl. örülnék, ha a párom jóba lenne az ex feleségével, akkor fele ennyi bajunk se lenne és tudnának egymással normális hangnemben is beszélni. De sajna nem így van:(

2012. dec. 17. 15:54
 37/73 anonim ***** válasza:

15:48

Nem vagy semmi, hallod-e. A te párod gondolom pórázra van kötve, még egy ilyen önző, kisajátítós ribit.

Mert nem hiszem hogy férfi lennél.

2012. dec. 17. 15:54
 38/73 anonim ***** válasza:
56%
Jelenlegi párod volt barátnőjét is meghívod a "közös" karácsonyra. Ezt egyetlen férfi sem fogja eltűrni. A múltadat elfogadta meg a gyereket is de a volt férjeddel azért nem kell kapcsolatban lennie.
2012. dec. 17. 15:56
 39/73 A kérdező kommentje:

Kedves 65%-os, súlyos mentális zavaraid vannak, nem tudod kezelni a dühödet, javasolnék egy pszichodráma csoportot.

Öngólokat rúgsz és nevetségessé teszed magad, én még most kiszállnék a helyedben, mielőtt így ismeretlenül is totál lejáratod magad. Minden jót kívánok Neked és mielőbbi gyógyulást:)

2012. dec. 17. 15:57
 40/73 anonim ***** válasza:

Kérdező!

egyszer ezt írod:

-Van egy új kapcsolatom,nagyon jól kijövünk és a fiam is szereti.

-volt férjem mindig jelen lesz az életünkben

-a lelki kötődés megmaradt

-Nekem ő mindig fontos lesz és ha tehetem, segítek neki, mert hosszú évekig éltünk együtt és én is sokat köszönhetek neki.

-volt férjemről pedig tudom, hogy nem tud se sütni, se főzni,nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse.

másszor pedig ezt írod:

- Ez a figyelmességről szól, nincs többletjelentése.

-fiam zongoraversenyére vagy iskolai előadására a volt férjem is eljön, akkor is mindig leveri a hisztit.

-Ő azt szeretné, ha összevesznék vele

-Egy karácsony, nem jelent semmit

-néha pár szót váltok a gyerekem apjával

-nem tűröm el, hogy a gyerekem életéből kitiltsa a párom.

Feltenném azt a kérdést, hogy jól értem-e?...

Az exeddel csak a gyerek miatt tartjátok a kapcsolatot? vagy ez csak kifogás? Mert én itt többet érzek, mint szimpla 'figyelmesség', mint ahogy a szöveg elején írod is.

A jelenlegi pároddal most mi a helyzet?

Jól megvagytok, vagy már megmérgeződött a kapcsolatotok?

2012. dec. 17. 16:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!