Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenlegi párom nem tudja...

Jelenlegi párom nem tudja elfogadni, hogy a volt férjemet a mai napig tisztelem és szeretem emberileg. Hogy lehetne ezen változtatni? Van így közös jövőnk?

Figyelt kérdés

Összeházasodtam anno egy 15 évvel idősebb férfivel, született egy fiunk, aki most 8 éves. 2 éve váltunk el, mert már régóta csak barátként éltem mellette. Van egy új kapcsolatom, nehéz volt bárkivel is összekötnöm újra az életemet ennyi idő után, de nagyon jól kijövünk és a fiam is szereti. Viszont egy probléma van, hogy nem tudja elfogadni, hogy a volt férjem mindig jelen lesz az életünkben a gyerek miatt és azért, mert megmaradtunk barátoknak. Nem érti, hogy attól, mert a szerelem elmúlt, még a lelki kötődés megmaradt és mivel emberileg tisztelem és támogatom, nem fogok vele soha összeveszni miatta. Van egy fiunk, akinek mindig mi leszünk a szülei, közösen kell dönteni a dolgaiban és nem akarunk olyan szülők lenni, akik csak marják egymást a gyerek előtt, nem is tudnánk így tenni. Nekem ő mindig fontos lesz és ha tehetem, segítek neki, mert hosszú évekig éltünk együtt és én is sokat köszönhetek neki.

A párom mindig azt mondja, hogy szakítsam meg vele a kapcsolatot, mert neki nem szimpatikus. Jelenleg abból fakadt ki a vita, hogy szeretném, ha karácsonykor eljönne hozzánk ebédre, mert a fiam a 26-át a nagyszülőknél tölti, a volt férjemről pedig tudom, hogy nem tud se sütni, se főzni és a legénylakása nem túl otthonos, nem akarom, hogy a karácsonyt a kutyájával töltse. Erre a párom kiakadt, hogy az csak a mi ünnepünk, ne akarjon bepofátlankodni. Nem értem, miért nem fogadja el a múltamat és miért lételeme, hogy mindenki mindenkivel rosszban legyen és fortyogjon? Szeretném, ha kicsit megbékélne, de ha nem, nem tudom, lesz-e így értelme együtt maradni.

2012. dec. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, te tipikusan az az ember vagy, akinek a barátság és a párkapcsolat nagyon közel áll egymáshoz.

Az én egyik exem is mindig találkozgatott a volt párjával (természetesen nekem ezt tűrnöm kellett, mert különben szakított volna velem, ha hangot emelek a találkáik ellen), mert hát ők még mindig barátok maradtak annak ellenére, hogy szakítottak.

Aztán egyszer jött egy olyan a kisasszonynak, hogy milyen jó is lenne kufircolgatni a volt párjával és elkezdtek úgy találkozgatni, hogy mindig kefélgettek. Ez ment 2 hónapig, hülyét is csinált belőlem a kis rib@nc, de azóta már megjött az eszem és soha többet nem engedném a párom közelébe annak volt pasiját, férjét, élettársát, stb...

2012. dec. 17. 15:25
 22/73 anonim ***** válasza:
72%

"A párod az önző, aki nem törődik a fiad érzelmeivel!"

A Kérdező vajon törődik-e a mostani párja érzelmeivel?

Nagyon nem úgy néz ki!

Az ex-férj érzelmei fontosabbak, mint a mostanié.

2012. dec. 17. 15:26
 23/73 anonim ***** válasza:
56%
ma 15:17 - én azért már hallottam olyanról, hogy emberek barátként válnak el, és nem "csak a gyerek miatt kell kommunikálniuk egymással", hanem normális baráti viszonyban vannak egymással. Nekem, mint férfinak mindig az volt a természetes, hogy az aktuális párom ex-eivel normális nexusban vagyok, elbeszélgetünk, akár segítünk egymásnak... tudod, emberek vagyunk, és az ex az nem vetélytárs, a párom meg nem megszerzendő zsákmány... bármi furcsa is...
2012. dec. 17. 15:28
 24/73 anonim ***** válasza:
14%

Kedves kérdező!

Egy jó tanács: Szerintem jobban jártok, ha a jelenlegi pároddal elfelejtitek egymást. Menj vissza az exedhez!

2012. dec. 17. 15:31
 25/73 A kérdező kommentje:
Felesleges ezt a kinek az érzései fontosabban kérdést fitogtatni, mert értelmetlen. Én nem találkozgatom más férfiakkal, a barátság nem csak ebben nyilvánul meg, hanem abban, hogy baj esetén számíthatnak-e egymásra a felek. Egy karácsony, ahova az ember azokat hívja meg, akik a barátai, nem jelent semmit. Az ex dologról pedig annyit, hogy egy pár hónapos kapcsolatot ne hasonlítgassunk egy 10 éves házassághoz, ahol van egy közös gyerek is, akinek mindkét szülője fontos.
2012. dec. 17. 15:33
 26/73 anonim ***** válasza:
52%
Bocs kérdező, de szerintem iszonyatosan gusztustalan és szánalmas, amit a mostani pároddal szemben megengedsz magadnak. Ha lenne a szíved helyén valami, elengednéd, és hagynád, hogy keressen egy normális nőt, aki valóban szereti.
2012. dec. 17. 15:35
 27/73 anonim ***** válasza:
Kérdező, én az előző válasz "akkor menj vissza" részével nem értek egyet, nyilván nem vagy társfüggő, akinek vagy ezzel, vagy azzal kell léteznie okvetlenül. Viszont az látszik, hogy a jelenlegi pároddal különbözik az értékrendetek, ő ki akar sajátítani... ez nem egy kapcsolatot stabilizáló dolog, ha nem tudtok túl lépni rajta.
2012. dec. 17. 15:35
 28/73 anonim ***** válasza:
91%

ez egy nagyon szép gesztus a ex felé és a fiad felé :-)

ha tehetném akkor én is meghívnám -- sajna ez nem megy :-(

és az új párom mehetne is világgá ha ellenezné h beszélek a gyerekeim apjával vagy találkozok vele

szerencésre megérti de legalábbis nem szól érte tudomásul vette

2012. dec. 17. 15:37
 29/73 anonim ***** válasza:
100%
Könyörgöm, aki ilyet ír, hogy gusztustalan, elolvasta a kommenteket? Az új párja nem engedi, hogy az apa a fia versenyein megjelenjen. Ehhez meg aztán milyen joga van?:O
2012. dec. 17. 15:38
 30/73 anonim ***** válasza:
27%

Most nem azért mondom, de nem értem az olyan embereket, mint te, kedves kérdező. Ha én olyan jóban vagyok a párommal, hogy szakítás után is találkozgatok vele és tartom vele a kapcsolatot, akkor nem szakítok vele.

Normális helyen akkor szokás szétmenni valakivel, ha ordítotok, tányérok és távirányítók röpködnek a levegőben, nem akkor, amikor már csak barátságot érzel iránta. Mégis mit vártál, hogy majd szerelmes leszel egy emberbe 50 éven keresztül? Természetes, hogy egy párkapcsolatban a szerelem elmúlik pár év alatt és helyét átveszi a szeretet, vagyis inkább úgy mondanám, hogy egy "mérsékelt szerelem". Egyik szerelem sem marad évtizedeken keresztül olyan heves, mint az első két hónapban volt.

Ha meg ilyen baromság miatt képes vagy elhagyni egy embert, akkor meg minek vállaltál gyereket? A gyerek akkor fejlődik a legegészségesebben, ha a vérszerinti anyukája és apukája neveli őt fel, mert tudja, hogy ő tőlük származik és nem a Józsitól, akivel anyu éppen együtt van 4 hónapja, de a következő 4 hónapban már Sanyival lesz együtt. Ha azt éli meg, hogy a szülei párkapcsolata, házassága szétment, akkor tudatalatt saját magát is selejtnek tekinti valamilyen szinten, mert ő annak a két embernek a szerelméből, szeretetéből született.

2012. dec. 17. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!