Sohasem fogom tudni megbocsátani ezt a férjemnek?
Két éve kezdődött minden rossz azzal, hogy ő belement egy olyan vállalkozásba a kifejezett kérésem ellenére, amiből aztán egy év múlva két millió forint tartozással szállt ki. Közben én terhes voltam, megszületett a babánk.
A tartozásokat a mai napig nyögjük, vonják a fizetését, fizetjük a részleteket annak, aki engedélyezte, tehát a bevételünk egyharmada erre megy el és még fog is elmenni jó sokáig. Én egyszerűen nem tudok úgy viszonyulni hozzá, mint azelőtt, hogy ebbe a helyzetbe sodort volna minket. Előtte minden jó volt, de az üzlettel együtt jöttek a hazugságok, hogy ne aggódjak, minden rendben megy, aztán meg jöttek a felszólítások, hogy ezt sem fizette be, azt sem fizette be, és a mai napig vannak ilyenek, pedig már több mint egy éve, hogy vége lenne az egész hajcihőnek. Ha nem lenne a gyerek, már régen itt hagytam volna, de nem akarom őt tönkretenni teljesen, mert tudom, hogy nagyon bántja amit tett, és próbálja jóvá tenni, de én nem tudok ezen túljutni. Folyton bizonygatja a szeretetét, hogy csak értünk tesz meg mindent, dolgozik napi 14-16 órákat. Ha most elhagynám, mert én már nem tudom ezt folytatni, akkor összeroppanna és vége lenne mindennek. Sosem mászna ki az adósságból, így is én tartom benne a lelket egyfolytában, hogy majd lesz valahogy, pedig én magam bízom benne a legkevésbé, hogy ennek jó vége lesz. Mert itt már nem csak a pénzről van szó, hanem arról, hogy mindez tönkretette a bizalmat közöttünk.
Egy kicsit megdöbbentő számomra, hogy a válaszolók nagy része szerint teljesen helyénvaló hogy a kérdező férje FOLYAMATOSAN hazudik a feleségének és a feleség a számító dög, amiért ezért megingott a bizalma. Akik így vélik ezek szerint szívesen élnének egy olyan emberrel, aki ugyan látványosan majd megszakad a munkában, hogy helyrehozza a hibáját, de közben adóságokat csinál amikről csak akkor vall, amikor lebukik.
Kérdező!
Ha szereted a férjedet mást nem tudsz tenni, megpróbálsz kitartani mellette és meggyőzni arról, hogy végre mondjon el mindent a tartozásokról és az egész helyzetről. Az adósságok sajnos közösek. Ha elváltok akkor a felét mindenképp a te nyakadba varrják még akkor is, ha te nem is tudtál róluk. Ha úgy látod, hogy a helyzet semmit sem javul, egyre több adósságra derül fény, akkor viszont gondolkodj el a váláson, mert egyébként soha nem fogtok ebből kimászni. Az, hogy már nem tudsz megbízni benne, teljesen érthető és sajnos félő, hogy a teljes bizalom már soha nem fog helyreállni. Tehát az egy dolog, hogy megbocsátod-e és ha igen, mennyi idő alatt a hazugságokat, de hogy valaha megbízol-e benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!