Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek jogosan haragudott...

Szerintetek jogosan haragudott meg a nővérem rám és a férjemre? Nem volt joga a férjemnek megmondani mit gondol az anyámról?

Figyelt kérdés
Érdekelne, ki hogy gondolja, ki mennyire sértődne meg. Anyám elég fura nő, nincs vele jó kapcsolatom, csak annyi amennyit a nővérem erőltet, meghív ebédelni, szülinapra, őt is. Így negyedévente egyszer találkozunk. Nem tudok megbékélni az életfelfogásával, nincs közös pont az életünkben, nem sokat tett értünk életünk során, otthagyott nagyszülőkre, ment a férfiak után, aztán hazajött sírva. Most hogy idősebb kicsit már más, de mostanra nekem csak annyit jelent mint egy szomszéd. És most is vannak még húzásai. Nemrég felvett hitelre pénzt, a testvére fizeti helyette. Ezt mikor megtudtuk kicsit hitetlenkedtünk, hogy ez a nő már nem lesz normális. Férjem is kifejtette a véleményét, nem használt csúnya szavakat, de úgy kijött belőle, hogy mit gondol anyám eddig életéről. Ezen a nővérem megsértődött.

2012. dec. 10. 14:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
megértem a nővéred (is). a legtöbb ember nem viseli el, ha az anyját szidják, még ha meg is érdemli az illető.
2012. dec. 10. 15:02
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
A gond, ha jól értem, hogy ő igyekszik ápolni a kapcsolatot, úgy van vele, hogy az anyja akármilyen is. Téged meg ez már nem érdekel. Én veled értek egyet. De ha a nővéred olyan amilyen zokon esik neki, hogy egy "idegen" beszól az anyjának.
2012. dec. 10. 15:02
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

Ha nálunk ez lenne a helyzet, akkor sem szeretném, ha a férjem egy szót is szólna az anyámról.

Független, hogy mit tett értem/értünk az élete során.

Ha számodra sem jelent semmit a saját anyád, csak egy szomszédot, akkor már ott meg kellett volna szakítanod vele a kapcsolatot, amikor a testvéred erőltette a találkozást/családi együttlétet.

Elmondtad volna nekik 1×, hogy miért nem vagy erre vevő, de csak TE! És nem a férjed (is).. és akkor ennyi.

A nővéreddel tartottad volna a kapcsolatot, de az anyádat kizártad volna az életedből!

Szerintem jogosan sértődött meg és el kellene gondolkoznotok a dolgokon. Főleg neked.

2012. dec. 10. 15:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Ige, ő mindig védi, és pont ezzel az "ő az anyánk" dumával jön. Nem nem esik zokon, ha rosszat mondanak rá, mert tényleg olyan. Ha másmilyen lenne védeném én is, de az igazat miért tagadni?
2012. dec. 10. 15:06
 5/15 A kérdező kommentje:

Én most végleg befejezem vele, eddig sem volt semmi értelme. Két értelmes szót nem váltottunk évek óta, csak ültünk egymással szemben. Valóban a nővérem kedvéért mentem bele, gondoltam egy évben 3-4 alkalmat kibírok. Sokat köszönhetek neki, ha ennyi volt a kérése, ettől boldog volt, hát teljesítettem. De tényleg nincs értelme.

Majd beszélek vele, a férjem is elnézést kért, mondta hogy nem akarta megbántani.

2012. dec. 10. 15:09
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
Férjednek semmi köze hozzá.
2012. dec. 10. 15:17
 7/15 A kérdező kommentje:
Oké, semmi köze hozzá - az egy dolog, hogy én megbeszélem vele, és az én életemet igazán érinti, így az övét is - de azt megértem, hogy nővérem szempontjából tényleg egy idegen aki leszólja az anyját. (bár én ezen sem sértődnék meg) Nem szokott róla véleményt nyilvánítani. Most is csak kibukott belőle. Amikor anyám testvére mondta hogy ő fizeti helyette, én ironikusan mosolyogta, mondtam hogy ilyen nincs a világon... Férjem meg kicsit kiakadt, hogy anyámnak mindig minden összejön, míg mi gürcölünk a két gyerekért. Egyébként a testvére is csak annyit mondott, hogy nem normális anyám, de mit csináljon. Szóval nem sértődött meg, de neki is fontos a vérségi kapcsolat
2012. dec. 10. 15:23
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem benneteket bántott ezzel, hogy hitelt vett fel. A férjedet meg pláne nem. A nővéreddel értek egyet. Ő lelkiismeretes és szeretne foglalkozni az édesanyjával, bármilyen is ő.

Ez arra utal a szememben, hogy nagyon jó ember.

Természetes, hogy rosszul esik neki.

Minden ember úgy van ezzel, hogy én mondhatok bármit a családomra, de más nem bánthatja!

Pláne akkor nem, ha őt nem érinti a dolog, márpedig itt a férjed, csak kívülről nézi az eseményeket és tulajdonképpen te is.

Ő az anyukád, aláírom , hogy nem volt mintaanya, de példát vehetnél a nővéredről. Ne érts félre, nem szeretnék pálcát törni feletted, téged is megértelek. De ő az anyukád, a családod.

Az én családomnak is rengeteg érdekes és rossz húzása volt. De sosem tudnék elfordulni így tőlük!

2012. dec. 10. 15:37
 9/15 Shaddark ***** válasza:

A férjednek igaza van, jogában áll véleményt alkotni, akár tetszik az akár nem másoknak.

A nővéred elfogadja olyannak, amilyen. Ez jó dolog.

Te még őrzöl magadban sértettséget, tüskéket. Ez viszont nem jó.

Fel kellene oldanod magadban ezeket, mert mindig, egész hátralévő életedben rosz döntéseket fog okozni neked. Amíg nem engeded el a sértettséget, nem fogadod el őt olyannak amilyen (Bár nekem is megvan a véleményem) addig ez további problémákat okozhat az életedben.

Akár tudat alatt is elő fog jönni és a helyes út helyett ez fog elterelni a döntéseidben. Gyermeknevelésben, életvitelben, sok helyen elő fog jönni amíg nem oldod fel és nem tanulod meg elfogadni őt.

Attól még nem kell szeretned, és nem kell egyetértened vele, csak próbáld meg az ő szemével látni a világot hogy megértsd és ezáltal elfogadd őt.

A magad érdekében. Ő majd mindig visszakapja azt a sorstól amit adott, ha elhagyott titeket akkor őt is mindig elfogják...

De ez nem a te feladatod hogy ítélkezz, - mégha nekem is nehezemre esne - a tied az elfogadás hogy ne mérgezhesse tovább az életed a sors amit adott neked gyermekként.

2012. dec. 10. 16:07
 10/15 anonim ***** válasza:
48%
Mondd meg a nővérednek, ha nem tetszik neki az, hogy mások véleményt mondanak róla, az anyukátokról vagy bármiről ,akkor költözzön a marsra.
2012. dec. 10. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!