Őszintén mondjátok el nekem: mégis mi a baj a háztartásbeliekkel?
Mindenhol azt olvasom, hogy a háztartásbeli nők ( mások szavával élve kitartott ) nem ér semmit. És most nem az olyan anyukákra gondolok, akiknek pici gyerekük van. Olyanokat hallani, hogy a kitartott nők része csak a pénzre hajt, meg biztos megöli a férjét, tönkremegy a házassága, stb.
Én is eltartott nő vagyok, számomra és a férjem számára is a régi családmodell az ideális, ahol a férfi dolgozik, a nő meg otthon van, és a gyerekekkel törődik. Hál istennek van rá módunk. Én egész életemben szuper anyu akartam lenni, aki 0-24-ben a gyerekei melett van, jelmezeket varr, isteni tortákat süt, és szinte soha nem fáradt, a férjével is jó a kapcsolata. Munka mellett ez nehéz lenne, így viszont minden energiámat a három lányomra fordíthatom.
Persze azt is megértem, ha valakit ez nem elégít ki, de miért olyan nehéz megérteni, hogy nem mindenkit érdekel a karrier? Mi a baj a htb nőkkel? Ártottunk nektek bármikor is?
Kérlek ne az életstílusomról akarjatok lebeszélni, meg ne osztogassatok tanácsokat, csak hogy miért nézitek le az eltartottakat. Úgy veszem észre, hogy a htb már szitokszó manapság. Ténykeg kíváncsi vagyok. Lécci, kultúrált válaszokat.
nem nézem le őket, nem irigykedek. örülök, hogy van munkám, azt csinálhatom, amit szeretek.
volt amikor épp itthon ültem. eleinte jó volt, h mindenre van időm, takarítani, lakást rendben tartani, kipihenten várni a páromat, de egy idő után ez marha unalmas.
ha a nagyszüleim és anyum példáját nézem, akkor igenis megvalósítható, hogy legyen meleg étel, tiszta lakás, és normális gyereknevelés.
sokkal jobban tisztelem a nagyszüleimet, anyámat azért mert egyedül felnevelt, sokat dolgozott, de mindig, mindegyiküknek volt ideje rám, nem lettem csavargó kulcsos gyerek.
egy idő után jobb is volt, h anyám nem ült a hátam mögött minden nap, nem mászott bele az életembe.
nem attól függ a gyereked jövője, személyisége, h mennyit dolgozol mellettük, hanem hogy foglalkozol-e velük eleget. a kulcs a jó idő-és energiabeosztásban van.
azokkal van a baj akik lenézik azokat akik másképp gondolják. ha te nem ilyen vagy,nincs baj veled :) 1.gyerek után én is azt éreztem semmi másra nem vágyom. suvickolta,sütöttem főztem. jött a 2. gyerek. már rendeltem a kaját,pedig időben belefért volna. itt a 3. imádom mindegyikőjüket de töröm a fejem h mit tanuljak,h itthonról dolgozzak. vagyis htb maradnék,de csinálni is akarok valamit mellette mert "csak" ez nem elégit már ki.
van aki szemében meg én vagyok rossz h akkor minek 3 gyerek.
sztem ha téged ez az állapot 100%-ig kielégit,ne foglakozz senki véleményével
kedves "gyerek" én itthon vagyok 2 hóssal,ettől függetlenül 5ig vannak oviban a nyagok és napközisek is lesznek. miért? mert érdemben többet ad az ovi. gyerektársaság,programok,különórák. suli dettó ez lesz.nekem itthon közben jut idő mindenre. a 2 nagy is megkapta a külön kis idejét,2 éves korukig napközben csak velük foglalkoztam. ez a picinek is jár.
miért rossz a napközi? megirják a leckét,tanulnak,szintén akkor van különóra-legalábbis a leendő sulijukban igy lesz-mikor hazaérnek csak a játék marad
én olyan htb-s vagyok aki úgy rakja össze a napot,h mindenkinek legyen minden:külön és közös foglalkozás,gyerektársaság,jusson idő magamra,háztartásra és legfőképpen egymásra a férjemmel
barátnőm 5 évig volt htb,mielőtt elváltak. most házasodott újra,1 percet se dolgozott,új férje 2 gyerekes-neki is van 2-htb marad. oriási ház,3 autó,bejárónő. mégsem melózik. miéet is tenné? rendezi a 4 gyereket,támogatja férjeét, szépitgeti magát. semmi rossz nincs ebben,de sokak szemében egy ingyenélő lotyó.pedig 4 gyerekről gondoskodik és hátország a párjának-aki orvos
aki irigy az a pénzre az,h bezzeg neki nincs ilyen pénzes pasija
ne törődj senkivel!!! én is úgy gondolom h egy házasságban a nő legfontosabb feladat h hátországa legyen a férjének és a gyerekeinek.
"Én is, öcsém is felnőttek vagyunk, mégis szükség van anyára, hogy reggel reggelit csináljon, amikor hazajövünk az egyetemről friss kaja van, rend van"
Azért a hátsódat kitudod törölni egyedül vagy ahhoz is anyuci segítsége kell? Ezért mondom, hogy azokban a családokban ahol az anya mindent megcsinál életképtelen emberek nevelődnek.
Emberek, mi ez a nagy veszekedés? Komolyan most ennek mi értelme van? A kérdező oda is írta, hogy kulturált válaszokat, csak feltett egy kérdést, amiben kíváncsi volt mások véleményére. Erre mi van, mindenki elkezdi egymást támadni és szitkozódni. A dolgozók a htb-eket, a htb-ek a dolgozókat, végül már mindenki mindenkit.
Hát gratulálok a kulturált válaszokhoz, hölgyeim!
Én is htb vagyok még, mert eddig nem találtam munkát. De megmondom őszintén semmi kedvem elmenni gürizni napi 12 órákat, 70 ezerért, akkor inkább itthon vagyok, megcsinálom a dolgom, mindennap főzök, tisztaság van, mosok, rendet rakok, ellátom az állatokat, és jut egy kis időm barátnőzni is, és magamra is! Amikor a kislányom, és a férjem hazajönnek, akkor már nem kell ezekkel a dolgokkal foglalkozni, hanem tudunk nyugodtan beszélgetni, játszani, tv-zni..stb. Arról nem is beszélve, ha dolgoznék, akkor nem lenne időm ezekre hétköznap. Hétvégén kellene megfőzni 3-4 féle ételt a hétre, akkor kellene takarítani, mosni, és még egy percet nem pihentem, a családommal nem voltam semmit, közös programról ne is álmodjunk, frissen sült kenyérről meg főleg ne.. Köszi, én maradok háztartásbeli!
Egyébként a férjem nem is akarja, hogy dolgozzam, inkább itthon kreatívkodjak, készítsek ezt-azt, amit el lehet adni.. és ezt még szeretném is csinálni!
Nem tudom mi lehet a bajuk más nőknek velünk, egyszerűen meg kellene érteni, hogy minket nem mozgat a karrier építés, a főnökösködés..stb. Nem vagyunk egyformák! Én például anyáskodó (Rák) típus vagyok, szeretem kényeztetni a családom egy-egy sütivel, palacsintával, pudinggal, kenyeret sütök..stb.
Számomra szimpatikusabb ez, mint az ultramodern karrierista élet! Igenis azt gondolom, hogy a férfi dolga előteremteni a pénzt a családjának, a nőnek meg, hogy biztosítsa a családjának a nyugodt, tiszta, meleg otthont, finom ételt, szeretetet, a biztos pontot! Bocsánat, ez van! :) Én büszkén vállalom! :)
26N
"őszintén semmi kedvem elmenni gürizni napi 12 órákat, 70 ezerért"
Én ezt teszem fősulis végzettséggel. Platty neki, ez ma Magyarország.
Sajnos, vagy nem sajnos sokszor muszáj a nőnek is dolgozni, mert 1 keresetből nem futná mindenre.
Pedig mi is tanult emberek vagyunk.
"én is úgy gondolom h egy házasságban a nő legfontosabb feladat h hátországa legyen a férjének és a gyerekeinek."
Tehát a nő legfontosabb dolga, hogy kiegészítő legyen. Nem jó semmire, csak arra, hogy ellásson olyan dolgokat, amit mindenki tud, csak senki nem akar. Gyönyörű élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!