A véleményetekre volnék kiváncsi?! Én vagyok a hülye vajon?
30 éves nő vagyok,van egy párom(nem vagyunk házasok)már 10 éve(ő 35 éves)és van 2.5 éves közös kislányunk.
Nem vagyok féltékeny típus,viszont a megérzéseim általában elég jók.
A történet kb.1 hónapja kezdődött(legalábbis részemről).Szóval vett a párom magának egy másik telót.Én is megnézegettem és közben a híváslistáján találtam 2 számot(az egyik egy nő nevével,a másik a munkaköre nevével,mindkét szám a csajé).Megkéárdeztem normálisan a páromtól,hogy ki ő.Ő mondta,hogy egy kolléganője,ott dolgozik ő is másik munkakörben és szoktak dumálgatni,együtt kávéznak,cigiznek.Ezután nem is foglalkoztam a dologgal,én többnyire férfiakkal dolgozom és én is szoktam beszélgetni velük.Semmi nincs ebben.
Aztán 2 hete este hívott a párom,hogy később jön haza,mert az elmaradt gyűlést most tartják meg(péntek este 6-kor).Kicsit gyanús volt,de nem foglalkoztam vele.Fél 8 körül ért haza,nagyjából elmesélte,hogy mi volt.
Másnap megnéztem a telóját,előző este 18.12-kor hívta a csajt,rákérdeztem...balfék volt a kollégája ő kérdezte meg amit nem tudott a kolléga.
Na..innentől jönnek a megérzések.Kérdeztem a csajról,elmesélte,hogy van párja aki néha megveri és ő csak sajnálja,van egy kislánya is a csajnak.Ja és csak nappalos műszakban dolgozik.Jól összevesztünk,mert szerinte én vagyok a hülye,beképzelek dolgokat...
Néha már kezdem elhinni,hogy tényleg kezdek megbolondulni.De ti mit gondolnátok az én helyemben?Amikor hívogatja néha este(a telójából látom),ha rákérdezek letagadja úgyis,hogy tisztában van vele hogy láttam a híváslistát;hogy a csaj ajándékokat vesz a kislányunknak(apróságokat);hogy a gyűlés időpontjában a csaj otthon volt és van délutános abban a munkakörben,mégis őt kellett felhívnia;...
Nem tudom mit gondoljak...A párom tisztában van vele,ha félre lép akkor hétvégi apuka lesz.Azt mondja semmiért nem kockáztatná azt hogy nem láthatja a lányunkat.Tudom,hogy imádja,de ennek ellenére nem bírom kitörölni a fejemből ezt a dolgot.Mit tegyek?Lassan beleőrülök ebbe a helyzetbe!!!Nem akarom állandóan ezzel piszkálni,de nagyon fáj!Csak nekem is vannak barátaim,férfiak is,de nem hívogatom őket,nem veszek ajándékot a gyerekeiknek,stb....
Véleményeket kérnék légyszíves!!!
Hát, szerintem a párodnak ha ártatlan elég idegesítő és frusztráló lehet ez a féltékenység.
Tégy gyorsan pontot a végére. Telefon is van a világon, felhívhatod valamelyik kollégáját pl. "gyűlésen", mondván hogy az övé (párodé) ki van kapcsolva, ha tényleg ott vannak odaadja neki, ha nem akkor azt se fogja érteni mit szeretnél, de ez legyen az ő problémája :)
Sokféle módon megbizonyosadhatsz felőle, kérdés valóban szeretnéd-e tudni.
A hölggyel is összejöhetsz egy beszélgetésre, nekem is volt már hogy a párom beült a kollegina kocsijába és elbeszélgetett vele, - ő hoz-visz munkába és meg akart bizonyosodni. Örültem hogy így aggódik értem, a kolleginánál is nagyobb respectem lett, ő megnyugodott engem meg miért zavarna? Nem én küzdök a zöld szörnnyel...
Testbeszéd könyveket is tanulmányozhatsz pl. tv nézés
helyett - ezekben az élet sok más egyébb területén is felhasználható tudás van.
Ha megkérded merre járt, - pl. elmondja a napját akkor mondasd el vele visszafelé is, - aki kitalál akkor egy hazugságot az visszafelé már nem tudja elmondani...
A lesütött szem szégyent jelez, aki hazudik az legtöbbször a szemedet figyeli mert meg akar bizonyosodni hisznek-e neki...
Ám ez a párja veri dolog tényleg veszélyes lehet, a nő nyilván kész lenne egy normibb pasira váltani, szerintem se kezdjetek el barátkozni vele szorosabban.
Szerintem a férjedben felébredt a "védelmező ösztön". Nem feltétlen a szex vagy egyebek miatt akar a nővel lenni, hanem ott a szerencsétlen a gyerekével, rossz kapcsolatban, a nő neki sírja el a bánatát, és ott van ő, a Férfi, akinek a széles vállára lehet tenni a gondokat.
A nőci talán még nem akar tőle semmi komolyat, tényleg ártatlan barátság ez most, de ki tudja, hová fajul?! Egy megalázott nő könnyedén beleszeret a "megmentőjébe".
Hozd fel te, hogy ismerkedjenek össze a kislányok, fel is hívhatod, hogy megköszönd az ajándékokat, próbálj vele találkozni. Amíg személyesen nem látod őket, a viselkedésüket, addig marad az őrület.
Ezt nem feltétlenül látom gyanús helyzetnek. Inkább lehet belőle önbeteljesítő jóslat.
Egyszer engem is elkezdett nyaggatni a férjem egy jóképű kolléga miatt, teljesen alaptalanul. Mivel már a feltételezés is sértő volt, a harmadik gyanusító kérdésre már én is eléggé agresszíven reagáltam.
Végül azzal tettem pontot a dolog végére, hogy eszem ágában nincs más pasival kezdeni, de ha ilyen háborús légkör lesz itthon, megfontolom. Ez ébresztette rá, hogy feleslegesen b...gat és éppen ő idézheti elő azt, ami addig nem fordult elő.
11-es!Éppen csütörtökön volt rá példa,hogy nem ott volt ahol mondta.Én még dolgoztam,gyerek anyáméknál volt és felhívtam(nem ellenőrzési célból),közben megkérdeztem,hogy mit csinál.Azt mondta sétál...este már az anyjáéknál volt,aztán másnap anyósom mondta,hogy várta,de nem volt ott náluk.Kérdőre vontam és azt mondta beült a kocsmába sörözni.Nem szokott és én nem is bírom az ivászatot.1-2 sör ok,de kocsmázni nem engedem(kivéve a haverjaival,de ritkán mennek).Azt mondta azért nem mondta el,mert tudta,hogy nem tetszik majd,hogy beült a kocsmába...
Azt hiszem igazatok van,fel kell hívnom a csajt.De nem gáz,hogy már 1 hete kapta a lányom az ajándékot és most akarom megköszönni?
Amúgy kérdeztem a páromat,hogy mondta-e a csajnak,hogy féltékeny vagyok.Azt mondta,hogy igen és kiröhögött...Merthogy állítólag nincs okom rá,mert annyira ki van ábrándulva a férfiakból a párja viselkedése miatt,hogy neki nem kell egysem.
Csak akkor nem értem ezeket a hívásokat,meg a tagadásokat a párom részéről.Tudja,hogy azt utálom a legjobban,ha bohócnak néznek...!!!!
"Szia, először is hadd kérjek elnézést, hogy ilyen csúszással tudtalak csak elérni, de sok dolgom/munkám volt. Szeretném nagyon megköszönni az ajándékot, nagyon kedves tőled."
Aztán lehet folytatni barátságos hangnemben. A rátámadós verziót egyáltalán nem javasolnám, mert olyankor mindenki átkapcsol védekezőbe, ha kicsit hevesebb vérmérsékletű, akkor vissza is támadhat, mert fenyegetve érzi magát - akkor is, ha alaptalan a vádaskodás.
Az, hogy szereted a párod és aggódsz érte természetes.
Szerintem hiba lenne jópofizni vele, azzal foglalkozni vajon ő mit gondol rólad. Az az ő dolga, te a magadéval törődj. Határozottan és egyenesen kérdezz rá, a "tapogatózó" magatartásnál le se tudod venni hogy hazudnak-e mert ideje és alkalma is van felkészülni hogy hazudjon ha úgy van.
Ne is keress ürügyet se rá, csak keresd fel váratlanul és beszélj vele. Őszintén, sallangok és udvariassági körök nélkül. Ne szégyeld azt aki vagy, - természetes hogy aggódsz ilyen élethelyzetben. Ha ő is hasonlóan őszinte lesz akkor vagy megnyugszol, vagy kiderül mert látni fogod rajta. De csak akkor ha elég erős leszel hozzá, a sok bemelegítő kör elveszi a meglepetést, időt ad kitalálni bármit.
Még valami.
Ez ha nincs még fejben "megírt" sztorija valakinek akkor segíthet.:
vagy
Ájáj, jól a megérzéseid és sajnos tények is alátámasztják, hülye pixcsa biztosan nem lehetsz, ezt nem mondják majd rád. Hívd fel a nőt és beszélgess vele...finoman, nőcisen, megköszönöd az ajándékot és eszélgetsz vele a gyerekekről, aztán majd köpni fog, sőt addig is elmennék hogy elhívjam egy kávéra, én tuti szeretnék a szemébe nézni, ha van valami, akkor biztosan észreveszed.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!