Akkor most önző volnék? Csak ezért?
Nos, hát 17 vagyok, lány.
Olyan szegények vagyunk, mint a templom egere. A kaja itthon általában vajaskenyér, meg mindent bele leves.
Éés mivel ez így van, ruhákat sem nagyon tudnak nekem venni, ilyen kütyükről meg nem is álmodok. A gépem is hatszáz éves.
Épp ezért nyáron dolgozni kezdtem. Kemény fizikai meló, de legalább pénzt kapok érte és barnulok. :)
Nos, viszont a család kb elvárja, hogy adjam oda a pénzt. Ezzel semmi baj, mert szívesen megveszem a kenyeret, meg a vajat, meg szalámit, ha az van, de azért az egészet nem fogom erre költeni, hiszen ha már én dolgozok érte, csak megérdemlem, hogy megvehessem magamnak azt a nadrágot, cípőt amit szeretnék nem? Vagy ezért tényleg önző vagyok?
Nem vagy önző!
Teljesen igazad van! Haza is költesz, magadra is, ez így igazságos!
ha már ők nem tudnak eltartani, megvenni, amit kell, akkor legalább te hadd vedd meg magadnak, hiszen keményen megdolgozol érte.
Szüleid dolgoznak??? Mert a templom egere azt sejteti, hogy nem.
Nekem van egy szaktársam(egyetemen), ők is nagyon szegények, van vagy 4 testvére nevezzük Zitának, ezt a szaktársam.Zita állami tagozaton tanul, ösztöndíjas (pedig ezen a szakon nem könnyű annak lenni), szociális támogatásokat kap(legalább 3 félét, és minden pénzét a családjának adja, az utolsó forintig. Szerintem ez nagyon becsülendő. Nem tudom miért vagytok ennyire szegények, elképzelhető hogy csak az egyik szülőd dolgozik, vagy egyik sem. De szép dolog lenne tőled ha az összes keresett pénzt a családodra költenéd. pl. mást is ehetnétek, vagy vehetnél ruhákat magadnak és a testvéreidnek ilyesmi.
Így is szép tőled hogy részben segítesz a családodon is, és persze érthető hogyha nagyrészt megtartod magadnak. De ha pl. a szüleid is így csinálnának akkor neked sem lenne még ennyi mindened sem. Nem vagy önző, ezzel nem azt mondom, csak hogy gondolkodj el ezen is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!