Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?
Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.
Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)
Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)
Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?
Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??
Nem értem. Miért kérdés az, ha majd egyszer férjhez megy a lány gyerek.
Nem kötelező felvenni a férj nevét. A férj is felveheti a feleségét, vagy mindenki megtartja a sajátját.
Nekem is nagyon ritka nevem van, és biztos, hogy meg fogom tartani, és kötőjeles verziót sem fogok felvenni, anélkül is elég hosszú.
"Talán 5-en élünk ezzel a névvel a világon."
vagy 15-en vagy 20-an vagy még többen csak nem ismersz mindenkit :))
Nos, ha meg így áll, hogy a tied nemesi név, akkor én csak azt adnám a gyereknek. nem vennék el a hangzásából azzal, hogy mellé rakok egy átlag nevet. Sőt, még a saját ritka nevemet sem raknám mellé. Nem is érte a férjedet egyáltalán miért akarja a sajátjával elrondítani a tiedet.
34/N
"ferfihang.hu? Antifeminista férfimagazin... Ez kemény :) Na igen, valahol bandázni kell azoknak is, akiknek soha nem sikerül becsajozni, és ezért össze kell gyűlni valahol, hogy közösen utáljátok a nőket :) Hajrá!"
Fáj az igazság ugye? Ennek semmi köze a gyűlölethez. A gyűlölet a feminizmus és a liberalizmus aki mindenkit véd kivéve a heteroszexuális férfiakat. De mindegy nem állok le olyanokkal vitázni aki csak fröcsögni tudnak és képtelenek racionálisan gondolkozni. Ezért is nevetséges a feminizmus.
szerintem ezzel a mondatoddal mindent elmondtál:
"Fáj az igazság ugye? Ennek semmi köze a gyűlölethez. A gyűlölet a feminizmus"
szóval a feminizmus szemszögéből gyűlölet, a sovinizmuséból meg igazság??? kicsit érdekes, nem gondolod? ellent mondasz magadnak
(nem akartam ebbe a vitába beleszólni, de olyan nagy orbitális baromságot írtál, hogy muszáj volt...)
Tényleg orbitális baromság amit írt a férfihangos.
De nekem tetszik, h ennyire be van tojva..
"mindenkit véd kivéve a heteroférfiakat"
Az 'erősebbik nem', ugye?
És még szerintük kell az ő nevüket adni! ....a 'nagy' védelmezők... Meg szerintük a nők a sebezhetőbbek...
Kedves Kérdező, tudom javasolni, h még Te is változtasd is vissza a neved a leánykorira, már a férjed nevét is felesleges volt felvenni. A visszaváltoztatást illeték ellenében megcsinálja az anyakönyvvezető, nem kell hozzá a férjed sem.
Amellett pedig mindenképp tarts ki, hogy a gyerek a Te nevedet vigye tovább, és még csak ne is kötőjeles formában.
Én meg feminista leszek, most, hogy így láttam, hogy ez milyen hatással van egyes férfiakra :)
Ahol vagyok, ide nincs is messze Svédország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!