Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkora kérés, hogy a gyerek...

Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?

Figyelt kérdés

Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.

Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)

Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)

Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?

Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??

2012. dec. 2. 00:30
 81/115 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem. Miért kérdés az, ha majd egyszer férjhez megy a lány gyerek.

Nem kötelező felvenni a férj nevét. A férj is felveheti a feleségét, vagy mindenki megtartja a sajátját.

Nekem is nagyon ritka nevem van, és biztos, hogy meg fogom tartani, és kötőjeles verziót sem fogok felvenni, anélkül is elég hosszú.

2012. dec. 4. 06:01
 82/115 anonim ***** válasza:
46%
Mikor férjhez mentem megtartottam a saját nevem. Nem kötőjellel a férjemével együtt,hanem szimplán a sajátom. Mondtam az akkor leendő férjemnek,hogy leéltem ennyi időt a nevemmel,ez az én nevem,nem szeretném megváltoztatni,sem felvenni az övét. Nem hiszem,hogy ez bármit is jelentene. Nem ettől fogjuk szeretni egymást és nem ettől tartozunk össze. Sokan megkérdezték akkoriban,hogy de igy honnan tudják,hogy férjnél vagy? Nem azért mentem férjhez,hogy mindenki tudja,hogy kellettem valakinek. A kislányunk a férjem nevét kapta. Ez nem volt kérdés. Születése előtt felvetettem,hogy kapja mindkettőnk nevét,mert az én nevem még a kérdezőnél is ritkább. Talán 5-en élünk ezzel a névvel a világon. Ráadásul senki nem viszi tovább. Férjem nem akarta, számomra meg nem volt akkora jelentősége,hogy meggyőzzem.
2012. dec. 4. 07:58
 83/115 anonim ***** válasza:
22%
olyan makacs vagy mint egy öszvér. remélem az én feleségem nem áll elő ilyenekkel mert helyben otthagyom.
2012. dec. 4. 11:28
 84/115 anonim ***** válasza:
22%

"Talán 5-en élünk ezzel a névvel a világon."

vagy 15-en vagy 20-an vagy még többen csak nem ismersz mindenkit :))

2012. dec. 4. 11:41
 85/115 anonim ***** válasza:
61%

Nos, ha meg így áll, hogy a tied nemesi név, akkor én csak azt adnám a gyereknek. nem vennék el a hangzásából azzal, hogy mellé rakok egy átlag nevet. Sőt, még a saját ritka nevemet sem raknám mellé. Nem is érte a férjedet egyáltalán miért akarja a sajátjával elrondítani a tiedet.

34/N

2012. dec. 4. 12:39
 86/115 anonim ***** válasza:
63%
Én azt mondtam neki, hogy majd, ha ő nyomja ki a szülőszobán akkor meg beszéljük, hogy csak az ő nevét viselje vagy sem.
2012. dec. 4. 15:21
 87/115 anonim ***** válasza:
20%

"ferfihang.hu? Antifeminista férfimagazin... Ez kemény :) Na igen, valahol bandázni kell azoknak is, akiknek soha nem sikerül becsajozni, és ezért össze kell gyűlni valahol, hogy közösen utáljátok a nőket :) Hajrá!"

Fáj az igazság ugye? Ennek semmi köze a gyűlölethez. A gyűlölet a feminizmus és a liberalizmus aki mindenkit véd kivéve a heteroszexuális férfiakat. De mindegy nem állok le olyanokkal vitázni aki csak fröcsögni tudnak és képtelenek racionálisan gondolkozni. Ezért is nevetséges a feminizmus.

2012. dec. 4. 16:26
 88/115 A kérdező kommentje:

szerintem ezzel a mondatoddal mindent elmondtál:

"Fáj az igazság ugye? Ennek semmi köze a gyűlölethez. A gyűlölet a feminizmus"

szóval a feminizmus szemszögéből gyűlölet, a sovinizmuséból meg igazság??? kicsit érdekes, nem gondolod? ellent mondasz magadnak

(nem akartam ebbe a vitába beleszólni, de olyan nagy orbitális baromságot írtál, hogy muszáj volt...)

2012. dec. 4. 17:02
 89/115 anonim ***** válasza:
72%

Tényleg orbitális baromság amit írt a férfihangos.

De nekem tetszik, h ennyire be van tojva..

"mindenkit véd kivéve a heteroférfiakat"

Az 'erősebbik nem', ugye?

És még szerintük kell az ő nevüket adni! ....a 'nagy' védelmezők... Meg szerintük a nők a sebezhetőbbek...

Kedves Kérdező, tudom javasolni, h még Te is változtasd is vissza a neved a leánykorira, már a férjed nevét is felesleges volt felvenni. A visszaváltoztatást illeték ellenében megcsinálja az anyakönyvvezető, nem kell hozzá a férjed sem.

Amellett pedig mindenképp tarts ki, hogy a gyerek a Te nevedet vigye tovább, és még csak ne is kötőjeles formában.

Én meg feminista leszek, most, hogy így láttam, hogy ez milyen hatással van egyes férfiakra :)

Ahol vagyok, ide nincs is messze Svédország.

2012. dec. 4. 17:20
 90/115 anonim ***** válasza:
17%
Ha az apa neve nem kell, az ondója se kelljen!
2012. dec. 4. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!