Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?
Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.
Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)
Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)
Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?
Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??
110 voltam. Még egy: szerintem neked egészen más problémád van, mint holmi anyakönyvezés. Ez csak ürügy. Elmondhatnám szaknyelven is, de egyszerűbb mindennapi módon fogalmazni: ki a nagyobb kutya a csárdában. Akaratháború.
Szegény - még meg sem született - gyereked... :(((
08:42, szerintem pedig igenis vannak olyan dolgok, amiken fölösleges előre rágódni. Még nem terhes a kérdező, nincs élő magzat, aki nevén veszekedni, harcolni kéne.
Most még mindkét fél csak az elvein lovagol, de majd ha "élesben" megy a dolog, más lesz és képesek lesznek dönteni. Ha már ott tart a kérdező, hogy a gyerekvállalást tervezgetik, akkor biztos nem lehet olyan borzasztó a kapcsolatuk, hogy emiatt a névmizéria miatt váljanak szét.
Ha a ki a nagyobb kutya elve mukodne, akkor o az ovet, en az enyemet akarnam. De mivel en mindkettot adnam, igy ez as elv mar itt megbukott
Amugy en is ugy vagyok vele, ahogy egy valaszolo irta: addig nem lesz gyerek, mig meg nem egyezunk (persze ha teherbeesnek, elvetetni nem fogom!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!