Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkora kérés, hogy a gyerek...

Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?

Figyelt kérdés

Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.

Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)

Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)

Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?

Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??

2012. dec. 2. 00:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 anonim ***** válasza:
58%
Ha a no neve nem kell, akkor a mehe se kelljen..
2012. dec. 4. 17:33
 92/115 anonim ***** válasza:
66%
Se a petéje, sem a mellei, sem az anyateje, sem a gondoskodása, sem a házimunka, amit elvégez, sem a főztje stb stb...
2012. dec. 4. 17:49
 93/115 anonim ***** válasza:
8%
Felesleges ebbe a gyerekes vitába belemenni. Mindkét nemnek megvan a maga feladata. A nőké minél több gyerek felnevelése a család és a nemzet számára és a férfiaké a megfelelő körülmények megteremtése. Lehet hogy ez ma másképp van meg is van az eredménye a családok szétrombolása és a súlyos népességfogyás. Ilyen ostoba gyerekes eszmék mint a feminizmus már rég kimentek a divatból az egyenlőség már rég megvalósult aki ma feminista az nem a nőkért hanem a férfiak ellen dolgozik. Ráadásul a nők többsége nem végez komoly fizikai munkát legfeljebb az irodában csücsül ahol a papírmunkát intézi. Olyan nagy dolog elvégezni azt a 1-2 órás házimunkát?
2012. dec. 4. 19:30
 94/115 anonim ***** válasza:
75%
A szintén irodában csücsülő férfiak ugyanúgy nem csinálnak semmit otthon, ráadásul azért ott is el lehet fáradni. Még az egész nap fizikai munkát végző férfi is el tud mosogatni vagy be tud dobálni egy mosást. Miért kéne nekem megcsinálnom mindent, csak azért mert én vagyok a nő, ha ugyanakkor érek haza, mint a férjem? Ha te azt gondolod, hogy így is a nő dolga lenne a házimunka, akkor az nem antifeminizmus, hanem hímsovinizmus, csak ugye azt nem tudnád ilyen lelkesen hangoztatni...
2012. dec. 4. 20:38
 95/115 anonim ***** válasza:
60%
#98-as agyamentnek, akinek valszeg csak egy érettségije van, de akkor már túlértékeltem: [link]
2012. dec. 5. 04:54
 96/115 anonim ***** válasza:
65%
Eletforma.hu.. Megbízható forrás.. :D
2012. dec. 5. 07:42
 97/115 anonim ***** válasza:
35%

Bocs, de nem mindegy?

Iskolában dolgozom, van körülöttem 400 gyerek.

Hidd el a különleges név sokszor hátrány is, pláne ha problémásabb a gyerkőc. Na akkor aztán az a különleges név egyből gúnynévvé alakul át, amit ugye a Szabó/Kovács/Nagy gyerekekről nem mondható el.

A sima vzetéknevű gyerekek pedig pontosan ugyanolyan öntudattal rendelkeznek, mint a kötőjeles míves vezetéknevűek.

Szerintem csak akkor érdemes toldozgatni a nevet, ha az apa neve, valami rossz asszociációt tartogat (pl. Bugyi, Bajos)

2013. jan. 16. 14:48
 98/115 anonim ***** válasza:
76%
Meg lehet változtatni, mindkét szülő engedélye kell, 10000 Ft az illeték és 2000 Ft a születési anyakönyvi kivonat. Azt, hogy hogy vedd rá, neked kéne tudni, te ismered. 25N
2013. jan. 16. 19:04
 99/115 A kérdező kommentje:

Meg nincs baba

Egy elozonek: hol irtam en olyat, hogy nem kell az apja neve?????

2013. jan. 16. 19:45
 100/115 anonim ***** válasza:
12%

Tényleg élvezetes 20 kilométeren át írni a nevet.. FŐleg amikor a 40 lapot kell aláírni.

Számíts arra hogy a gyerek úgyis csak 2-t fog használni.. A könnyebbiket.

Aztán majd ha nagyobb lesz, a másik nevével fogják "csúfolni". Mondjuk azt keresztnévvel szokták...

Kötőjeles meg szerintem hülyeség.. Akkor inkább legyen külön.

Persze, nevet lehet változtatni.

Tehát ha Megszentségteleníthetetlen-Kovács Pista lesz, tuti csak a Kovács Pistát fogja használni.

De szerintem a kötőjel tökéletesen felesleges. De lehet hogy nyelvtanilag kötelező, nem tudom.

2013. jan. 16. 21:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!