Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?
Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.
Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)
Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)
Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?
Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??
Miért hiszik a mai nők, hogy nekik több joguk van a gyerekhez, azért mert ők hordják ki és szülik meg? Az apa nélkül nem szülhetnének gyereket!
Ez a név-dolog csak egy sznob hülyeség!
Azért akarod a te neved, mert különleges és azt akarod, hogy a gyereked vigye tovább a nevedet.
Ha lányod lesz, akkor ős ragaszkodni fog ahhoz, hogy a te nevedet válassza majd, ha férjhez megy?
A kettős vezeték nevet nagyon fogja utálni. Az iskolában, ha hivatalos dolgokat kell aláírni stb.
A férjed gondolkodik normálisan, nem te.
Nekem gyakori a nevem, ami néha zavaró (mert nem találnak meg), de néha előnye is van (szintén azért, mert nem találnak meg).
A kötőjeles verzió szerintem jó. Nade, ha mindenki követné ezt a szokást, akkor az unokának már négy vezetékneve lenne, a dédunokának meg 8, erre is gondolni kell.
Én is felhoztam a kötőjeles megoldást a páromnak (nem vagyunk még házasok) mielőtt mentünk az apasági nyilatkozatot csinátatni. Nem akart róla hallani sem. Végül is igaza volt. Nekem 3 nevem van, és utálom. A kicsi csak az ő vezetéknevét kapta. Nem bánom. Rövid, szép neve lett, pedig mint a 2 gyakori. (együtt még nem találtam meg őket) Semmivel nem lett kevesebb részben az enyém a kislány, mint az övé. Nem nagyon számít hogy hívják, az enyém és imádom. Hiába nem viseli a nevem mindig az én kislányom marad, és én az ő anyukája. :) És amúgy is mindenhol azt fogják kérdezni, hogy: anyja neve? :) :)
23éves, 3.5 hónapja anyuka :) :)
Ha a nevetek alapból kötöjeles akkor nyugodtan a gyerek neve is lehet kötöjeles.
Szerintem még jó is.
Fogod magad bemész az anyakönyvezö hivatalba.Beszélsz az illetövel nem a a név lett adva amit kértél.
Meglátod mit mond az anyakönyvezö...
Ha engedik írasd át azonnal.Ha nem beszélj a férjeddel és kösd te is az ebet!!!
Legyél kitartó!!!
Mi ez az elmebaj, hogy csak azért nem lehet valamit, mert "nem szokás"? Meg hogy a nők a hülyék, hogy valamit meg akarnak változtatni, ami HAGYOMÁNY? Te jó ég, hát egyeseknek kár volt megtanulni két lábon járni és lejönni a fáról, hiszen minek változtatni? És hol látott itt bárki olyat, hogy valaki azt hinné, hogy neki nőként TÖBB joga van a gyerekhez? Csak mert azt szeretné, hogy az ő vezetékneve IS ott legyen? Mitől féltek, kedves férfiak?
Azt mondjátok, nem attól lesz az anyja gyereke is a gyerek, hogy ott a vezetékneve. De akkor miért is ilyen kardinális kérdés a név? Ha az anya szeretne valamit, akkor nem számít annyit a név, de ha a ti nevetekről van szó, akkor máris hatalmas büszkeségi kérdést csináltok belőle. Komolyan ennyire fájna az apukáknak, ha a kedves feleségük neve (akit elvileg szeretnek) is helyet kapna a közös gyerekük nevében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!