Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkora kérés, hogy a gyerek...

Akkora kérés, hogy a gyerek viselje az én nevem is? Férfiak, komoly gond?

Figyelt kérdés

Nos, én vagyok a feleség. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét. Neki igen hagyományos neve van, mint a Kovács vagy a Szabó, nekem meg különleges, kb. egy tucat van belőle az országban.

Szeretném a majdani gyerekünknek is kötőjellel, mindkettőnk vezetéknevét adni. Mikor be kellett diktálni az anyakönyvvezetőnél, akkor simán csak az ő vezetéknevét írták be, mert ő nem akarja ezt a két vezetéknevest, mert hogy nem szokás. Én viszont nagyon is szeretném. Meg lehet ezt utólag változtatni? (már azt az elhatározást, amit az anyakönyvvezető beírt)

Hogy tudom a férjemet rávenni erre?? Szerintem a gyereknek sem mindegy, hogy ő lesz a 12.000dik Kovács vagy Szabó... (bocs attól, akinek ilyen neve van, nem lenézésből vagy bántásból írom)

Nekem ez nagyon fontos. Hogy tudnám ezt megértetni vele? Hisz a gyerek is közös, miért ne viselhetné az én nevemet is?

Vagy ez akkora nagy kérés, férfiak??

2012. dec. 2. 00:30
 71/115 anonim ***** válasza:
38%

Egyszer már megkérdeztem, de felteszem újra a kérdést, mert csak egy választ kaptam:

Ha a gyerek kötőjelesen megkapja mindkét szülő nevét, és majd férjhez megy... kinek a nevét passzolja le? Az apáét, vagy az anyáét? Vagy a férjéét ne vegye fel? Mi alapján döntsön?

Mert ismerjük el, bárhogyan is dönt, aki kimarad, az igenis meg fog sértődni. Egy fiatal lány hogy magyarázza el az anyjának?

le lehet megint pontozni, de aki megteszi, erre az egyszerű kérdésre válaszoljon már legyen szíves!

2012. dec. 3. 07:11
 72/115 anonim ***** válasza:
20%
Végül is, kicsit se hangzik nevetségesen a Kovács-Batthyányi, Szabó-Andrássy, vagy épp a Kovács-Kossuth nev. A lány majd férjhez megy, es lehet akar Lakatosne Kovács-Kossuth Dzsesszika Szamantha is.
2012. dec. 3. 07:34
 73/115 anonim ***** válasza:
17%
Mi a neved?
2012. dec. 3. 07:34
 74/115 anonim ***** válasza:
85%

72-esnek:

Nekem két alternatívám is van arra, amit kérdezel.

Kötőjelesen viselem mindkét szülőm nevét, és hogy ne egyiket, vagy másikat adjam le férjhez menéskor, leteszem mindkettőt és felveszem a férjem családnevét. Így nem a szülői vezetéknevek közül választok, hanem a férjemét.

A másik, hogy egyiket sem adom le, hanem imádom a nevem és megtartom, mert az vagyok én. Nem tudom miért csak én vehetném fel nőként a férjem nevét. Nekem tökéletes a lánykori nevem, nem kell nekem új név. Nem ettől leszek jó feleség, hanem a viselkedésemtől.

Sőt ha jobban meggondolom, akkor harmadikat is tudok mondani.

HA olyan a férjem vezetékneve, HA mindenképp szeretném felvenni, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy hangzás alapján teszem le egyik szülőm nevét. Normális családban normális szülők ezt megértik szerintem. Nem sértődnek meg, ott már bőven nem férfi-nő párharcáról van szó, hanem a közös és szeretett gyerek döntéséről. Normál esetben a szülőnek a gyerek boldogsága fontosabb, minthogy kinek a nevét viszi tovább. Ha az anyáét választja azt is meglehet érteni.

Rossz szülői kapcsolat miatt pedig az is lehet, hogy az ifjú feleség örül, ha bármelyik szülő nevét úgymond leadhatja.

Van véleményem a Kérdező által feltett kérdésről is:

ha szeretnéd, hogy a gyerek a te neved is viselje, akkor nyugodtan ragaszkodj hozzá, nem nagy kérés egyáltalán, Te is ugyanolyan rangú szülője vagy a leendő gyereknek, hál istennek nincsenek már az anyák sem kirekesztve a választásból és ha a férjed olyan vaskalapos, hogy ezt nem érti meg, akkor ott elég nagy a véleménykülönbség világszemléletben, más gondokat is fog később okozni, ezen is érdemes elgondolkozni.

2012. dec. 3. 08:15
 75/115 anonim ***** válasza:
36%

"Egyszer már megkérdeztem, de felteszem újra a kérdést, mert csak egy választ kaptam:

Ha a gyerek kötőjelesen megkapja mindkét szülő nevét, és majd férjhez megy... kinek a nevét passzolja le? Az apáét, vagy az anyáét? Vagy a férjéét ne vegye fel? Mi alapján döntsön?"

Hát akkor válaszolok: én úgy nevelném a gyereket, hogy tudja, nem kötelező házasságnál felvenni a házastárs nevét. Neki eleve ez lesz a normális, mert ezt látja itthon. Hogy a gyerekeinek milyen nevet örökít tovább, az meg az ő dolga.

2012. dec. 3. 14:30
 76/115 anonim ***** válasza:
76%
annyira tudtam, hogy itt is vagy ötször be fogják írni a "dédunokának meg tizenhat neve lesz" érvet...
2012. dec. 3. 14:30
 77/115 A kérdező kommentje:

aki értelmetlen (16 neve lesz az unokának) az már csak az ő baja, aki hülye így járt :)

én is úgy fogom nevelni, hogy nem kötelező felvennie a nevét. Nekem is lehetne két nevem, akkor is a mostanit választanám, mert BÜSZKE VAGYOK RÁ, és a gyerekeimet is úgy fogom nevelni, hogy büszke legyen rá. Ha ő ezt nem értékeli, akkor nem, de én megadom neki a választási lehetőséget.

2012. dec. 3. 15:00
 78/115 anonim ***** válasza:
71%
ferfihang.hu? Antifeminista férfimagazin... Ez kemény :) Na igen, valahol bandázni kell azoknak is, akiknek soha nem sikerül becsajozni, és ezért össze kell gyűlni valahol, hogy közösen utáljátok a nőket :) Hajrá!
2012. dec. 3. 18:12
 79/115 anonim ***** válasza:
63%

Igazad van, muszáj nekik valahol a nőgyűlöletet kiengedni :)

Elolvastam a cikket, mielőtt azzal vádolna valaki, hogy csak fröcsögök a férfiakra.

Meg is ütötte a szemem egy mondat nagyon, ami szerint a közelmúltbeli Nőklázadása című politikai történések, micsoda férfigyűlöletet vetítenek elő.

Azért ne felejtsük már el, hogy milyen kijelentés kapcsán indult el.

A mai napig nem fér a fejembe, hogy mondhat olyat egy választott képviselő, hogy ha a nők otthon maradnának szülni és elfelejtkeznének az önmegvalósításról, akkor nem merülne fel a családon belüli erőszak ténye.

Azért aki ezzel egyet ért, hogy verheti az asszonyt - ha az önmegvalósít, és nem szül eleget - az nem ember a szememben.

2012. dec. 3. 18:57
 80/115 anonim ***** válasza:
69%
Ettől a weboldaltól másodpercek alatt az egekbe szökött a vérnyomásom. Ez nem semlegesség meg antifeminizmus, ez egyszerű hímsovinizmus. Elolvastam pár cikket, tele volt csúsztatásokkal és a tények elmosásával. Ezek a férfiak csak próbálnak valami ideológiát gyártani miért is alfahímek ők, ugyanis nem szálltak le időben a heréik.
2012. dec. 3. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!