Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most tényleg nincs igazam?

Most tényleg nincs igazam?

Figyelt kérdés
Húgom nem jön haza karácsonyra, mert a pasija nem tud hazajönni vele mert dolgozik, így is kb. 2x ha hazajönnek, ő a keresztanyja a kisfiamnak, 27-én fognak hazajönni, de akkor én már egész nap dolgozok kislányom anyósomnál lesz, szóval nem sok esélyt látok rá hogy találkozzunk.. húgom haza tudna jönni egyedül, de nem akar a pasi nélkül (pedig utána tudna jönni simán) nekem rosszul esik, hogy ennyire nem töri magát hogy karácsonykor itthon legyen... anyám szerint nincs igazam.. mert annak kell örülni hogy jól megvannak..
2012. nov. 30. 23:22
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
38%
#37, a kettő között csak az a különbség, hogy a 6 hónapos tradiciók sérülékenyebbek, a 20-30 évesek már elég stabilak, többet kibírnak... pont ezért írtam a Kérdezőnek a #19-es választ....
2012. dec. 1. 01:39
 42/56 anonim ***** válasza:
27%

Meg amúgy az is elgondolkodtató, hogy egy személy, akit ismersz mondjuk 5-6 hónapja, közelebb áll hozzád (ugye, hozzánk legközelebb álló személy), mint a saját szüleid, akik felneveltek, gondoskodtak rólad, egyengették az utadat.

Persze, ha valakinek nem jó a családi háttere, akkor érthető a dolog, de tudtommal nem erről beszélgetünk.

2012. dec. 1. 01:40
 43/56 anonim ***** válasza:
48%
Már úgy értettem hogy a világot amiben élünk kell elfogadni ahogy van.
2012. dec. 1. 01:40
 44/56 anonim ***** válasza:
94%

#42, itt nem "EGY" személyről van szó, akit az ember ismer 5-6 hónapja... ugye ilyen sok van, munkatárs, iskolatárs, szomszéd, stb. Itt "AZ" ember párjáról van szó, akivel kölcsönösen felvállalták egymást, jóban és rosszban.

Tényleg nem vágod a különbséget?

2012. dec. 1. 01:43
 45/56 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán nem 20-30 éves tradíciók és féléves kapcsolat állnak egymással szemben. Itt a Kérdező a pár éves gyerekéhez várja a tesóját és nem érti, hogy miért nem jön el a húga.

Ami az ő szempontjából érthető, míg a húga szempontjából érthető, hogy miért a párjával szeretne karácsonyozni.

Az meg, hogy féléves a kapcsolat azt jelenti, hogy nem is lehet komoly és érzelmi kapcsolat? Minden 50 éves házasság is volt egyszer féléves kapcsolat.

Szerintem nincs igazad kérdező, amikor még nem volt a férjed a mostani párod, akkor is gondolom, hogy fontos volt neked legalább annyira, mint a vér szerinti családod.

Egyik sem jó, ha a másik rovására megy, de ne akarj rátelepedni ilyen szempontból a húgod életére. Ha ők már nem Te meg Én fázisban vannak, hanem MI, akkor természetes, hogy együtt akarnak menni, akkor mindkettőjüknek jó lesz.

Egyébként az jutott eszembe kompromisszumként, hogy utazzatok el ti hozzájuk 25-én reggel, ha alkalmasak a körülményeik arra, hogy alvós vendégeket fogadjanak. Így találkozol a húgoddal több órára, a gyerekek is, és 27-én együtt mehettek haza.

2012. dec. 1. 01:46
 46/56 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem sincs igazad kérdező. Nem arról van szó, hogy ki a fontosabb, hanem arról, hogy ha valaki távol él a családjától, akkor hazautazni nem két forint+macera. Ha párja van, öszzeegyeztetni a karácsonyi ünneplést, hazautazást, nem egyszerű. Én is távol élek a családomtól, kilogisztikázni a karácsonyt, ki-hova-mikor nagy munka. Arról nem beszélve, hogy szívesen tesped az ember otthon a fa alatt kényelemben, én sem sietek a retkes MÁV-os vonatra, hogy órákig üljek rajta a hidegben. Nem akarózik, főleg nem egyedül. Nekem is vannak unokaöcséim, imádom őket, de nem az én gyerekeim. Talán szomorú ez szerinted, de nekem nem ők a világ közepe, hanem a párom. Értsd meg, hogy a te két gyereked a te életed, nem a hugodé. Ha nem lennél neki fontos, akkor haza sem menne amúgy, de nem erről van szó. Csak hosztizel, mert nem te vagy a világ közepe, és nem hozzád igazodik mindenki.
2012. dec. 1. 01:54
 47/56 anonim ***** válasza:
31%

Nem tudom, ki mit és hogy értett, de én többedszerre is azt olvastam, hogy a kérdező húga egyedül lesz karácsonykor, nem a párjával, mivel ő dolgozik.

Egyedül kuksolni meg tényleg értelmetlen, de ha neki így jó, akkor el kell fogadni.

(Egyébként engem is letojtak a keresztszüleim, nem rendített a lelkivilágomon.)

2012. dec. 1. 07:43
 48/56 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező nagyon butuska vagy és önző. Ha a húgod nem megy hozzátok akkor amikor akarod, akkor már ne is menjen? Mert ezt veszem ki a szavaidból hogy akkor már nem is fogtok találkozni... Elég hülye felfogás ez.

Amúgy nekem is van kisgyerekem és totál megérteném ha a húgom a párját választaná, aztán 27én este találkoznánk. Én 2 hónap után költöztem a páromhoz. 5 hónapja voltunk együtt karácsonykor. És senki nem szólt meg mert őt választottam. Jó is lett volna ha otthon hagyom egyedül mert csak 5 hónapja vagyunk együtt... Megjegyzem: azóta a férjem.

Ne úgy állj hozzá hogy csak 6 hónapja vannak együtt... lehet hogy még 66 évet töltenek együtt!

Ja! És fogjátok már fel hogy az ESTÉT együtt fogják tölteni! Te is, kérdező!

2012. dec. 1. 10:54
 49/56 anonim ***** válasza:
55%
Igazából nem írta sehol a kérdező, hogy este együtt lesznek, ez csak egy feltételezés. Mint hogy az is, hogy nem lesznek.
2012. dec. 1. 10:59
 50/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy 6 hónapja vannak együtt. Ez lesz az első közös karácsonyuk, feldíszíthetik az első közös fájukat, stb. És minden 20 éves házasság volt egyszer féléves kapcsoalt.

Kérdező, szerintem értsd meg a húgodat, hogy fontosabb neki a saját élete és a saját "családja", mint a tiéd. Majd 27-én találkoztok.

2012. dec. 1. 11:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!