Mit csináljak a férjemmel? Saját magát alacsonyítja le így.
Nem szereti, ha dicsérik, így néhány "rámszólás" után le is szoktam róla.
Nemrég kezdte el azt a szakot felsőoktatási intézményben, amit én már korábban elvégeztem. Volt egy-két mumus tárgy, aminél vért izzadtam, mire átszenvedtem magam egy-egy vizsgán.
Most épp ezeket a tárgyakat tanulja és amíg én épphogy össze nem költöztem a magántanárokkal, neki néhány különóra után önállóan is remekül mennek.
Nemrég megálltam mellette és néztem, ahogy csinálja a feladatokat, majd megjegyeztem, hogy "azért neked mennyivel jobban megy, jó érzéked van hozzájuk!"
Na, ezek után jött a mentegetőzés, hárítás, hogy ő nem is okos, csak szorgalmasabb, mint én és nem is megy jobban...
Ez most a legfrissebb példa volt, de nagyon gyakori, hogy ennyire lealacsonyítja magát. Nekem pedig idővel egyre nehezebb okos, erős férfiként tekinteni rá, amikor folyamatosan azt erősíti bennem, hogy ő egy ostoba lény.
A fenti megjegyzésemre szerintem az lett volna a normális válasz, hogy "köszönöm", nem több.
Ha ő nem hisz magában, hogy higgyek benne én? Egyre gyakrabban kapom magam azon, hogy nehéz rá férfiként tekinteni - ebben vastagon közrejátszik az, ahogy saját magáról nyilatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!