A férjemmel külön kasszán vagyunk, de egy ideje az adósságait én fizetem és ez az életszínvonalamat veszélyezteti, mit tennétek a helyemben?
Külön kassza azt jelenti, hogy otthoni kiadások, rezsi, kaja közösből megy, a munkafelszereléséhez szükséges dolgokat ő veszi meg magának, én pedig a sajátomból veszem a ruháimat, szépségápolási termékeket. Így egyeztünk meg, mivel mindkettőnknek elég különálló igényei voltak mindig is, neki pedig a munkájához (fotós) folyton más és más drágább dolgokra van szükség. Én pedig az arcomból élek még egy pár évig, amíg el nem kezdek öregedni. De a helyzet az, hogy az utóbbi pár hónapban rengeteg adósságot felhalmozott, mert belement olyan dolgokba, amik nem voltak teljesen tisztességesek és mások rángatták bele. Kb 1,5 millióval tartozik ide-oda, a 90%-át pedig én pengetem. Engem ez a helyzet nagyon rosszul érint, mert természetesen segítek, ahogy tudok, de már csak az én fizetésemből megy minden és emiatt egyre lejjebb csúszom. Ti mit tennétek a helyemben, hogy lehetne megoldani? Köszönöm előre is annak, aki elolvasta.
24/N
"és ez az életszínvonalAMAT"
"egyre lejjebb csúszOM"
Nem tudom, hogy lehet így házasságban élni. Nincs olyan, hogy MI? Én-Te, Enyém-Tiéd. Mi ez? TÁRSAK vagytok elméletileg.
Teljesen mindegy, hogy állapodtatok meg, amikor aláírtad az anyakönyvet (hozzámentél feleségül), abban a pillanatban közösség vált valamennyi HÁZASSÁG ALATT szerzett jövedelmetek és adósságotok.
Ez azt jelenti, hogy közös a kassza, tök mindegy, kinek a számláján van a pénz, viszont nem közös az az adóssád, amit a férjed a házasság előtt szerzett.
Jó kérdés, hogy ha a párodnak nincs pénze törleszteni, mi a megoldás - ebben egy ügyvéd segíthet.
Viszont ha az adósságot a házasság alatt szerezte, sajna, akkor annak fele a tied.
Nekem alapvetően furcsa egy ilyen házasság, együttélés, de ha Nektek ez így jó..
Teljesen megértelek, mert ahogy a férjed viselkedik, az nem fair!! Ha csak a kemény anyagiakat, és az egyezségeteket nézem, akkor Neked nem kellene a férjed adósságaival foglalkoznod, oldja meg Ő, ugyanakkor nyilván szereted Őt, és segíteni szeretnél! De, az, hogy az egészet Te fizesd.. Ő meg minden megvesz magának amire szüksége van, és egy minimális összeget sem fizet bele, Te viszont egyre lejjebb csúszol amiatt az adósság miatt, amit Ő szerzett.. hát.. elgondolkodtató!
Én kerek perec megmondanám, hogy segítek, persze, de valamennyit Neki is kell belefizetni, mert ez így nem igazságos! Állj a sarkadra, és mondd meg, hogy ha Ő nem fizet bele, akkor nem fizeted tovább! Mindennek van határa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!