Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anya veszélyezteti?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anya veszélyezteti?

Figyelt kérdés
A gyermekelhelyezési pernél általában az anyának ítélik a gyermeket. Az a helyzet, hogy az anya veszélyezteti a gyermeket, szellemileg és testileg is, de bizonyítani jelenleg nem tudom. Számít bizonyítéknak ha az óvoda, illetve a gyermekjóléti szolgálat is alátámasztja?
2012. máj. 16. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
igen
2012. máj. 16. 15:25
 2/13 A kérdező kommentje:
Fontos lenne, mert gyermekelhelyezési pert szeretnék indítani, de nem akarom, hogy koppanjak, és mivel nem tudom bebizonyítani amit állítok, a végén még az anyánál legyen hivatalosan elhelyezve. Jelenleg én nevelem, de az anyja mindig eljön az óvoda elé, és el viszi a gyermeket, aki utána éhesen, koszosan és zavarodottan kerül vissza :(
2012. máj. 16. 15:26
 3/13 anonim ***** válasza:
ovónők elegek bizonyitéknak
2012. máj. 16. 15:30
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy igen egy nem esetében nem egyszerű dönteni. Ha gyermekelhelyezésre kerül a sor és mindkét szülő "igényt tart' a gyerekre, pedagógiai szakvéleményt kérnek. Alapesetben az óvodától - de külön kérésre nevelési tanácsadó, vagy gyermekjóléti szolgálat is kaphat megkeresést. A te szavad önmagában semmit nem számít.
2012. máj. 16. 15:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja, a te kérésedre nem fognak ilyen szakvéleményt írni, csak a bíróság megkeresésére.
2012. máj. 16. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem igaz, hogy általában az anyának ítélik.

A bontópereknél nagyrészt megállapodás alapján történik a gyerekelhelyezés, ilyenkor valóban az anyánál maradnak nagyobb százalékban a gyerekek.

Amikor viszont gyermekelhelyezési vita van, és a per ennek eldöntésére irányul (mint most nálatok), akkor szó sincs róla, hogy az anyához kerülnének inkább. Sokadszorra írom: a gyermekek mindenekfeletti érdeke dönt, a bíró mindkét fél (és a környezet, pl. nagyszülők, stb.) körülményeit megvizsgálja, ha kell, szakértőt rendel (ez ált. gyámügyis, pszichológus...), és ez alapján dönt. A szülő neme itt semmilyen szerepet nem játszik.

Ez alapján természetesen pont ugyanannyi esélyed van, mint az anyának.

Bizonyítani nem neked kell konkrétan, indítványt kell tenned. Indítványozhatod, hogy szakember beszélgessen el a gyerekekkel, vagy keressék fel az iskolát/óvodát...

Szerintem beszélj egy erre szakosodott ügyvéddel, és rágjátok át, mik a lehetőségeitek, mibe éri meg belemenni, és mibe nem!

2012. máj. 16. 15:33
 7/13 A kérdező kommentje:
A gyermekjóléti intézet, és az óvoda teljesen mellettem van. ( sőt az óvoda tanácsolta a gyermekelhelyezési pert) Ők mondták, hogy mióta én nevelem a gyermeket rengeteget javult az állapota, és régen egy barátja sem volt az oviban, most meg már hívják ilyen szülinapi bulira is, ami nagyon jó, főleg mikor látom, hogy csillog a szeme, hogy barátai vannak. :)
2012. máj. 16. 15:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Az indítványt már megírtam, beszéltem két ügyvéddel is. már az utolsó simításokat csinálom, csak rettentően félek, mivel az anya most olyan élettárssal él, akinek van pénze ( hozzátenném, hogy kéthavonta váltogatja a partnereit). ezt nem azért mondom mert féltékeny vagyok, ezek tények.
2012. máj. 16. 15:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi a francért adják ki a gyereket?!

Te neveled, megtilthatod!

Engem itt ismer mindenki (1000 lelkes falu) szerződéssel vigyázom két gyerekre, nálam volt az ovis fiú húga is, az én régi óvónőm volt, de felhívták a gyerekek apját, hogy biztos-e.

Mert ez a protokoll. Ha az anya árt a gyereknek azt az óvodának kutya kötelessége jelenteni! Ha te vagy a gyám, akkor csak a kijelölt időpontokban viheti el, nem pedig akkor amikor gondol egyet!

2012. máj. 16. 15:44
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát pont az a baj, hogy hivatalos papír nincsen, csak én nevelem most, de ugyanannyi joga van. bármit csinálhat. kértem az óvodát, hogy ne engedjék el vele, azt mondták nem tehetik meg, annyit tudtak tenni, hogy felhívtak amikor bement hozzá, én meg a melóból elkéredzkedve rohantam, hogy odaérjek mielőtt kilépnek a kapun...
2012. máj. 16. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!