Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha veszélyezteti az anyagi helyzetemet a volt férjem, eladhatom a közös házat?
Igen,tudom.Viszont lassan addig fajulnak a dolgok,hogy én fizetem helyette a lakáskölcsönt,hogy legyen hol laknia.Semmit nem tehetek?
Köszönöm a válaszodat!
Szia!
A bíróságtól kell kérned a tulajdonközösség megszüntetését. Önmagadtól max. a tulajdonrészedet tudnád eladni, de ki venne meg egy banki jelzáloggal terhelt, ráadásul lakott fél-ingatlant?!
Csak olyan ingatlant tudsz te egyedül eladni, amiben te vagy a tulajdonos 100%-os részben...
A közös házatokban te 50%-os tulajdonos vagy, az exférjed is 50%-os tulajdonos, csak közös megegyezéssel, mindkettőtök aláírásával tudjátok eladni!
Ha a Bank elárverezi az ingatlant, akkor bizony az értékének a törekéért fogják eladni, a bankot az sem érdekli, ha a 20milliós ház 2millióért lesz eladva (elég gyakori!)...
A férjed "fekete jövedelme" könnyen felderíthető egy APEH vagyonvizsgálattal, ebben az esetben az APEH szakemberei 1 nap alatt kiderítik, hogy a minimálbérből él-e az exférjed, vagy 100ezer Ft-ból?
A tartásdíjat az állam megelőlegezi neked, ha bíróságon kötelezik a tartásdíjak fizetésére, te meg fogod kapni az államtól, őtőle meg az állam hajtja majd be a tartozásait! :D
Ügyvédtől kell megkérdezned : mit tehetsz annak érdekében, hogy a vagyonmegosztási megállapodást a férjed betartsa???
Köszönöm a segítségeteket!
Már nagyon el vagyok keseredve.Most éppen nem is tudom mi "bánt"jobban.Az,hogy a kislánynak vett cipőt is a fejemhez vágta tegnap(júniusban kapott egy sport cipőt és ennyi a gyerektartás részéről,ebben a hónapban 3 bugyit,amit vissza is kért),vagy az,hogy úszik a pénzem,ne adj Isten a fizumból vonnak majd,mert ő ilyen ...élősködő.Hosszú lenne elmondani miért kapta ezt a jelzőt,de illik rá.
Teljesen megértelek, hogy el vagy keseredve, felháborító, amit az exférjed művel!!!
Szemétség az is, ahogy a saját gyerekével nem törődik (havi 10ezerből sem lehet 1 gyereket etetni, ruházni, de még erre sem képes?)...
További szemétség, amit a közös házatokkal csinál...
Én a helyedben sürgősen ügyvédhez mennék!!!
Semmiképpen ne hagyd, hogy tönkre tegyen!
Az a ház (ill. az értéke) nem csak a tiétek, hanem a közös gyereketeké is. Ez a mocsok nem gondol bele : ha téged tönkretesz, akkor a gyereketek mit fog enni, hol fog lakni???... Vagy neki ennyire mindegy?...
Ne hagyd magad, legyél okos és gyorsan keress egy ügyvédet!!!
Az APEH vagyonvizsgálatnál neked semmit nem kell bizonyítanod : az exférjedet behívatják az APEH irodába, ahová vinnie kell a fizetési papírjait, igazolásait a kapott munkabéreiről, vásárlási számláit, mire mennyit költött...
Kimennek és a helyszínen is felmérik a vagyonát és a kettő különbségéből remekül látszik, hogy havi 50ezerből nem költhet valaki havi 100ezret! :D
Akár 5 évre visszamenőleg MINDENT összeírnak!
Ha kiderül, hogy a cége feketén fizeti a munkabérét, még a cég is komoly büntetésre számíthat!!! :D
Egyszerűen jelentsd be az APEH-nál az exférjedet, hogy csak 50ezer Ft után adózik, holott a feketén kapott jövedelme ennek a többszöröse! (Név, cím, adatai) ENNYI!
Nyugodj meg, egy életre elveszik a kedvét attól, hogy feketén vegyen fel munkabért! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!