Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha veszélyezteti az anyagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha veszélyezteti az anyagi helyzetemet a volt férjem, eladhatom a közös házat?

Figyelt kérdés
Válásunk óta,ő használja a közös ingatlant,amit már nem fizet,ez miatt kaptunk bar listás levelet is.Kettőnk nevén van az ingatlan és én vagyok az adóstárs,mert még mindig nem vitt helyettem senkit.Hamarosan letelik a gyesem,szabin leszek és úgy tudom,hogy ez már nem védett jövedelem a bank előtt,tehát vonhatnak belőle,ha az ex nem fizeti a kölcsönt(ügyvéd előtt írtunk megállapodást,hogy ő engem kifizet a közös házból,de már a határidő is lejárt,tehát jogosan háborgok).Gyerektartást sem hajlandó fizetni nekem és nagyon úgy tűnik,hogy azt várja,hogy vissza menjek dolgozni és kib*sz*ásból tőlem vonja majd a házhitelt a bank.Ő feketén kap 100.000 forintot,de minimálbérrel van bejelentve.Még sem hajlandó még csak gyerektartást(10.000,egy gyerekre)sem fizetni.Elszeretném adni az ingatlant,mert nagyon úgy néz ki a dolog,hogy ő azt várja,mikor tud tacsra tenni anyagilag.Szerintetek eltudom adatni,vagy adni a házat,hivatkozva a fenti okokra?Köszi a segítségeteket!
2009. aug. 6. 14:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Már hogy adhatnád el az ingatlant? Nem a tiéd, hanem közös. Neki is alá kell írnia.
2009. aug. 6. 14:15
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen,tudom.Viszont lassan addig fajulnak a dolgok,hogy én fizetem helyette a lakáskölcsönt,hogy legyen hol laknia.Semmit nem tehetek?

Köszönöm a válaszodat!

2009. aug. 6. 14:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A bíróságtól kell kérned a tulajdonközösség megszüntetését. Önmagadtól max. a tulajdonrészedet tudnád eladni, de ki venne meg egy banki jelzáloggal terhelt, ráadásul lakott fél-ingatlant?!

2009. aug. 6. 14:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak olyan ingatlant tudsz te egyedül eladni, amiben te vagy a tulajdonos 100%-os részben...

A közös házatokban te 50%-os tulajdonos vagy, az exférjed is 50%-os tulajdonos, csak közös megegyezéssel, mindkettőtök aláírásával tudjátok eladni!

Ha a Bank elárverezi az ingatlant, akkor bizony az értékének a törekéért fogják eladni, a bankot az sem érdekli, ha a 20milliós ház 2millióért lesz eladva (elég gyakori!)...

A férjed "fekete jövedelme" könnyen felderíthető egy APEH vagyonvizsgálattal, ebben az esetben az APEH szakemberei 1 nap alatt kiderítik, hogy a minimálbérből él-e az exférjed, vagy 100ezer Ft-ból?

A tartásdíjat az állam megelőlegezi neked, ha bíróságon kötelezik a tartásdíjak fizetésére, te meg fogod kapni az államtól, őtőle meg az állam hajtja majd be a tartozásait! :D

Ügyvédtől kell megkérdezned : mit tehetsz annak érdekében, hogy a vagyonmegosztási megállapodást a férjed betartsa???

2009. aug. 6. 14:26
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket!

Már nagyon el vagyok keseredve.Most éppen nem is tudom mi "bánt"jobban.Az,hogy a kislánynak vett cipőt is a fejemhez vágta tegnap(júniusban kapott egy sport cipőt és ennyi a gyerektartás részéről,ebben a hónapban 3 bugyit,amit vissza is kért),vagy az,hogy úszik a pénzem,ne adj Isten a fizumból vonnak majd,mert ő ilyen ...élősködő.Hosszú lenne elmondani miért kapta ezt a jelzőt,de illik rá.

2009. aug. 6. 14:36
 6/13 A kérdező kommentje:
Az APEH a munkahelyére is ki megy,hogyan működik ez?Hogyan járnak utána a fizetésének? 9 évig voltunk házasok,tisztában vagyok vele mennyi a havi bevétele,csak bizonyítani nem tudom.
2009. aug. 6. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
na de ha minimálbérrel is van bejelentve,az hivatalosan egy fix összeg,tehát tartásdíjra köteles!akkor mi az hogy nem fizet?
2009. aug. 6. 14:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek, hogy el vagy keseredve, felháborító, amit az exférjed művel!!!

Szemétség az is, ahogy a saját gyerekével nem törődik (havi 10ezerből sem lehet 1 gyereket etetni, ruházni, de még erre sem képes?)...

További szemétség, amit a közös házatokkal csinál...

Én a helyedben sürgősen ügyvédhez mennék!!!

Semmiképpen ne hagyd, hogy tönkre tegyen!

Az a ház (ill. az értéke) nem csak a tiétek, hanem a közös gyereketeké is. Ez a mocsok nem gondol bele : ha téged tönkretesz, akkor a gyereketek mit fog enni, hol fog lakni???... Vagy neki ennyire mindegy?...

Ne hagyd magad, legyél okos és gyorsan keress egy ügyvédet!!!

2009. aug. 6. 14:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az APEH vagyonvizsgálatnál neked semmit nem kell bizonyítanod : az exférjedet behívatják az APEH irodába, ahová vinnie kell a fizetési papírjait, igazolásait a kapott munkabéreiről, vásárlási számláit, mire mennyit költött...

Kimennek és a helyszínen is felmérik a vagyonát és a kettő különbségéből remekül látszik, hogy havi 50ezerből nem költhet valaki havi 100ezret! :D

Akár 5 évre visszamenőleg MINDENT összeírnak!

Ha kiderül, hogy a cége feketén fizeti a munkabérét, még a cég is komoly büntetésre számíthat!!! :D

Egyszerűen jelentsd be az APEH-nál az exférjedet, hogy csak 50ezer Ft után adózik, holott a feketén kapott jövedelme ennek a többszöröse! (Név, cím, adatai) ENNYI!

Nyugodj meg, egy életre elveszik a kedvét attól, hogy feketén vegyen fel munkabért! :D

2009. aug. 6. 14:53
 10/13 anonim ***** válasza:
jelenleg a minimálbér 20%-a illett meg téged mint gyerektartás,és ez 14.000 forint havonta.Ezt mindenképpen fizetnie kellene neki,ha másképp nem akkor úgy ahogy előttem már valaki írta.Az állam megelőlegezi,és később az exen behajtják..A lakásra is van megoldást de azt az ügyvédtől kéne megkérdezned,hogy a te esetedben melyik út járható ami törvényes..
2009. aug. 6. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!