Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha veszélyezteti az anyagi helyzetemet a volt férjem, eladhatom a közös házat?
Köszi!Az igazság,hogy nagyon naiv vagyok,csak meg szerettem volna adni neki az újra kezdés lehetőségét,de ő ezzel vissza él.Kapott közös megegyezéssel 1.5 évet,hogy kifizessen.850.000 forintról van szó.Azóta már vett skodát.Már el is adta.Stb...
Gyerektartást azért nem fizet,mert kapok családi pótlékot.
Egy faluban lakunk,2 utcányira egymástól.A közös gyereket odaadtam minden szerda délután,hogy legyen vele és minden hétvégén.Hiszen én gyesen vagyok,ő dolgozik,ne érezze azt,hogy kizárom a gyerek életéből.Most ott tartunk,hogy lassan már nekem kell kuncsorogni,hogy egy hétvégét a lányommal tölthessek.
Szörnyű.Nem akarom a kislánnyal éreztetni,hogy gondok vannak,nem nevelem az apja ellen stb.,de most úgy érzem,hogy rendesen átvertek és kihasználnak.Múlthéten kértem az apukát,had legyen velünk egész héten a kislány,ne vigye el,mert lassan már többet van vele,mint velünk.Erre ő azt mondta a kislánynak,nem is nekem,hogy jól van,majd anyád kitalálja,mikor vihetlek el
Most ez tök olyan,mintha ellenem nevelné a gyereket.Bár látom a kislányon,hogy nem szívesen megy az apjához,mint régen,nincsen lelkesedés.Még sem mondom neki,hogy ne menjen,mert csak az apja.Elegem van.Az ügyvédek drágák,örülök,ha kajára jut pénz.
Sajnos nagyon nagy bajban vagyok.A fizetési papírján semmi különös nincsen,csak a 71.000 ft,amivel be van jelentve.Remélem ezzel is tudnak valamit kezdeni az apeh-osok!
Nem értem mi köze a családi pótlékhoz a gyerektartás? A családit nem a férjed adja,az jár neked!!Most ,hogy elváltál a családinak is többnek kell lennie..(ugye ezt elintézted?) a gyerektartást a férjednek kell fizetnie..
Vannak ingyenes jogi tanácsadások(pl:jogifórum.hu)ott is felteheted a kérdésedet,és jogászok,hivatalos szakemberek próbálnak segíteni,teljesen ingyen...Vissza is mehetsz a bíróságra(ahol azt a szerződést kaptad,hogy X.idő alatt ki kell fizetnie a házból téged),és ott szintén írásos panaszt tehetsz,hogy a férjed nem tartja be a bírói határozatot..A gyerek láthatási jogát is kérd,mert a bíróságon meg van szabva(ha él valaki vele),hogy hány óráig,mikor,és hány napig viheti el a másik szülő a gyermeket...Ha úgy érzed,hogy az exed téged semmibe vesz,akkor állj a sarkadra,és járj ezeknek utána..
Ő így gondolja,ha kapok családit,teljesen mindegy,hogy nem tőle,így ő nem ad,osszam be.A családi pótlékot nem emeltettem meg,mert nem vagyok egyedülálló anya,kapcsolatban élek.Panasznapra el megyek mindenképpen és ha létezik kirendelt ügyvéd,akiért nem kell fizetnem,kérni fogom.Most az iskoláztatáson megy a vita.Abban sem akar segíteni.MERT:kapok a munkahelyemről 15.000 iskoláztatási bont.
Nagyon köszönöm a tanácsokat és a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!