Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon csúnya dolog volt arra...

Nagyon csúnya dolog volt arra kérni a férjemet, hogy válasszon az anyja és a családja között?

Figyelt kérdés

Évek óta harcolunk az anyjával. Még mindig iszik, pedig már legalább 5 elvonón túl van. Előfordult többször is, hogy este kellett hozzá elmenni, mert szándékosan nem vette fel a telefont - a férjem aggódott, hogy részegen megfagy az udvaron. Ilyenkor kérdeztük, hogy miért nem vette fel a telefont, mire csak rángatta a vállát és flegmán közölte, hogy "azért, mert nem akartam". Többször fenyegetőzött öngyilkossággal, előfordult, hogy este az akkor 7 hónapos babánkat is vittük magunkkal, mert nem tudtuk senkire rábízni. A férjemet fél éve pszichológus kezeli. Természetesen az idegei kikészültek, emiatt itthon is állandóan ingerült. A gyerek ezt érzi és sokszor az ő viselkedése is kiborító. Ha van a férjemnek egy kis szabadideje, akkor nem velünk tölti, hanem az anyja ügyeit intézi, a rokonokhoz szaladgál, mert mindenki őt piszkálja az anyja részegsége miatt. Legutóbb elvitték anyóst a detoxikálóba, mert teljesen kiütötte magát és persze megint belerúgott egyet a páromba, azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni megint. Másnap a férjem 13 órát volt távol az anyja miatt. Az fáj nekem, hogy előző nap megkértem, hogy vigyük el a 1,5 éves lányunkat sétálni fél órára, de ő közölte, hogy nem ér rá.

Elegem lett és arra kértem, hogy válasszon, mert én ezt így nem bírom már tovább. Vagy foglalkozik a családjával (az anyja meg élje tovább egyedül ezt a züllött életet), vagy továbbra is az anyját pátyolgatja (és szépen elválunk).

Tudom, hogy az anyja, tudom, hogy szereti, de nem volt más választásom. Vagy másképpen kellet volna ezt csinálni?

2012. nov. 9. 23:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
De azért megéri próbálkozni...
2012. nov. 27. 16:30
 62/63 anonim ***** válasza:

akár úgy is feltehetted volna a kérdést, hogy válasszon az anyja alkoholizmusának a pátyolgatása, vagy a gyereke, és a felesége mentális egészsége között.

érdemes lenne elmennie a párodnak, és neked is egy olyan csoportba, ahol alkoholisták rokonai járnak. a férjed valószínűleg kodependens.

2014. szept. 29. 11:28
 63/63 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek kérdező?
2015. febr. 2. 20:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!