Nagyon csúnya dolog volt arra kérni a férjemet, hogy válasszon az anyja és a családja között?
Évek óta harcolunk az anyjával. Még mindig iszik, pedig már legalább 5 elvonón túl van. Előfordult többször is, hogy este kellett hozzá elmenni, mert szándékosan nem vette fel a telefont - a férjem aggódott, hogy részegen megfagy az udvaron. Ilyenkor kérdeztük, hogy miért nem vette fel a telefont, mire csak rángatta a vállát és flegmán közölte, hogy "azért, mert nem akartam". Többször fenyegetőzött öngyilkossággal, előfordult, hogy este az akkor 7 hónapos babánkat is vittük magunkkal, mert nem tudtuk senkire rábízni. A férjemet fél éve pszichológus kezeli. Természetesen az idegei kikészültek, emiatt itthon is állandóan ingerült. A gyerek ezt érzi és sokszor az ő viselkedése is kiborító. Ha van a férjemnek egy kis szabadideje, akkor nem velünk tölti, hanem az anyja ügyeit intézi, a rokonokhoz szaladgál, mert mindenki őt piszkálja az anyja részegsége miatt. Legutóbb elvitték anyóst a detoxikálóba, mert teljesen kiütötte magát és persze megint belerúgott egyet a páromba, azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni megint. Másnap a férjem 13 órát volt távol az anyja miatt. Az fáj nekem, hogy előző nap megkértem, hogy vigyük el a 1,5 éves lányunkat sétálni fél órára, de ő közölte, hogy nem ér rá.
Elegem lett és arra kértem, hogy válasszon, mert én ezt így nem bírom már tovább. Vagy foglalkozik a családjával (az anyja meg élje tovább egyedül ezt a züllött életet), vagy továbbra is az anyját pátyolgatja (és szépen elválunk).
Tudom, hogy az anyja, tudom, hogy szereti, de nem volt más választásom. Vagy másképpen kellet volna ezt csinálni?
Nem fogok veled vitatkozni, de az elgondolkoztatott, hogy bár te nagyon okosnak hiszed magad, de egy ilyen kérdésnél szóba hozod a pontozást. Hát ez tényleg nagyon okos hozzáállásnak tűnik. Ha a pontozás érdekelne én is leírtam volna, hogy azonnal válni kell. De te azt gondolod, hogy ha a családot választja a férj, akkor következő nap úgy fog felkelni, hogy nem törödik az anyjával?
A Kérdezőnek meg nehezen hiszem, hogy egy vadidegen véleménye lelkiismeret furdalást fog okozni.
De tudod mit, igazad van. Nagyon okos ember vagy, veregesd meg a vállad, mert természetesen csak neked lehet igazad. Így már jobb?
ma 07:43!
Jó,akkor most elmondom még egyszer!
Nem,nem hiszem magam okosnak,de 4 évig éltem egy olyan ember mellett,amilyen a kérdező párjának az anyja!
Tudom miről van szó,tudom hogy ez milyen hatással volt a környezetünkre.
Lehet,hogy a kérdezőnek bűntudata lesz,de akkor nem lesz bűntudata ha a férje összeroppan idegileg,és a kislánynak egy mentálisan sérült apja lesz?
Vagy akkor nem lesz bűntudata ha,a férfi kezet is emel rá(írja hogy folyton ingerült),esetleg a gyerekre,mert az ideg,sok mindent előhozhat az emberből.
Nekem a mámám volt ilyen,ő is hasonló dolgokat csinált,anyu végül orvoshoz járt,idegbeteg lett,és folyton velünk kötözködött,rajtunk adta ki a gőzt.
Még egyszer megkérdezném,te voltál ilyen helyzetben?
"Az anyja az anyja marad, akkor is, ha alkoholista."
Ennek a válaszolónak üzenem:
Nekem is alkoholista anyám, sose érdekelte, hogy velem mi lesz, hogyan boldogulok az életben! (amióta megszülettem, iszik). Felnőttem, itt-ott laktam, rokonoknál.
Nagyon sokszor segítettem őt lelkiekben és anyagiakban is, de egy idő után az ember azt mondja: elég! Hol van az én életem? Mikor kezdek el azzal foglalkozni?
Én tudom miről írok, benne vagyok, s nem változik meg egy alkoholista, legalábbis nagyon minimális rá az esély.
Ennek a nőnek lehetne célja: ott a fia, unokája, de ő mégis fontosabbra tartja a piát.
Igen, lehet az anyja mellett az élete végéig, de akkor nagy valószínűséggel a kislánya apa nélkül fog felnőni, hisz már MOST nem törődik vele annyit!
Lehet fontosabb egy alkoholista szülő, de akkor nem kell gyereket vállalni, hisz apaként mikor fogja megállni a helyét?
Sokkal szomorúbb az, hogy a kislányától elhidegül!
ma 18:48
Hát igen! A leírtak alapján a férj már az anyját választotta, ultimátum nélkül is. A kislánya, a családja csak a 2.helyen van.
S szomorú, ha ezt a nagymama nem veszi észre.
Kezelni kellene, mert ez az állapot semmi jóra nem vezet.
Csütörtökön együtt megyünk el a pszichológushoz. Ott is jól átbeszéljük a dolgokat. Most már kíváncsi vagyok, hogy egy dokinak mi a véleménye erről.
A sógorom alkoholizmusáról és rendőrségi ügyeiről azt mondta, hogy a szülők a hibásak 100%-ban, mert mindig kihúzták a sz@rból és nem hagyták, hogy "felnőjön és felelősséget vállaljon". Szerinte húzni kellett volna egy határt már régen (45 éves és még mindig otthon lakik eddig anyós tartotta el, akit többször bántott és kirabolt). Én most húztam egy határt, érdekel, hogy erről mi a véleménye. Jó volt, vagy rossz?
Hétfőn volt a nagy cirkusz és azóta sokkal többet foglalkozik a lányunkkal. Tegnap meglátogatták - kettesben - anyóst is az elvonón, de nem szaladt be hozzá naponta és nem lógott állandóan a telefonon. Ma ő fürdette meg és altatta el a gyereket, úgy, hogy nem én kértem meg, hanem ő ajánlotta fel. Este még játszottak is! Szóval ez nekem maga a csoda. Abban reménykedek, hogy rájön, a gyerekkel együtt töltött idő jó és örömmel fog 60 évesen visszagondolni ezekre a napokra. Persze az is lehet, hogy ez is - mint minden csoda - csak 3 napig tart, aztán újrakezdődik a sok cirkusz.
hát....reménykedjünk benne h nem 3 napos csodáról van szó,
talán rájött h van egy gyereke is,aki (azért így halkan egymás közt valljuk be,fontosabb mint egy rosszindulatú,alkesz anyós) gondoskodást,szeretetet igényel.
Eddig tartott a csoda. Nemrég telefonált anyósom :(
A férjem azonnal öltözni kezdett, még az ebédet sem kérte, mert "nem volt éhes" (mindig éhes és imád enni, ráadásul ma finomat főztem). Azt mondta nem a mama miatt megy be a városba, más dolga van, de ha már úgyis ott jár, akkor beugrik hozzá és segít neki intézkedni. Kérdeztem mikor jön haza, szerinte 2 óra múlva. Legutóbb is ezt mondta és 13 óra lett belőle :(
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!